BUN’DA “İLK DERS” SALİH COŞAR’DAN!

19 Ekim 2015 Pazartesi 14:51
British University of Nicosia’da (BUN) 2015-2016 Öğretim Yılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Üniversitelerin kuruluşunda büyük katkısı olan, geçmişte Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı görevlerinde de bulunarak ülke yönetimine önemli katkılar koyan aynı zamanda BUN Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Salih Coşar’ın “Üniversitelerin Kuruluşu, Gelişmesi ve KKTC’ye Katkıları” konulu dersiyle başladı.
İlk ders oturumuna BUN Mütevelli Heyeti Üyeleri, BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Altınay, Öğretim Üyeleri, İdari Personel ve Öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından BUN tanıtım filmi izlendi. BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.
BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak; British University of Nicosia’nin 2 yıllık kısa bir geçmişi olduğunu ve bu süreçte kaliteden ödün vermediklerini belirtti.
BUN’da görev yapan akademisyenlerin, genç, dinamik ve araştırmacı niteliklere sahip olduklarını, sınıfta aktarılanların sadece eski çalışmalardan derlenen bilgiler olmadığını, akademisyenlerin kendilerini geliştirerek, güncel konuları sınıflarına ve derslerine entegre ettiklerini, akademik üyelerin niteliklerinden övgü ile bahsederek, başarılı bir eğitim için performans ölçümü, öğrencilerin, çalışanların memnuniyetlerinin çok önemli olduğunu kaydetti.
Profesör Bıçak, mezun olan öğrencilerin belirli özelliklere de sahip olacaklarının sözünü verdi. Bunlara örnek olarak; ileri düzeyde İngilizce, bilgisayar kullanımı ve iletişim becerileri ve buna ek olarak uluslararası istidam edilme olanağı da sağlayacaklarını ve bu konuda çok iddialı olduklarını söyledi.
Programlar için Meslek Örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşları’yla istişare halinde olduklarını, müfredatlarını bu kurum ve kuruluşların önerilerini de dikkate alarak hazırladıklarını belirtti.
Öğrenciler için bir çok olanağı aktif hale getirdiklerini, Girne’de bulunan kampüste kafeterya, yemekhane, ve sosyal aktivite kulüplerini hayata geçirerek öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.
British University of Nicosia’nın Teknolojik altyapısının çok önceden tasarlandığını, bunun üzerine inşaa edilen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Laboratuvarları, Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan tüm bölümlerin laboratuvarları, ayrıca bilgisayar laboratuvarları ve hukuk fakültesi bünyesinde bulunan sanal mahkeme salonunun yeni bir üniversite için büyük bir başarı olduğunu da sözlerine ekledi.
Her sınıfın son teknoloji ürünleriyle modern şekilde donatılmış olduğunu, her sınıfta akıllı tahta uygulaması olduğunu ayrıca yurt dışından gelen ve yurt olanağına ihtiyaç duyan öğrencilere yurt olanağı sağladıklarını da cümlelerine ekledi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bulunan üniversitelerin kuruluşunda büyük emeği olan geçmişte Milli Eğitim Gençlik Kültür ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı görevlerini de başarıyla yürütmüş olan Salih Coşar’ın ilk dersi verecek olmasının British University of Nicosia için büyük anlam ifade ettiğini söyleyerek kendisine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Konuşmasına tüm katılımcılara teşekkür ederek başlayan Salih Coşar;
British University of Nicosia’nin kuruluşundan bu yana sadece 2 yıl geçtiğini, öğrencilerin eğitim süresince, hayatlarında bazı sıkıntılar ve problemler yaşamalarının çok doğal olduğunu, zorlu yollardan geçmeden başarıya ulaşmanın ve topluma faydalı bireyler olmanın bu zorluklara göğüs germeden mümkün olmadığını, öğrencilerin British University of Nicosia mezunu olmanın ileriki dönemlerde mutluluğunu ve gururunu yaşayacaklarını söyleyerek sunumuna başladı.
Salih Coşar, Üniversiteleri başarıya götürenlerin, profesörler, akademisyenler ve eğitmenler olduğunu, buna ek olarak çalışanların ve öğrencilerin de bu yolda büyük önem taşıdıklarını söyledi. Artık e-devletin oluştuğunu, neredeyse her alanın elektronikleştiğini, teknolojinin yardımıyla problemlerin belirlenmesi ve çözülmesinin profesyonelleşme yolunda büyük önemi olduğunu, British University of Nicosia’nin teknolojik alt yapısının buna son derece elverişli olduğunu ve geleceğe yönelik çalışmalara ışık tuttuğunu söyledi.
Kısaca Kıbrıs Türk Halkının tarihçesinden bahseden Salih Coşar, ülkemizin daha önce çok zor dönemlerden geçtiğini, tüm ülkede büyük fakirlik hatta açlık olduğunu, ülkemizde sadece bir lisenin bulunduğunu ve bu lisenin İngilizler tarafından yönetildiğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk yıllarda KKTC öğrencilerini destekleyip, kayıtsız ve koşulsuz her hangi bir sınav olmadan üniversitelerine kabul ettiğini, Ada’daki üniversitelerin kurulmasında ve gelişmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin son derece önemli olduğunu kaydederek Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs’taki eğitim sektörüne her zaman yardım ve destekte bulunduğunu, bugün Kuzey Kıbrıs’ta bir çok üniversite bulunuyorsa bunun bir tesadüf olmadığını, Ana Vatan’ın bu bağlamda katkılarının kesinlikle göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.
British University of Nicosia olarak kaliteli bir Eğitim sunmaktan mutlu ve gururlu olduklarını kaydeden Coşar, tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek konuklara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Altınay’ı kürsüye davet ederek Salih Coşar’a KKTC Yüksek Öğrenim Kurumlarının kurulmasına ve gelişmelerine katkılarından ötürü, birlikte plaket takdim ettiler.
Açılış Töreni katılımcılar için hazırlanan kokteyle sona erdi.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.