ÇİFTÇİLER BİRLİĞİNDEN BAŞBAKANLIĞA VE TÜK'E SİYAH ÇELENK

24 Haziran 2015 Çarşamba 14:33
Hükümetin bütünlüklü bir tarım politikası olmadığını savunan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Başbakanlığa ve Toprak Ürünleri Kurumu’na (TÜK) siyah çelenk bıraktı.
“Tarım sektöründeki sorunların bütünlüklü şekilde ele alınması”, “girdi maliyetlerinin düşürülmesi”, “renkli mazota geçilmesi”, “yemlik arpa fiyatlarının erken açıklanması”, “tohumluk arpa ambarlarının açılması”, “TÜK’ün sürdürülebilir bir politikaya kavuşturulması” gibi taleplerine vurgu yapan çiftçiler, siyah çelengi Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldığı sırda Başbakanlık binasının ana giriş kapısına astı.
“SADECE BAŞBAKANLIĞA DEĞİL, HÜKÜMETE VE TÜM BAKANLARA”
Burada basına bir açıklama yapan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, hükümeti, halkı ve üreticiyi kandırmakla suçladı, çelengin sadece Başbakanlığa değil, hükümete ve tüm bakanlara bıraktıklarını söyledi.
Ülkedeki tarım, narenciye ve hayvancılık sektörlerinin sekteye uğratıldığını, CTP-BG ve DP-UG hükümeti döneminde girdi maliyetlerinin yüzde 60 arttığını savunan Kelle, “Günü birlik sözlerle oyalanan Kıbrıs Türk üreticisi kendisine yapılanları unutmaz. Günü geldiğinde cevabımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.
“TÜCCARLA İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR”
Açıklamasında, “Üreticinin sorumluluğunu almayan hükümet tüccarla işbirliği yapıyor” iddiasına yer veren Birlik Başkanı Kelle, “Başbakan hiçbir sorumluluk almayacaksa Bakanlar Kurulu’nu neden topluyor? Bunu partisine saygısından yapıyor olabilir, üreticisine ve vatandaşına olan saygısı nerde” diye sordu.
“BAŞBAKAN İSTİFA ETSİN”
Başbakanın istifa etmesini, yeni kurulacak hükümetin de üreticinin sorunlarına çözüm üretmesini talep eden Kelle, konuşmasında arpa alımları konusuna da değindi.
Hükümetin, “özel ve tüzel kişiler arpa alımında fiyatı kendi belirsin” yönünde bir karar ürettiğini söyleyen ve bunu eleştiren Kelle şunları ekledi:
“Biz arpa fiyatlarının açıklanması, TÜK’ün ambarları açması ve özel sektöre öyle izin verilmesi yönünde talebimizi ilgililere iletmiştik. Dikkate almadıklar. ‘2013’teki hükümet de öyle yaptı’ dediler. Evet, geçmiş hükümet de hatalar yaptı ama bu kadar aciz olmadı. ‘Arpayı bu fiyattan alacağım’ dedi ve arpa alımını ona göre serbest bıraktı.”
“TÜK’ÜN BU HALE NASIL GELDİĞİ SORGULANMALI”
İki gün önce TÜK ile bir görüşme yaptıklarını da belirten Kelle, arpa fiyatlarının açıklanması yönünde ısrarcı olduklarını kaydetti.
TÜK’ün üreticinin kurumu olduğunu söyleyen ve buradaki mevcut durumu eleştiren Kelle şöyle devam etti:
“TÜK, fiyat açıklamayacağını, arpayı alırsa ödeyecek kaynağı olmadığını ifade etti. Hükümet edenler çıkıp nasıl ikinci bir Kıbrıs Türk Hava Yolları yaratıldığını ve TÜK’ün yanlış politikalarla nasıl batırıldığını anlatsın, bakanların da buna ortak olduğunu ve hiçbir bakanın ve bakanlığın üreticinin yanında olmadığını söylesin. Daha önce nasıl ki kooperatif üreticindi ama siyasiler tarafından elimizden alındı. 12 yerde üreticiye hizmet veren TÜK için de aynısı yapılıyor. Kurumun nasıl bu hale geldiği sorgulanmalı. Sayıştaylık devreye girmeli.”
“SAĞ PARTİ SAĞ, SOL PARTİ SOL ELİYLE ÇALIYOR…”
İki yıl önce arpanın özele serbest bırakılmasını eleştirenlerin ve kendileriyle eylem yapanların bugün benzer karlar ürettiğini de savunan Kelle, “Bu ülkede partiler arasında sağ ve sol diye ayrım yapılması doğru değil, sağ parti sağ eliyle, sol parti sol eliyle, kurumlarımız iki eliyle çalıyor” iddiasında bulundu.
YDP yerel seçimlerde 4 bölgede destekleyecekleri adayları açıkladıArıklı: Yerel seçimlerde 4 bölgede adaylara destek planlıyoruz; nihai karar Parti Meclisi'nde03 Ağustos 2026 Pazartesi 18:03KIBRIS
Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ziyaretİskele Belediyesi ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği, Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ziyaret etti.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:49İSKELE
Tacan Reynar: Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruzToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişikliğin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirterek, mahkeme kararlarının sonuçlarını idarenin takdirine bırakacak düzenlem03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:46KIBRIS
Katle teşebbüs! İşte detaylar...Metropol Süpermarket'te bıçaklama olayı... Polisten açıklama!03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:29KIBRIS
Akıncılar'da Yangın: 4 Dönümlük Alan Zarar GördüAkıncılar köyünde çıkan yangında yaklaşık 4 dönümlük alandaki kuru otlar, molozlar ve bazı ağaçlar zarar gördü.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:09KIBRIS
Karşıyaka'da 14 Yaşındaki Çocuk Havuzda Boğulma Tehlikesi GeçirdiKarşıyaka'da bir evin bahçesindeki havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede tedavi altına alındı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Korkuteli'nde Araç Tamiri Tartışması Kavgaya Dönüştü: 2 Kişi TutuklandıKorkuteli'nde araç tamiri nedeniyle çıkan tartışma kavgayla sonuçlandı. Olayda iki kişi tutuklanırken, taraflardan birinin alkollü olduğu belirlendi.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Gazimağusa'da Süpermarketten Hırsızlık: 44 Yaşındaki Zanlı TutuklandıGazimağusa'da faaliyet gösteren bir süpermarkette meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili 44 yaşındaki bir kişi tutuklandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:05GAZİMAĞUSA
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.