ÇOCUK YETİŞTİRMEDE YENİ DÖNEM…AİLELERE EĞİTİM VERİLECEK
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu (UMK) ve 9 Eylül Üniversitesiyle işbirliği içinde “Triple P” (Positive Parenting Program) Olumlu Anne-Babalık Programı projesinin başlatılacağı açıklandı.

08 Ekim 2018 Pazartesi 13:39
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu (UMK) ve 9 Eylül Üniversitesiyle işbirliği içinde “Triple P” (Positive Parenting Program) Olumlu Anne-Babalık Programı projesinin başlatılacağı açıklandı.
Programın tanıtımı için bugün KAMU-SEN’de basın toplantısı düzenlendi.
KARAOKÇU
Basın toplantısında konuşan Başbakanlık UMK Başkanı Hasan Karaokçu, aile eğitimleri konusunda yeni ve güçlü bir adım atmayı hedeflediklerini ve 9 Eylül Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Triple P Türkiye Koordinatörü Doç. Dr. Taner Güvenir’le birlikte “Triple P” olarak bilinen anne-babalık programını hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi.
Triple P programının önemli ve dünyada kabul gören bir program olduğunu dile getiren Karaokçu, genel konferanslar, pilot uygulamalar ile özellikle risk bölgeleri olarak görülen Maraş ve Lefkoşa Surlariçi bölgeleri odaklı çalışmalar planlandığını aktardı.
Karaokçu, Triple P programıyla gençlere, çocuklara ve anne-babalara fırsat verecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını da ekledi.
RAZI
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Eğitim Sorumlusu Dr. Gülcem Sala Razı da programa, özellikle çalıştıkları ailelerde gördükleri gereksinim üzerine başladıklarını belirtti.
Razı, riskli bölgelerde eğitimler yanında uzman eğitimleri ile uzun vadeli ve devamlılığı olacak şekilde programın yürütüleceğini açıklayarak, bunun için bir ekip ve insan gücü oluşturup programın sürdürüleceğini ifade etti.
GÜVENİR
Doç. Dr. Taner Güvenir, çocukların sadece yemeğini, içeceğini vererek büyütülemeyeceğini, sevgiye ve ilgiye de ihtiyaçları olduğunu anlattı.
Çevrede her gün çocuklara karşı yanlış davranışlar sergileyen aileler görülebildiğini, sanki Türk kültürünün bir parçasıymış gibi, fiziksel ve duygusal istismar edilerek çocuk büyütülmeye çalışıldığının gözlemlendiğini kaydetti.
Çocuk büyütmenin yıpratıcı ve yorucu bir süreç olduğunu da belirten Güvenir, bunun doğru yollarının bulunduğunu ve araştırmalar sonucu etkinliği ispatlanmış bir programla çocuk yetiştirmenin doğru şekilde yapılabileceğini söyledi.
“Programın en temel özelliğinin ülkelere göre değişiklik göstermemesi ve global olması” diyen Güvenir, programın şu an 30’u aşkın ülkede başarıyla uygulanmakta olduğunu, bununla problemli davranışların azaldığını, benlik kaygısının ortadan kalktığını, stres ve endişenin azalıp, beceri ve yeteneklerin yükseldiğini vurguladı.
Doç Dr. Güvenir, seminerler ve grup düzeyi eğitimlerin ardından yaygınlaştırma çalışmaları yapılacağını da sözlerine ekledi.
Proje başlangıcı 22 Ekim’de ailelerin katılımıyla yapılacak seminerle yapılacak.
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
Gazze'nin Refah Sınır Kapısı yeniden açıldıGazze ile Mısır arasındaki önemli sınır kapısı Refah, bugün resmen yeniden açıldı. İnsani yardımların Gazze'ye geçişi planlanıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:51ORTADOĞU
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
Girne-Tatlısu anayolunda takla atan araç sürücüsü yaralandıGirne-Tatlısu Anayolu’nda dikkatsiz seyreden bir aracın kavşakta başka bir araçla çarpışması sonucu LJ 328 plakalı araç takla attı; sürücü Kemal Numan Mehmet, kaburga kırığıyla hastanede müşahede altına alındı.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:52KIBRIS
Girne’de 1 yaşındaki bebek yaşamını yitirdi!Girne’de mikrosefali hastası olan 1 yaşındaki Nafi Kocaman, ikametgâhlarında yaşamını yitirmiş halde bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 12:52KIBRIS
Zeki Çeler: Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayın; sandığı kurun, yargının yolunu açınTDP Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı kurumlarının son birkaç yıl içinde iki milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e yazı gönderdiğini, ancak her iki talebin de geri çevrildiğini belirtti02 Şubat 2026 Pazartesi 12:47KIBRIS
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.