CİSCO EĞİTİMLERİ KKTC'DE YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI
Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketlerinden BT Eğitim / Morten, ilkine 10 Eylül’de başlayıp 14 Eylüle kadar devam edecek olan bilişim eğitimleri dizisi ile KKTC’nin bilişim eğitimleri turizmine destek olması öngörülüyor.

12 Eylül 2018 Çarşamba 16:10
Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketlerinden BT Eğitim / Morten, ilkine 10 Eylül’de başlayıp 14 Eylüle kadar devam edecek olan bilişim eğitimleri dizisi ile KKTC’nin bilişim eğitimleri turizmine destek olması öngörülüyor.
Aynı cümlede nadiren kullanılan “bilişim” ve “turizm” konuları, Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketlerinden BT Eğitim/Morten şirketlerinin son projesi ile KKTC’de bir araya geldi.
Sunduğu eğitimlerle dünya çapında “En İyi Cisco Eğitim İş Ortağı” unvanına sahip olan şirket, Eğitim Turizmi Projesi kapsamında Türkiye’den getirdiği bilişim profesyonellerini, eğitim öncesinde tura çıkararak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihi yerlerinde de ağırlandı.
Şirket, Türkiye’den getirdiği bilişim profesyonellerini çıkardığı KKTC turu ile de mest etmeyi ihmal etmedi.
İlk grup eğitimini 10-14 Eylül tarihleri arasında Bafra’daki Concorde Luxury ResortHotel’de gerçekleştiren BT Eğitim, Türkiye’den eğitime katılan 20 kişilik bilişim profesyonelini KKTC’nin önemli tarihi mekânlarında geziye çıkardı. KKTC’nin tarihi hakkında detaylı bilgi edinen bilişimciler, Gazimağusa bölgesini de gezerek Yavru Vatan’ı daha iyi tanıma fırsatı da buldu.
Bilgi teknolojileri altyapısının temel eğitimlerinden biri olan CCNAX eğitimiyle başlayan bu eğitim turizmi projesi, Türkiye’nin ve KKTC’nin önde gelen şirket ve kurumlarının bilişim çalışanlarının katılımıyla 17 Eylül haftası ve sonrasında yeni eğitimlerle devam edecek. Bu eğitim projesiyle KKTC’nin yetişmiş nitelikli insan kaynağı açığını da kapatmayı hedefleyen BT Eğitim, önümüzdeki dönemde Bilişim Eğitimleri Turizminin KKTC için önemli bir gelir kapısı olacağını öngörüyor.
Cisco Systems’in Ege, Akdeniz Bölge Yöneticisi İsmail Murat Yılmaz konuşmasında, “Cisco’dan bahsederek Dünya’nın en büyük Network firmasıdır. Teknoloji alt yapılı bir firmadadır. İletişim yönünde App telefon, güvenlik ürünleri gibi aslında dijital dönüşüme geleceğe hazırlayarak alt yapısını sağlayan silikon vadisi temelli bir şirkettir. Son 3-4 yıldır Ege, Akdeniz ve Kıbrıs’ta yatırım yapıyor bu alanda bölge açan tek firma olduğumuzu da gururla söyleyebilirim. Bölgede yaptığımız tüm bilgi işlemlerini burada toplayarak deneyimlerimizi ve onların deneyimleri le belli gruplar oluşturduk. Cisco, bir üretici konumunda bölgede uygulayıcısı bayilerimiz yani yerel firmalardır” ifadelerini kullandı.
Provis Bilgi İşlemeleri kurucusu ve aktif yöneticisi Çetin Ayla konuşmasında, “Provis Bilgi İşlemeleri 2008 yılında kurulan entegratör bir firmadır. Bilgi İletişim ve Teknolojileri tarafından kamu ve özel sektördeki uçtan uca çözüm üreten ve sertifikalı mühendislerle özellikle dijital dönüşüm endüstri 4,0’ın gerekli olan alt yapısını oluşturma misyonunu yürütüyoruz. Aynı zamanda da iş ortaklarımız ile bilgi iletişim ve teknolojilerinde görev yapan bilgi işlem ve sorumlularını bir platform da toplayarak onların bilgi,deneyimlerini ve üst düzey teknolojilerine adapte olması konusunda etkinlikler düzenliyoruz. Bugün burada olma sebebimiz de bu Kıbrıs’ı seçtik çok güzel bir doğa ve tarihi dokusu olan Yavru Vatan’ımıza böyle bir etkinlikte uzun süredir burayı görmemiş insanlara da görme fırsatına eriştik. Burada olmaktan mutluluk duyduğumuzu söyleyebilirim” dedi.
BT Eğitim Firması Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kızıları ise konuşmasında, “BT Eğitim 2001 yılında, Bülent Morten tarafından kuruldu. Ankara ve İzmir’de ofis açtık aynı zamanda Kıbrıs’a da yatırımlar planlıyoruz. Hedefimiz; Yetişmiş nitelikli insan kaynağının bilişim iş gücünü gerek Türkiye’de gerekse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde attırmasını sağlama, maalesef bilişime ülkede yatırım yapılmıyor, üniversite mezunlarının kalitesi gün geçtikçe düşüyor. Cisco, Dünya’nın en büyük üreticisi ve sertifikaları dünyada geçerli maddi karşılığı olan sertifikalardır. Hedefimizde öncelikle Türkiye’den Kıbrıs’a doğru bilişim turizmi oluşturmak akabinde ise bunu yayabilirsek Türki ve Arap bölgesine yaymaktır. Tüm Kıbrıs’a hem bilişimci hem de turizm noktasında katkıda bulunmak bununla birlikte, Kıbrıs’ta ki Üniversiteleri çok benimsiyoruz, çok genç bir potansiyel var bunlarında sektöre kazandırılması, yabancı öğrencilerinde bu sistemin bir parçası olması Kıbrıs içinde gelecekte çok büyük bir avantaja sahip olmalarını sağlayacaktır. Kıbrıs’ta önümüzdeki günlerde daha güzel şeyler yapıyor olacağız.” İfadelerini kullandı. (MHA)
YDP yerel seçimlerde 4 bölgede destekleyecekleri adayları açıkladıArıklı: Yerel seçimlerde 4 bölgede adaylara destek planlıyoruz; nihai karar Parti Meclisi'nde03 Ağustos 2026 Pazartesi 18:03KIBRIS
Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ziyaretİskele Belediyesi ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği, Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ziyaret etti.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:49İSKELE
Tacan Reynar: Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruzToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişikliğin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirterek, mahkeme kararlarının sonuçlarını idarenin takdirine bırakacak düzenlem03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:46KIBRIS
Katle teşebbüs! İşte detaylar...Metropol Süpermarket'te bıçaklama olayı... Polisten açıklama!03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:29KIBRIS
Akıncılar'da Yangın: 4 Dönümlük Alan Zarar GördüAkıncılar köyünde çıkan yangında yaklaşık 4 dönümlük alandaki kuru otlar, molozlar ve bazı ağaçlar zarar gördü.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:09KIBRIS
Karşıyaka'da 14 Yaşındaki Çocuk Havuzda Boğulma Tehlikesi GeçirdiKarşıyaka'da bir evin bahçesindeki havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede tedavi altına alındı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Korkuteli'nde Araç Tamiri Tartışması Kavgaya Dönüştü: 2 Kişi TutuklandıKorkuteli'nde araç tamiri nedeniyle çıkan tartışma kavgayla sonuçlandı. Olayda iki kişi tutuklanırken, taraflardan birinin alkollü olduğu belirlendi.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Gazimağusa'da Süpermarketten Hırsızlık: 44 Yaşındaki Zanlı TutuklandıGazimağusa'da faaliyet gösteren bir süpermarkette meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili 44 yaşındaki bir kişi tutuklandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:05GAZİMAĞUSA
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.