BU KEZ MAHKEMELERDE GREV VARDI

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:00
KTAMS, Kamu-Sen ve Kamu-İş bugün, Girne Kaza Mahkemesi’nde, personel eksikliği ve bina yetersizliği gerekçesiyle, 08:30 ile 12:00 saatleri arasında uyarı grevi gerçekleştirdi.
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan ve Kamu-İş Başkanı Sami Dilek grevle ilgili açıklama yaptı.
KAPTAN: “GİRNE KAZA MAHKEMESİ’NDE 10 BİNLERCE DAVA VE MAZBATA BEKLİYOR”
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, uyarı greviyle ilgili açıklamasında, Girne Kaza Mahkemesi’nde görülmeyi bekleyen “10 binlerce dava ve mazbata” bulunduğunu belirterek, “ağır iş yükünün, kötü çalışma ortamı ve eksik personelle yürütülmesi bekleniyor” dedi.
“Hükümetin, Yüksek Mahkeme Başkanlığı da dahil olmak üzere sendikaların yaptığı açıklama ve uyarıları dikkate almayınca, sonucun bugün uyarı grevine dönüştüğünü” ifade eden Kaptan, bugünkü eylemin adına uygun “uyarı” şeklinde gerçekleştiğini kaydetti.
Kaptan, uyarının dikkate alınmadığı takdirde, en kısa sürede yapılacak değerlendirme sonucu bunu süresiz grev de dahil olma üzere her türlü eyleme dönüştüreceklerini de ifade etti.
“Binlerce dava bekliyor ve çalışan büyük bir özveriyle iş yapmaya çalışmasına rağmen maalesef dava ve mazbataları yetiştiremiyorlar” diyen Kaptan, işlerin ilerleyememesi ve sonuçlandırılamamasının çalışana yüklendiğini savundu.
Hükümetin; “360 istihdam yapacağım” şeklinde yaptığı açıklamanın inandırıcı olmadığını ileri süren Kaptan, hükümetin elinde bununla ilgili hiçbir veri ve çalışma bulunmadığını iddia etti.
“360 İRONİSİ…”
“Çıksınlar ve topluma göstersinler ki ‘biz bakanlılarda, bağımsız daire kurum ve kuruluşlarda analizler yaptık, artan iş yüküyle birlikte ülkede şu işyerinde şu kadar istihdam yapmamız gerekiyor’... 360’ı herhalde daire çizmeden esinlendiler. Daire çizerken başladığınız noktaya gelirseniz bir daire çizmiş olursunuz; yani hiç iş yapmama prensibinden hareket ediyorlar herhalde. Aslında 360 ile bir ironi yapıyorlar” diyen Ahmet Kaptan, Hükümet etmenin ironi yapma yeri değil, iş bitirme, halkın hayatını kolaylaştırma, çalışanların huzurlu iş yapabileceği, verimli olabileceği iş ortamı sağlama yeri olduğunu vurguladı.
“EN AZ 5 İSTİHDAM GEREKLİ”
Girne Kaza Mahkemesi’ne en az 5 istihdam yapılması ve çalışma ortamının da bir an önce ferahlatılması gerekliliğine işaret eden Kaptan, geç gelen adaletin, adalet olmadığını ve geç tecelli eden adaletin çalışandan değil “beceriksiz ve iş bilmeyen hükümetten” kaynaklandığını ileri sürdü.
ATAN : “YAŞANANLARA HÜKÜMET SEYİRCİ KALMAKTADIR”
Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan ise, emek ve emekçinin yanında olduğunu savunanların şu an iktidarda olduğunu belirterek, ülkede gelinen aşamada tüm bakanlık, daire ve kurumlarda sıkıntılar yaşanmakta olduğunu kaydetti.
Atan, özellikle mahkemelerde görülen davaların uzamasının, buralardaki bina ve personel eksikliğinden kaynaklandığını; yaşanmakta olan duruma hükümetin seyirci kaldığını savundu.
“Bilsinler ki artık sokaklardayız. Sendikalar birlikte hareket etme kararı aldı” diyen Atan, hükümetin yapılan uyarıları dikkate alması gerektiğini belirterek, almaması halinde sürekli grev de dahil olmak üzere her türlü eyleme gideceklerini kaydetti.
DİLEK: “ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEME ADINA ÇALIŞAN ÜZERİNDEN TASARRUF YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR”
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek de konuşmasında, hükümetin ülkeyi kaosa sürükleme pahasına çalışanın üzerinden tasarruf yapmaya çalıştığını iddia ederek, yapılmakta olan uygulamaların gelecek adına iyi ve hoş olmadığını belirtti.
Hükümet edenlerden artık çalışana fırsat tanıyarak, kamuyu düzene sokmaları ve mali kaynakları oluşturan dairelerdeki gerekli yapılanmayı sağlamalarını isteyen Dilek, bugün Kamu-iş, Kamu-Sen ve KTAMS’ın Girne Kaza Mahkemesi’nde uyarı grevi kararı aldığını anımsattı.
Bu grevi hükümeti uyarmak için gerçekleştirdiklerini ifade eden Dilek, yapılan uyarıların dikkate alınmaması halinde eylemleri süresiz grevlere dönüştüreceklerini kaydetti.
Sami Dilek, sorunların çözülmesi adına mücadele vermeye devam edeceklerini de vurguladı.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.