ÇALIŞMA VE MUHACERET AFFI YÜRÜRLÜKTE
Çalışma ve muhaceret affını kapsayan, Yabancıların Çalışma İzinleri Değişiklik Yasası ile Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası, Resmi Gazete’de dün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

30 Kasım 2016 Çarşamba 16:02
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 60 gün süreyle geçerli olacak çalışma ve muhaceret affı 27 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. İki yasa ile, af düzenlemelerinin yapılması yerine iş yaşamının kayıt altına alınarak çalışma hayatının af gerektirmeyen şekilde düzenlemeler ile uyumlaştırılması amaçlanıyor.
Kimler yararlanacak?
Bu amaçla hayata geçirilen çalışma ve muhaceret affından; KKTC’de çalışma izinsiz ve iş kurma izinsiz şekilde kayıt dışı durumda bulunup vize cezası oluşan yabancı uyruklular; yurtdışına vize cezalı çıkış yapan yabancı uyruklular ve kayıt dışı çalışırken yakalanıp ihraç edilen yabancı uyruklular ile KKTC’de ziyaretçi izinsiz ve ikamet izinsiz şekilde kayıt dışı durumda bulunup, vize cezası oluşan yabancı uyruklular yararlanacak.
KKTC’de, çalışma veya iş kurma izinsiz şekilde kayıt dışı olarak bulunup vize cezası oluşan yabancı uyruklular aftan yararlanmak istemeleri halinde, yurtdışına çıkış yaparak bir asgari ücret (1834 TL) ödemeleri halinde ya da yurtdışına çıkış yapmadan , İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ne 1 Asgari Ücret’e ek olarak 250 TL ödeyip aftan faydalanarak 45 günlük ziyaretçi izni alabilecek.
KKTC’de kayıt dışı durumda bulunup, vize cezası oluşan ve yurtdışına vize cezalı çıkış yapanlar ise; ülkeye giriş yaparak, Polis Muhaceret’e 1 asgari ücret tutarında ceza ödemesi halinde aftan yararlanabilecek ve kendilerine 45 gün ziyaretçi izni verilecek. Bu kişiler 45 günlük vize süre içerisinde , çalışma izni almak amacıyla işvereni tarafından müracaat edilmesi halinde; ödedikleri cezanın makbuzu ile birlikte Çalışma Dairesi Müdürlüğü veya bölge amirliklerine başvuruda bulunarak, ön izinden muaf tutulacak ve çalışma izni alabilecek.
KKTC’den ihraç edilenler de af kapsamında
Kayıt dışı çalıştığı gerekçesiyle KKTC’den ihraç edilenler de, vekilleri vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ne veya şahsen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yurtdışındaki elçiliklerine, konsolosluklarına veya temsilciliklerine yazılı olarak 60 gün içerisinde başvuru yaparak aftan yararlanabilecek.
Ziyaret ve ikamet izni biterek kayıt dışı duruma düşenler de, af kapsamında 1 asgari ücret (1834 TL) ve yurtdışına çıkış yapmak istememeleri halinde 250 TL daha fazla ödeyerek, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ne başvuru yaparak aftan faydalanabilecek.
İşverene de af
Çalışma affı kapsamında, yanında yabancı uyruklu çalışma izinli işçi çalıştıran işverenler için; iş ilişkisinin sona erdiğini belirten bildirim zorunluluğu süresi 15 günden 21 güne çıkarılırken, yanında kaçak işçi çalıştıran işverenin bir yıl süre ile devlet ihalelerine katılamama yasağı, kaçak işçi cezasını ödemesi halinde kaldırılacak.
Afla ilgili bilgi almak isteyenler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ALO 102 İhbar Hattı ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı Muhaceret Dairesi’ni 611 10 15 – 611 11 82 numaralı telefonlardan ücretsiz arayabilecek.
Aftan yararlanmak isteyenler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın www.csgb.gov.ct.tr adresinden de bilgi alabilecek.
Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/2026Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/202604 Mayıs 2026 Pazartesi 15:30KIBRIS
Ayşegül Baybars’tan muhaceret affı çıkışı: Turist olarak gelenleri neden affediyoruz?Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Çalışma izninden mağdur ya da öğrenciler bir yere kadar anlaşılabilir ancak turist olarak gelmiş ve bu ülkenin tüm yasalarını sömürmüş birini affetmek nedir? Ayrıca turisti affedince yine turist kalmış oluyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:10KIBRIS
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Hintkeneviri Ele GeçirildiLefkoşa’da “uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlarından tutuklanan O.C.N. mahkemeye çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Lefkoşa'da yine mide bulandıran olay: 14 yaşındaki çocuğa...Lefkoşa’da “16 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanan M.K. (E-25), mahkeme huzuruna çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Aynı Suçu Tekrarladı, Hapis Cezasından KurtulamadıLefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, farklı tarihlerde işlediği uyuşturucu suçlarından yargılanan Muhammed Abullah hakkındaki dava karara bağlandı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:06KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı bulaşan çiftlik sayısı 110’a yükseldi: Aşılama sürüyorRum Veteriner Dairesi, “Athienu”da (Kiracıköy) iki küçükbaş hayvan çiftliğinde şap hastalığı tespit edildiğini açıkladı, Rum Veteriner Dairesi bulaşan çiftlik sayısının 110’a yükseldiğini ve aşılama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 12:50GÜNEY KIBRIS
Redif Ekinci: Geç kalınmış bir seçime gidiyoruz, güçlü şekilde meclise dönüp hükümete talibizToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Redif Ekinci, Nupelda Karabuğday’ın Ada TV’de hazırlayıp sunduğu programa konuk olarak hem parti vizyonuna hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:11KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta yaz okulu uygulaması bu yıl da sürüyorRum Eğitim Bakanlığı, 39 devlet ilkokulu ve 25 anaokulu ile özel okullarda yaz okulu uygulamasının devam edeceğini açıkladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:08GÜNEY KIBRIS
"Çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak"Bengihan: Ek mesai ödemeleri yapılmadı; çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 10:54KIBRIS
Çamlıbel'de 3 saatlik elektrik kesintisi olacakÇamlıbel’de alçak gerilim proje çalışması nedeniyle bugün 10.00–13.00 saatleri arasında Akasya, Defne, Buğday, Başak, Uluçam, Reyhan, Nergis ve Çimen sokaklarına elektrik verilemeyecek.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:27KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.