ÇÖZÜMDEN ÖNCE POLİSTEN ORTAKLIK
Polisler Eylül’e hazırlanıyor

31 Temmuz 2015 Cuma 10:20
Kıbrıs Müzakereleri yoğun şekilde çalışmalarını sürdürürken, Suç ve cezai konularla ilgili, iki toplumlu Teknik Komite, Eylül ayı itibarı ile iki toplumu ilgilendiren suçlara hız verecek.
POLİSLER EYLÜL’Ü HAZIRLANIYOR: Kıbrıs Müzakereleri’nin bir getirisi olarak kurulan “Suç Ve Cezai Konularla İlgili İki Toplumlu Teknik Komite” çalışmalarına hız verdi ve özellikle Eylül ayı itibarı ile bir dizi yeni faaliyete başlayacak. Politik durumun getirdiği olumsuzlukların aşılması için, bu güne kadar birçok suçun aydınlatılması yönünde ortak ve ciddi mesai harcayan Kıbrıs Türk ve Rum Polisi’nin işbirliğinde, ana gündem maddesi uyuşturucu ve insan kaçakçılığı olacak.
YOĞUN MESAİ YÜRÜTÜLÜYOR: Detay’a açıklama yapan “Suç Ve Cezai Konularla İlgili İki Toplumlu Teknik Komite”nin eş başkanı Avukat Hakkı Celal Önen, polislerin ara bölgede 2 Kıbrıslı Türk ve iki Kıbrıslı Rum olmak üzere, 24 saat esası çerçevesinde çalıştığını ve teşkilatlar arasında işbirliği sağlanması hedefi ile yoğun mesai yürütüldüğünü kaydetti. Önen, kara para aklama, terörizm, silah kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı alanlarında da faaliyetler yürütüldüğünü, insan kaçakçılığı konusunda ortak başarılara imza atıldığını kaydetti.
Oshan SABIRLI
Sınırların karşılıklı geçişlere açılmasının çok öncesinde, yeraltı örgütleri, Kıbrıs’ın güneyi ve kuzeyi arasında yoğun şekilde faaliyet yürütürken, liderlerin çözümü henüz gerçekleştirememesine karşın, iki toplumlu suç, sınır tanımadan artmaya devam ediyor. Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan suç örgütleri, başta uyuşturucu olmak üzere, insan kaçakçılığı gibi konularda yasadışı ortak faaliyetler yürütüyor.
“Suç Ve Cezai Konularla İlgili İki Toplumlu Teknik Komite” ara bölgede 24 saat esasına dayanan ve Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum polislerin ortaklığı şekilde çalışmalar yürütürken, bu çalışmalar sessiz sedasız ama bir o kadar yoğun şekilde devam ediyor.
Komiteler yaz sonuna doğru, yeni bir çalışma yürütecek. İki bölgeli ve Kıbrıs Türk ve Rum suç örgütleri tarafından yürütülen yasadışı olayların önüne geçmek adına yeni bir çalışma planı üzerinde çalışılıyor.
Detay’a açıklama yapan “Suç Ve Cezai Konularla İlgili İki Toplumlu Teknik Komite”nin eş başkanı Avukat Hakkı Celal Önen, polis teşkilatlarının ara bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Önen, komitelerin çalışmaya başlaması ve polis temsilcilerinin de bulunduğu, ara bölgedeki müşterek temas odasının kurulması ile istihbarat ağını güçlendirdiğini vurguladı. Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Polis Teşkilatları arasında, bilgi ve cinayi konularda diyalogun güçlendiği ve istihbarat alışverişine bulunulduğunu söyleyen Önen, bu çerçevede başta araba hırsızlıkları olmak üzere uyuşturucu ile mücadelede önemli gelişmelere imza atıldığını ve bu suç olaylarının çözülmesi ve suçluların adalete teslim edilmesi için faaliyetlerin gerçekleştiğin açıkladı. Önen, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum polis teşkilatlarının yürüttüğü faaliyetler ışığında, birçok hırsızlık olayının çözüme kavuşturulduğunu, sınırın iki yakasından da alınan ve verilen istihbarat neticesinde suç olayları ile mücadelede önemli yol kat edildiğini de vurguladı.
İNSANİ KONULARDA YARDIM
Adanın bölünmüşlüğünden kaynaklı ve bazı ailevi problemlerin de yaşandığını ve bazı trajik olayların da bu komiteden geçtiğine işaret eden Önen, bazı, kendi içinde sorunlu ailelerin, çocuklarını bir taraftan diğer tarafa kaçırdığını da kaydetti ve bu olayların da gündemlerinde bulunduğunu vurguladı.
ARA BÖLGEDE MESAİ
“Suç Ve Cezai Konularla İlgili İki Toplumlu Teknik Komite”nin eş başkanı Avukat Hakkı Celal Önen, polisin ara bölgede her gün için, 24 saat esası üzerinden, iki Türk ve iki Rum Polis Teşkilatı temsilcisinin ara bölgede komiteye ayrılan ofiste görev yaptığına vurgu yaptı ve şunları söyledi;
“Polis teşkilatları arasında işbirliği sağlanması hedefi ile yoğun çalışmalar yapılıyor. Kara para aklama, terörizm silah kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı alanlarında da komite yoğun faaliyetler yürütüyor. Komite, insan kaçakçılığı konusunda yürüttüğü faaliyetler çerçevesinde son dönemlerde büyük miktarda insan kaçakçılığının önüne geçti.”
CİDDİ İŞBİRLİĞİ
Suç olaylarının önlenmesi doğrultusunda suç ve suçlara ilişkin konuların, günlük hayatı etkileyen konular olduğunu kaydeden Önen, “maalesef 100’de yüz başarılı değiliz, sınırın diğer tarafında suç işleyen kişi ve kişiler yer değiştiriyor, bu noktada çok ciddi işbirliği yapıyoruz” dedi.
KOMİTE ÇALIŞMALARINA HIZ VERİYOR
İki toplumlu komite özellikle Eylül ayı itibarı ile güvenlik konusunda çok ciddi adımlar atacak ve cürümlerin engellenmesi yönünde daha yoğun faaliyet gösterecek. Her iki polis teşkilatı cürüm işleyen kişilerin daha yakın takip edilmesi ve adaletin önüne çıkarılmaları yönünde gerekli çalışmalara hız vermiş durumda. İki polis teşkilatı bu doğrultuda ciddi tedbirler almak üzere komiteler nezdinde çalışmalar yürütüyor.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Önen, “suç örgütleri politik durumdan istifade ederek, farklı kazanımlar elde ediyor. Biz bu suç olaylarını önlemek için gerekli tedbirleri alıyoruz ve şimdi ortam buna çok müsait, çok fazla açıklama yapmak istemiyorum ama Eylül itibarı ile çalışmalar hızlanacak” dedi.
GÜVEN VE KÖPRÜLER KURMAK
Suç ve cezai konularla ilgili iki toplumlu Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı ve Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Bölümü profesörü Andros Kapardis ise söz konusu komitenin iki toplum arasında “güven ve köprüler kurmak amacıyla” pratik adımlar attığını söyledi. Temas ofisi, Komitenin görevi ve insani konularla ilgili konuları ele aldığını ifade eden Kapardis, tampon bölgenin bir tarafından geçirilen çalıntı malın bulunduğunda yasal sahibine geri verilmesi örneğini verdi. Kapardis yaptığı açıklamada, “Komite, yakın gelecekte yolsuzluğun önlemesi konusunda bir seminer düzenleyecek” dedi.
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.