ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI BÜTÇESİ OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Meclis Genel Kurulu’nda 305 milyon 481 bin 100 TL’lik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

19 Aralık 2018 Çarşamba 13:15
Meclis Genel Kurulu’nda 305 milyon 481 bin 100 TL’lik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler bütçenin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada sorulan tüm soruların yanıtlarının daha önce verildiğini, bir daha cevap vermeyeceğini dile getirerek vekillere yazılı yanıtlarını içeren dosyalar dağıttı.
Bunun üzerine Meclis’te gerginlik yaşandı.
ALTUĞRA
Bu bölümde ilk konuşmayı yapan UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra yaşlı bakım hizmetlerinde yaşanan sıkıntılara değindi.
Ülkede ihtiyaca cevap veren bir sığınma evi bulunmadığını söyleyen Altuğra, aile içi şiddet konusuna da değindi.
Altuğra engelsiz yaşam evinin tamamlanması konusunda da gerekli adımların atılmasını istedi.
ARIKLI
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da inşaat sektöründe kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi için çalışma yapılmasını istedi.
Yabancıların ihtiyat sandığı yatırımlarının geri ödenmemesini eleştiren Arıklı “Bu insanların hakkına el konulmamalı” dedi.
Sosyal yardım alıp da çalışan kişilerin maaşlarının kesilmesinin de yanlış bir uygulama olduğunu söyleyen Arıklı, bu insanların kendilerine ödenen bin TL sosyal yardımla geçinmesinin doğru olmadığını kaydetti.
AMCAOĞLU
UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu da konuşmasında aktüeryal dengedeki sıkıntılara değindi.
Genel Sağlık Sigortası konusunda Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortak çalışma yürütmesi gerektiğini dile getiren Amcaoğlu, bu paralelde döner sermaye sistemi için de gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.
Amcaoğlu Engelsiz Yaşam Evi ikinci etabının hiç beklenmeden tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
SANER
UBP Milletvekili Ersan Saner ise konuşmasına “Çalışma Bakanlığı’nda çalışma barışı yok” diyerek başladı.
Saner hükümet programında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ayrılan bölümü okuyarak, Bakan Zeki Çeler’e bahsedilen konularda hangi faaliyetlerin tamamlandığına dair sorular yöneltti.
Saner, Bakanlığın faaliyet raporunda yer alan konularla ilgili de sorular yöneltti.
Genel Sağlık Sigortası için bir birim kurulması gerektiğini dile getiren Saner, Sosyal Sigortaların sürekli borç ve faiz ödeyen bir kurum olmaktan kurtulmasının bu adımların atılmasını kolaylaştıracağını belirtti.
İhtiyat Sandığı Dairesi’nin Sosyal Sigortalar Dairesi’ne kullandırdığı meblağ için dava açmak durumunda kaldığını dile getiren Saner, aktüeryal dengede sıkıntı olduğunu bu sıkıntının çözülmesi için özellikle yabancı işçi istihdamıyla ilgili işlemlerde otomatik denetime geçilmesi gerektiğini söyledi.
Çeler’in kendi bakanlığı döneminde kendisini, asgari ücrete yapılacak artış konusunda verilecek burslar bağlamında eleştirdiğini söyleyen Saner, Çeler’in kendisinin bu konuda ne yaptığını sordu.
ÇALUDA
UBP Milletvekili Aytaç Çaluda ise konuşmasında, Çalışma Bakanlığı bütçesinin artırılması gerektiğini dile getirdi.
Çalışma izinleri konusunda işverenlerin sıkıntı yaşadığını dile getiren Çaluda, yapılan müracaatlara çok geç yanıt verildiğini kaydetti.
Çaluda Bakanlıkta otomasyona geçilmesi konusunda hangi aşamada olunduğunu da sordu.
Çaluda iş sağlığı güvenliği konusunda gereken önlemlerin alınmasının önemine işaret etti.
Konuşmasında Bakanlık faaliyetleri konusunda bilgi isteyen Çaluda, bakanlık faaliyetlerinin yerine getirilmesi için gerekli yasaların hayata geçmesi gerektiğini söyledi.
Çaluda işverenlerin gerçek maaş üzerinden yatırım yapması için gerekli adımların atılmasını istedi.
GÜNDÜZ
UBP Milletvekili Menteş gündüz de konuşmasında 18 Yaş Üstü Engelli Merkezi için alınan aracın sadece 1 şoförü olduğunu dile getirerek bu kişinin hasta ya da izinli olması durumunda yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırmak gerektiğini belirtti.
Devlet yardımlarının denetlenmesi gerektiğini söyleyen Gündüz, engelli istihdamları konusunda ne gibi adımlar atılacağını sordu.
Gündüz Engelsiz Yaşam Evi’nin Ekonomik Protokol imzalanmadığı sürece hayata geçemeyeceğini dile getirdi.
Engelli durumda olup çalışamayan gençlere verilen yardımın en az asgari ücret tutarında olması gerektiğini dile getiren Gündüz, öğrenci bursları konusunda gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.
TATAR
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da, Sosyal Sigortalara merkezi bütçeden ciddi bir rakam aktarıldığını dile getirdi.
Zeki Çeler’in kendisinden önce yapılan reform çalışmalarının sonuçlarından yararlandığını dile getiren Tatar, Çeler’e “Bu kadar çalışma yapan insanı sen şimdi mahkemeye götürüyorsun. Yakışır mı sana?” diye sordu.
Tatar, Aytaç Çaluda’nın dokunulmazlığının kaldırılması konusunun siyasi bir konu olduğunu söyledi.
“Siyaset buysa bunun sorgulanması gerekir. Herkesin ailesi var herkesin şerefi var” diyen Tatar “kimin Başsavcı olacağı” konusunun da olayları bu noktaya getirdiğini iddia etti.
Tatar’ın konuşması sırasında Genel Kurul’da yasama dokunulmazlığının kaldırılması konusunda tartışma çıktı.
Tatar “büyük yolsuzluklar” üzerine gideceğini söyleyen hükümetin ne yaptığını sorarak “Bula bula Aytaç’ı buldunuz” dedi.
ÇELER
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler bürokratlara, Meclis çalışanlarına, basına ve şoförlere günlerdir sabaha kadar çalıştıkları için teşekkür etti.
Günlerdir edebiyat dinlediklerini söyleyen Çeler, bugün sorulan tüm soruların yanıtlarının daha önce verildiğini, bir daha cevap vermeyeceğini dile getirerek vekillere yazılı yanıtlarını içeren dosyalar dağıttı.
Bu sırada Menteş Gündüz yerinden, “İş mi bu? Aptal mıyız biz?” dedi.
Çeler UBP’nin bütçeyi sabaha kadar uzattığında hükümeti yıpratacağını sandığını ancak hükümetin daha da kenetlendiğini söyledi.
Çeler, verdikleri cevapların zaten dinlenmediğini dile getirerek “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” dedi.
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi oylandı ve oyçokluğuyla kabul edildi.
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.