ÇİN DÜNYANIN EN BÜYÜK ALTIN YATAĞINI BULDU: MADEN 83 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE VE YÜKSEK KALİTEDE
Yaklaşık 83 milyar dolar değerindeki keşif, Güney Afrika'daki South Deep madeninde bulunduğu tahmin edilen 900 tonluk altın rezervini aşarak, şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük ve en kazançlı altın rezervi olarak görülüyor.

03 Aralık 2024 Salı 14:58
Yaklaşık 83 milyar dolar değerindeki keşif, Güney Afrika'daki South Deep madeninde bulunduğu tahmin edilen 900 tonluk altın rezervini aşarak, şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük ve en kazançlı altın rezervi olarak görülüyor.
Çin devlet medyasına göre, ülkenin merkezinde yaklaşık 1.000 tonluk kıymetli metal içeren yüksek kaliteli altın cevheri yatağı keşfedildi.
Hunan Eyaleti Jeoloji Bürosu, Hunan eyaletinin kuzeydoğusundaki Pingjiang ilçesinde iki kilometre derinlikte 40 altın damarı tespit edildiğini duyurdu. Üç boyutlu modellemeler ise daha derinde daha fazla damarın olduğunu gösteriyor.
Yaklaşık 83 milyar dolar (2 trilyon TL) değerindeki keşif, Güney Afrika'daki South Deep madeninde bulunduğu tahmin edilen 900 tonluk altın rezervini aşarak, şimdiye kadar keşfedilmiş en büyük ve en kazançlı altın rezervi olarak görülüyor.
Rezervden alınan çekirdek örnekleri, her bir ton cevherin 138 gram kadar altın içerebileceğini gösteriyor. Science Alert'e göre yer altı madenlerinden çıkarılan cevherler genellikle sekiz gramdan fazla altın içermesi durumunda yüksek kaliteli kabul ediliyor. Bu göz önüne alındığında yeni keşfedilen rezervin kalitesi çok yüksek.
Çin'nin 2024 yılı başında 2.000 tonun üzerinde rezerve sahip olduğu düşünülüyordu. Altın piyasasında hakim konumda olan ülke, madencilik sektörü küresel üretimin yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor.
Yeni bulguların açıklanması, küresel ekonomik kriz ortamında kaynağa olan talebin artmaya devam etmesiyle zaten hızla yükselen altın fiyatının daha da artmasına neden oldu.
Dünya genelinde henüz keşfedilmemiş kaç tane değerli cevher rezervi kaldığı henüz bilinmiyor. Uzmanlar, altın rezervlerinin sonuna ulaşıp ulaşmadığımız konusunda fikir ayrılığı yaşıyor.
13. Yiğitler Gafgarıt Festivali yapıldıDeğirmenlik Akıncılar Belediyesi’nin Yiğitler Köyü Güzelleştirme, Kalkındırma ve Kültür Etkinlikleri Kadınlar Derneği’yle (YİĞİT-DER) organize ettiği 13. Yiğitler Gafgarıt Festivali yapıldı.06 Nisan 2026 Pazartesi 15:48KÜLTÜR/ SANAT
Önümüzdeki üç gün yer yer sağanak bekleniyorHava sıcaklığı 19-22 derece dolaylarında seyredecek, rüzgar ise çarşamba ve perşembe günleri yer yer fırtınamsı esecek.06 Nisan 2026 Pazartesi 15:08HAVA DURUMU
Sendikalar bugün genel grevdeHükümetin yasa gücünde kararnameyle hayat pahalılığı ödeneği düzenlemesine karşı grev ve eylem başlatan kamuda örgütlü sendikalar, bugün genel grevde olacak.06 Nisan 2026 Pazartesi 11:13KIBRIS
Erhürman ve Hristodulidis bir araya geliyorBirleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamaya göre görüşme, saat 16.30’da ara bölgedeki BM Misyon Şefi’nin konutunda gerçekleşecek.06 Nisan 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS SORUNU
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı?06 Nisan 2026 Pazartesi 08:29KIBRIS
İsrail'in Ben Gurion Havalimanı bir paketten çıkan zehirli duman nedeniyle tahliye edildiİsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı, kargo ile sipariş edilen bir maddeden duman çıkması nedeniyle tahliye edildi.05 Nisan 2026 Pazar 19:14ORTADOĞU
Vücut kokunuzu değiştiren yiyeceklerVücudumuz ısındığında daha fazla terlediğimizi biliyoruz. Bu vücudumuzun serin kalmak için geliştirdiği bir yöntem.05 Nisan 2026 Pazar 15:59YAŞAM
Uluslararası Mağusa Film Festivali için 100’ün üstünde ülkeden başvuru yapıldıGazimağusa Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Mağusa Film Festivali, dün Bandabuliya’da düzenlenen tanıtım etkinliğiyle kamuoyuna duyuruldu.05 Nisan 2026 Pazar 15:03KIBRIS
Bu 6 diyet efsanesine inanmayın!İnanmamanız gereken altı diyet efsanesi05 Nisan 2026 Pazar 14:53YAŞAM
‘Sığıntılar’ İskele’de SahnelendiTek perdelik oyun İskele AKM’yi dolduran tiyatro severler tarafından ilgiyle izlendi.05 Nisan 2026 Pazar 14:48KÜLTÜR/ SANAT
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.