CLİNTON E-POSTALARIYLA İLGİLİ FBI'A YENİ SORUŞTURMA İZNİ
ABD Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosuna (FBI), Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'ın danışmanının eşinin bilgisayarında ortaya çıkan ve Clinton dosyasıyla ilişkili yaklaşık 650 bin e-postayla ilgili soruşturma izni verdi...

31 Ekim 2016 Pazartesi 09:52
ABD'de başkanlık seçimlerine sayılı günler kala Demokrat Clinton'ın aylardır peşini bırakmayan e-posta konusu, yeniden açılan soruşturmayla kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.
Cuma günü FBI Direktörü James Comey'nin ABD Kongresine gönderdiği mektupta Clinton'ın e-posta "skandalı" ile ilgili yeni bilgilere ulaştıklarını ve bu kapsamda soruşturmayı yeniden açacaklarını bildirmesiyle konu bir kez daha seçim tartışmalarında en üst sıraya tırmandı.
CLINTON'IN DANIŞMANININ EŞİ, SORUŞTURMANIN İÇİNDE
FBI, Adalet Bakanlığından aldığı izinle, Clinton'ın en yakın danışmanlarından Huma Abedin'in (ayrı yaşadığı) eşi eski Kongre üyesi Anthony Weiner'a ait bir bilgisayarda ortaya çıkan yaklaşık 650 e-postayla ilgili soruşturma yapabilecek.
Başka bir soruşturma kapsamında bilgisayarları incelenen Weiner'in bir bilgisayarında Clinton ile Abedin arasındaki yazışmaların da yer aldığı e-postalara rastlayan FBI, bunu yeni bir belge olarak değerlendirip soruşturmayı yeniden açma kararı aldı.
FBI yetkilileri, soruşturmanın ne kadar süreceğine ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadı.
Söz konusu e-postaların önemli bir kısmının Clinton'la ilgili olmadığı, ancak Demokrat başkan adayıyla ilgili olabilecek sınırlı sayıdaki e-postanın bile seçim sürecinde önem taşıyabileceği yorumları yapılıyor.
COMEY, DEMOKRATLARIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ
Öte yandan Amerikan medyasına yansıyan haberlerde FBI Direktörü Comey'nin, ekim ayı ortalarında yeni e-postalardan haberdar olduğu, ancak cuma gününe kadar bu konuyla ilgili kamuoyuna açık bir değerlendirme yapmadığı iddia edildi.
Bu iddia, FBI Direktörü Comey'ye, seçimlere 10 gün kala yaptığı açıklamayla "seçim sonuçlarını etkileme" suçlamalarını da beraberinde getirdi.
Clinton, bu adımın doğru olmadığını ve Comey'nin elinde ne varsa en kısa süre içinde açıklaması gerektiğini savunurken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise FBI'ın soruşturmayı yeniden açmakta geç kaldığını belirtti.
ABD Adalet Bakanlığı da e-posta konusunu Kongreye bir mektupla bildiren FBI Direktörü Comey'ye "seçim sürecini etkileyebilir" gerekçesiyle tepki göstermişti.
FBI, Clinton’ın 2009-2013 yıllarını kapsayan Dışişleri Bakanlığı döneminde resmi yazışmaları kendi özel hesabından yaptığı gerekçesiyle Ağustos 2015’te soruşturma başlatmıştı.
Bu yazışmalarda herhangi bir güvenlik açığı olup olmadığı araştırılırken, Clinton, yazdığı ve özel sunucularında tutulan elektronik posta iletilerini 55 bin sayfalık döküm halinde incelenmek üzere yetkililere teslim etmişti. Temmuz ayında yapılan açıklamada FBI, Clinton'ın yargılanmasına gerek olmayacak şekilde soruşturmanın kapatılmasına karar vermişti.
ABD Dışişleri Bakanlığı da Clinton’ın yazışmalarını belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşmıştı. Bakanlık, yazışmaların 150 kadarının gizlilik derecesine sahip yazışmaları içerdiğini bildirmişti.
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacakBaşbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacak05 Aralık 2025 Cuma 13:10KIBRIS
Basketbol U16 liglerinde heyecan sürüyorKKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen U16 liglerine oynanan iki karşılaşma ile devam edildi.05 Aralık 2025 Cuma 13:03BASKETBOL
KTMMOB, 65. yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlediKıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) 65 yaşında… KTMMOB’nin kuruluşunun 65. yılı nedeniyle Lefkoşa’da resepsiyon düzenlendi.05 Aralık 2025 Cuma 12:33KIBRIS
Tıp-İş tüm kamu sağlık birimlerinde “imza atmama eylemi” başlatıyorHekimler Sendikası, kamu sağlık sistemindeki “liyakatsiz atama” ve “keyfi görevlendirme” iddialarına tepki olarak hafta başından itibaren tüm sağlık birimlerinde imza atmama eylemi başlatacağını duyurdu05 Aralık 2025 Cuma 12:31KIBRIS
Erhürman Holguin'ı kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ı kabul etti.05 Aralık 2025 Cuma 12:30KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.