ÇALIŞMA VE MUHACERET AFFI YÜRÜRLÜKTE
Çalışma ve muhaceret affını kapsayan, Yabancıların Çalışma İzinleri Değişiklik Yasası ile Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

30 Kasım 2016 Çarşamba 16:02
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 60 gün süreyle geçerli olacak çalışma ve muhaceret affı 27 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. İki yasa ile, af düzenlemelerinin yapılması yerine iş yaşamının kayıt altına alınarak çalışma hayatının af gerektirmeyen şekilde düzenlemeler ile uyumlaştırılması amaçlanıyor.
Kimler yararlanacak?
Bu amaçla hayata geçirilen çalışma ve muhaceret affından; KKTC’de çalışma izinsiz ve iş kurma izinsiz şekilde kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan yabancı uyruklular; yurtdışına vize cezalı çıkış yapan yabancı uyruklular ve kayıt dışı çalışırken yakalanıp ihraç edilen yabancı uyruklular ile KKTC’de ziyaretçi izinsiz ve ikamet izinsiz şekilde kayıt dışı durumda bulunup, vize cezası oluşan yabancı uyruklular yararlanacak.
KKTC’de, çalışma veya iş kurma izinsiz şekilde kayıt dışı olarak bulunup vize cezası oluşan yabancı uyruklular aftan yararlanmak istemeleri halinde, yurtdışına çıkış yaparak bir asgari ücret (1834 TL) ödemeleri halinde ya da yurtdışına çıkış yapmadan , İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ne 1 Asgari Ücret’e ek olarak 250 TL ödeyip aftan faydalanarak 45 günlük ziyaretçi izni alabilecek.
KKTC’de kayıt dışı durumda bulunup, vize cezası oluşan ve yurtdışına vize cezalı çıkış yapanlar ise; ülkeye giriş yaparak, Polis Muhaceret’e 1 asgari ücret tutarında ceza ödemesi halinde aftan yararlanabilecek ve kendilerine 45 gün ziyaretçi izni verilecek. Bu kişiler 45 günlük vize süre içerisinde , çalışma izni almak amacıyla işvereni tarafından müracaat edilmesi halinde; ödedikleri cezanın makbuzu ile birlikte Çalışma Dairesi Müdürlüğü veya bölge amirliklerine başvuruda bulunarak, ön izinden muaf tutulacak ve çalışma izni alabilecek.
KKTC’den ihraç edilenler de af kapsamında
Kayıt dışı çalıştığı gerekçesiyle KKTC’den ihraç edilenler de, vekilleri vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ne veya şahsen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yurtdışındaki elçiliklerine, konsolosluklarına veya temsilciliklerine yazılı olarak 60 gün içerisinde başvuru yaparak aftan yararlanabilecek.
Ziyaret ve ikamet izni biterek kayıt dışı duruma düşenler de, af kapsamında 1 asgari ücret (1834 TL) ve yurtdışına çıkış yapmak istememeleri halinde 250 TL daha fazla ödeyerek, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ne başvuru yaparak aftan faydalanabilecek.
İşverene de af
Çalışma affı kapsamında, yanında yabancı uyruklu çalışma izinli işçi çalıştıran işverenler için; iş ilişkisinin sona erdiğini belirten bildirim zorunluluğu süresi 15 günden 21 güne çıkarılırken, yanında kaçak işçi çalıştıran işverenin bir yıl süre ile devlet ihalelerine katılamama yasağı, kaçak işçi cezasını ödemesi halinde kaldırılacak.
Afla ilgili bilgi almak isteyenler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ALO 102 İhbar Hattı ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ni 611 10 15 – 611 11 82 numaralı telefonlardan ücretsiz arayabilecek.
Aftan yararlanmak isteyenler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın www.csgb.gov.ct.tr adresinden de bilgi alabilecek.
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyorTeminat gereksinimlerinin artırılması ve Trump'ın Federal Rezerv adayıyla ilgili politikaların beklenmesi nedeniyle altın fiyatlarında büyük bir zorunlu satış dalgası yaşandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:00PARA BORSA
Yalancı bahar geliyor...Hava hafta boyunca parçalı bulutlu, sıcaklık 22 dereceye kadar çıkacak02 Şubat 2026 Pazartesi 15:58HAVA DURUMU
Sıla Usar İncirli: 26 Nisan için erken seçim önerisi sunacağızCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümeti “devlete itibar suikastı” yapmakla suçlayarak, yaşanan çöküş ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ve 26 Nisan için erken seçim çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:56KIBRIS
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.