“CENGİZ TOPEL HASTANESİ KAPATILAMAZ!”
Bakan Dürüst, Lefke ve Gemikonağı esnafı ile Lefke Avrupa Üniversitesi’ni ziyaretlerinde vurguladı:

04 Şubat 2016 Perşembe 12:26
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefke ve Gemikonağı esnafını ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi ve bölgenin durumu hakkında bilgiler aldı.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’e Lefke ve Gemikonağı ziyaretlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar, Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa eşlik etti.
İlk olarak Lefke esnafını ziyaret eden Bakan Dürüst, bölgenin sorunları, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin bölgeye olan katkısı ve esnafın sorunları hakkında bilgiler alarak, esnafla sohbet etti.
Lefke’nin ardından Gemikonağı Sanayi Sitesi’ndeki esnafı da ziyaret eden Bakan Dürüst, burada esnafın ihtiyaçları, sorunları ve durumu hakkında bilgiler alarak esnafla kısa sohbetler etti.
Lefke ve Gemikonağı ziyaretlerinin ardından Lefke Avrupa Üniversitesi’ni (LAÜ) de ziyaret eden Bakan Dürüst, Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda Mütevelli Heyeti Başkanı Özgün Faruk, Mütevelli Heyeti Üyeleri, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ve Rektör Yardımcıları ile biraraya geldi.
Burada basına bir de açıklama yapan Bakan Dürüst, “LAÜ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin saygın nitelikli, nicelikli kaliteli bir üniversitedir. LAÜ özelde Lefke Bölgesine, genelde KKTC yüksek öğrenim yaşantısına ciddi anlamda renk ve katkı sağlamaktadır. LAÜ’nün değerli Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen çok iyi bir yönetici, çok iyi bir akademisyen, çok iyi bir idarecidir. LAÜ’nün değerli Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Üniversitemiz için çok büyük bir şanstır” dedi.
Bakan Dürüst, “Burada iki güçlü partiden oluşan çok saygın çok değerli mütevelli heyeti üyeleri de var, aralarında bölge için yürekleri gerçekten sevgiyle çarpan arkadaşlarım vardır. Mütevelli heyeti bölgeye daha fazla katkı sağlatabilmek adına birçok çalışmalar yapmaktadır. Bilim adına akademik kadronun başarıları ise LAÜ’yü ilerilere taşıyacaktır. En başta bölgenin bir vatandaşı olarak, LAÜ ile gurur duyuyorum. LAÜ’nün bu kaliteli ve nicelikli adımlarını, bu ülkede çok kısa süre içerisinde önder üniversitelerden biri olma yolunda kararlı, disiplinli ve istikrarlı bir süreç içerisinde olduğunu açıkça ifade etmek istiyorum. Mütevelli Heyeti’nin de bunun için çalıştığını biliyorum” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst konuşmasında ayrıca, Lefke ve Gemikonağı esnaf ziyaretlerinde kendisine sıkça sorulan, Cengiz Topel Hastanesi’nin durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.
Bakan Dürüst, Cengiz Topel Hastanesi hakkında, basında ve halk arasında çıkan kapatılacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını, Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasının mümkün olmadığını vurguladı.
“Cengiz Topel Hastanesi, hiçbir koşulda ve hiçbir hükümet tarafından kapatılması mümkün değildir” dedi. Böylesi bir durumun söz konusu olması halinde, bölge halkının tepkisinin büyük olacağını dile getiren Bakan Dürüst, “bizim tepkimiz de en az bölge halkının tepkisi kadar olacaktır” diye konuştu.
“Cengiz Topel Hastanesinin kapatılıp kapatılamayacağı konusundaki görüşlerin yerine asıl tartışılması gereken konu, hastanenin nasıl daha iyi şartlarda hizmet verebileceği olmalıdır” diyen Bakan Dürüst, “Cengiz Topel Hastanesi’nin geliştirilmesi konusunda LAÜ ile işbirliği yapılması gerekiyorsa böylesi bir girişimin hemen geciktirilmeden yapılası gereklidir” dedi.
LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de, LAÜ’nün öğrenci sayısını ciddi şekilde arttırdığını ve arttırmaya devam etmekte olan bir üniversite olduğunu vurguladı. Öğrenci artışının beraberinde getirdiği sıkıntıları birlikte aştıklarını belirten Yükselen, bölgedeki konaklama ihtiyaçlarının giderilmesinde Bakan Dürüst’e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Üniversite’nin yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Yükselen, yeni yapılacak yurt binasının temelinin Lefke Merkezde atıldığını, diğer taraftan cami inşaatının iki hafta önce başladığını ve geçen yıl başlayan Hukuk Fakültesi inşaatının ise devam etmekte olduğunu belirtti. Bu çalışmaların artan öğrenci sayısı ile birlikte oluşan ihtiyacı karşılamak için Mütevelli Heyeti ile birlikte alınan kararlar çerçevesinde sürdürüldüğünü söyleyen Yükselen, Eylül ayı itibari ile LAÜ öğrenci sayısının 8 binlere ulaşacağının beklendiğini, bundan sonraki yıllarda ise bu sayının 10 binlere ulaşacağının tahmin edildiğini ifade etti.
Mütevelli Heyeti Başkanı Özgün Faruk ise yaptığı konuşmasında, Bakan Dürüst’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Lefke’ye hizmet etmek üniversiteye hizmet anlamı taşır. Çünkü Lefke’yi taşıyan üniversitemizdir, bütün yöre halkı da bu düşünceler içerisindedir ve üniversitemize büyük bir destek vermektedir” dedi. Faruk, Bakan Dürüst’ün bölgeye olan hassasiyetinden ve desteklerinden ötürü LAÜ yönetimi olarak memnuniyet duyduklarını ifade ederek özellikle Lefke’ye temelleri atılan yeni yurt yatırımına büyük desteklerinin olduğunu söyledi.
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
Yeni haftada hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında bölge, alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:03HAVA DURUMU
Bir sonraki randevu ayın sonuna!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Lider Nikos Hristodulidis baş başa görüşecek02 Şubat 2026 Pazartesi 10:02KIBRIS
İskele-Geçitkale yolunda ölümlü kazaİskele-Geçitkale yolunda ölümlü kaza meydana geldi.02 Şubat 2026 Pazartesi 09:54KIBRIS
İspanya'da kaybolan kedi, dört ayda 250 kilometre yürüyüp Fransa'daki sahibine ulaştıİspanya seyahati sırasında sahiplerini kaybeden ‘Filou’ adlı bir kedi, onlara yeniden ulaşmak için yaklaşık 250 kilometre yol kat etti.01 Şubat 2026 Pazar 22:09YAŞAM
James Webb kanıtladı: Kara delikler yıldızsız doğabiliyorEvrenin ilk dev kara deliklerinin ölmekte olan yıldızlardan değil, devasa gaz bulutlarının doğrudan çökmesiyle oluştuğu kanıtlandı. Bu keşif gökbilimde bir devrim niteliği taşıyor.01 Şubat 2026 Pazar 21:39TEKNOLOJİ
İlk Ay uzay istasyonu kurulacakNASA’nın Artemis programı, Ay'ı daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine incelemek amacıyla ilk Ay uzay istasyonunu kurmayı hedefliyor. Bu girişim aynı zamanda Mars keşifleri için bir basamak görevi görecek.01 Şubat 2026 Pazar 19:54TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.