CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR, “GÜZEL SANATLAR ŞUBAT SERGİSİ”NİN AÇILIŞINI YAPTI
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda sergilenen ve pandemi döneminde üretilen eserlerin yer aldığı “Güzel Sanatlar Şubat Sergisi”nin açılışını yaptı.

08 Haziran 2021 Salı 15:57
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda sergilenen ve pandemi döneminde üretilen eserlerin yer aldığı “Güzel Sanatlar Şubat Sergisi”nin açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, serginin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, güzel insanlarla beraber üreterek var olabilmenin umudunu ve cesaretini yaşayabilmenin, önemli güç olduğunu belirtti ve omuzlarındaki yük ne kadar olursa olsun yeniliklerin ortaya çıkması için katkı vermeye ve mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, sağlık çalışanlarının ve halkın özverileri sayesinde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle pandeminin KKTC’de dünyadaki pek çok ülkeye bakıldığında başarılı bir şekilde ve iyi yönetildiğini ifade etti.
Pandemi sürecinin resmedilmesinin tarihin sayfalarında önemli yer tutacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, pandeminin geçeceğini ancak insanlık için yapılan çalışmaların ne kadar değerli olduğunun asla unutulmayacağını söyledi.
.jpg)
Açılışın Rus dilinde takdim edilmesinin önemine değinen Tatar, aynı geniş coğrafyanın insanları olarak mücadeleye devam ettiklerini söyledi.
Uluslararası Arşivcilik Haftası dolayısıyla dün Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi’ne yaptığı ziyarete değinen Cumhurbaşkanı Tatar, mücadele yıllarında zenginleşen eserlerin bulunduğunu hatırlatarak, arşivdeki eserlerin sayılarını çoğaltmak gerektiğini vurguladı.
YDÜ ailesinin ve Suat Günsel’in verdiği ilhamın bu eserlerin gelecekte çoğalmasına bir ışık ve rehber olduğunu belirten Tatar, geçmişi ileriye taşımak için yapılan güzelliklerin, KKTC’nin anlamına anlam kattığını, zenginleştirdiğini ve umut verici olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk halkının kendi kültür ve kimliğini, varoluş mücadelesini geleceğe taşıyabilmesinin bizim gururumuzdur, bize yakışandır” dedi.
“Biz umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Hep birlikte var olacağız ve başaracağız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, tüm izolasyonlara rağmen dünyaya verdikleri mesajla var olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Sergide yer alan tüm ressamları ve Türki cumhuriyetlerden katılan ressamları yürekten tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, YDÜ ailesi olarak üretmeye devam ederek geleceğe ışık tutacaklarına inanç belirtti.
Küratörlüğünü Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Günsel Sanat Müzesi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Ergün’ün yaptığı sergide, pandemi döneminde sanatın ve sanat ortamının, iyileştirici ve dönüştürücü gücünün görünür olması hedefleniyor.
20 ödüllü sanatçının 40 eserinin yer aldığı sergide, resim, heykel, fotoğraf, seramik, baskı resim eserleri bir araya getirildi.
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyorTeminat gereksinimlerinin artırılması ve Trump'ın Federal Rezerv adayıyla ilgili politikaların beklenmesi nedeniyle altın fiyatlarında büyük bir zorunlu satış dalgası yaşandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:00PARA BORSA
Yalancı bahar geliyor...Hava hafta boyunca parçalı bulutlu, sıcaklık 22 dereceye kadar çıkacak02 Şubat 2026 Pazartesi 15:58HAVA DURUMU
Sıla Usar İncirli: 26 Nisan için erken seçim önerisi sunacağızCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümeti “devlete itibar suikastı” yapmakla suçlayarak, yaşanan çöküş ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ve 26 Nisan için erken seçim çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:56KIBRIS
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
Gazze'nin Refah Sınır Kapısı yeniden açıldıGazze ile Mısır arasındaki önemli sınır kapısı Refah, bugün resmen yeniden açıldı. İnsani yardımların Gazze'ye geçişi planlanıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:51ORTADOĞU
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
Girne-Tatlısu anayolunda takla atan araç sürücüsü yaralandıGirne-Tatlısu Anayolu’nda dikkatsiz seyreden bir aracın kavşakta başka bir araçla çarpışması sonucu LJ 328 plakalı araç takla attı; sürücü Kemal Numan Mehmet, kaburga kırığıyla hastanede müşahede altına alındı.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:52KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.