ÇELER'DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI: ŞAİBELİ BİR MİLLETVEKİLİNİN TEMSİLİ, EN HAFİF TABİRİYLE SKANDALDIR!
TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, hakkında sahte diploma dosyası bulunan UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak’ın yurt dışı görevlendirilmesini eleştirerek, Meclis’in şaibelerden arınmış şekilde yenilenmesinin ertelenemez bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

14 Ocak 2026 Çarşamba 14:24
Zeki Çeler: Şaibeli bir milletvekilinin temsili demokrasiye zarar verir
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, hakkında sahte diploma suçlamasıyla savcılık dosyası bulunan ancak dokunulmazlığının kaldırılması talebi reddedildiği için yargı önüne çıkarılamayan UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak ile ilgili Meclis’te alınan son kararı eleştirdi.
Çeler, söz konusu kararın “en hafif tabiriyle skandal” olduğunu vurgulayarak, yurttaş nezdinde şaibeli durumda olan ve masumiyetini henüz kanıtlamamış bir milletvekilinin önemli bir yurt dışı temas için görevlendirilmesinin, kamuoyunda ciddi rahatsızlık yaratacağının öngörülebilir olduğunu belirtti.
Bu kararın aynı zamanda, yurt dışı temasların ve oluşturulan heyetlerin temsili ağırlığının ve ciddiyetinin kavranamadığını açıkça gösterdiğini ifade eden Çeler, meselenin yalnızca bir görevlendirmeden ibaret olmadığını kaydetti.
"ASIL SORUN YURT DIŞI GÖREVLENDİRMESİ DEĞİL"
Zeki Çeler açıklamasında, asıl sorunun yalnızca yurt dışına gönderilme meselesi olmadığının altını çizerek şu değerlendirmede bulundu:
“Masumiyetini kanıtlamak yerine dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayı tercih eden bir milletvekilinin sorun olarak algılanması için yurt dışına görevlendirilmesini beklemeye gerek yoktur. Söz konusu kişinin ülkede geçen her yasaya dahli vardır”
Çeler, hassas bir aritmetiğe dayalı mevcut hükümet yapısı içinde bu milletvekilinin kilit bir pozisyonda bulunduğuna dikkat çekerek, Avrupa Parlamentosu’nda bir gün dahi konuk olarak bulunmasının sorun olduğunu, ancak 365 gün boyunca KKTC Meclisi’nde bulunmasının çok daha büyük bir sorun olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.
"DEMOKRASİ HER GÜN BİRAZ DAHA YIPRATILIYOR"
Açıklamasında, halkın şaibelerden arınmış bir Meclis talebinin görmezden gelindiğini ifade eden Çeler, yargı sürecini açıkça engelleyen bu tutumun demokrasiyi her geçen gün daha fazla aşındırdığını söyledi.
Çeler, suçsuzluğunu yargı önünde kanıtlamamış bir milletvekilinin ne yurt içinde ne de yurt dışında meşru bir temsil kapasitesine sahip olamayacağını kaydederek, asıl tehlikenin Meclis’in bu durumu olağanlaştırması olduğunu belirtti.
"MECLİS'İN YENİLENMESİ ERTELENEMEZ"
Zeki Çeler açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
“Sorunun büyüğü, Meclis’in bir bütün olarak bu durumu hem içeride hem dışarıda sorun etmeyecek hale gelmesi ve olup biteni normalleştirmesidir. Meclis’in şaibelerden uzak ve mutlak biçimde halk iradesini yansıtacak şekilde yenilenmesi, daha fazla ertelenemez bir ihtiyaçtır.”
Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi üç yasa tasarısını görüştüCumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi, Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığında toplanarak gündemindeki üç yasa tasarısını görüştü.19 Haziran 2026 Cuma 20:39KIBRIS
Alsancak'ta kaybolan Sürkan Taf aranıyorAlsancak'ta sabah saatlerinde aracıyla evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Sürkan Taf aranıyor.19 Haziran 2026 Cuma 20:33KIBRIS
Elif Akgün’den Türkiye ikinciliğiKütahya’da düzenlenen Aycan Önel U14 Şampiyonası’nda Elif Akgün, 60 metre branşında Türkiye ikincisi oldu.19 Haziran 2026 Cuma 20:32SPOR
Ertuğruloğlu, Diagne ve Alam'ı kabul etti: Adadaki son gelişmeler ile Barış Gücü'nün faaliyetleri ele alındıErtuğruloğlu, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Diagne ve UNFICYP Komutanı Alam ile Kıbrıs’taki son gelişmeleri ve BM Barış Gücü’nün faaliyetlerini görüştü.19 Haziran 2026 Cuma 20:29KIBRIS
İskele’deki inşaatta "pes" dedirten görüntülerİskele’deki İnşaatta Güvenlik İhmali İddiası: Yüksek Katlarda Önlemsiz Çalışma Tepki Çekti19 Haziran 2026 Cuma 20:27İSKELE
Hukuk Komitesi bazı karar tasarılarıyla Konut Edindirme (Değişiklik) Yasası'nı onayladıKomite, Dört Bölgede Hudut Düzenlemelerini Onayladı: Karar Tasarıları Genel Kurul'a Sevk Edildi19 Haziran 2026 Cuma 20:22KIBRIS
Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi25 yerli üründen 20’si temiz19 Haziran 2026 Cuma 17:07KIBRIS
14 Milyonluk BİMER projesinde neler oldu? TDP Başbakanlık’a sorduToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Av. Tacan Reynar, 12/2006 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında Başbakanlık’a resmi başvuruda bulunarak, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) projesine ilişkin bilgi ve belgeleri19 Haziran 2026 Cuma 16:59KIBRIS
Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurduMeteoroloji Dairesi, yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu. Hafta sonu sabah saatleri yer yer sis olacak.19 Haziran 2026 Cuma 16:17KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artışRum Tüketicileri Koruma Derneği, Güney Kıbrıs’ta Mayıs ayında 250 temel gıda ürününün fiyatlarında artış kaydedildiğini açıkladı.19 Haziran 2026 Cuma 12:09GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.