10 Temmuz 2025
  • Lefkoşa30°C
  • Mağusa29°C
  • Girne28°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara32°C

BİLL GATES SERVETİNİN ÇOĞUNU AFRİKA'YA BAĞIŞLAMAYI TAAHHÜT ETTİ

Microsoft'un kurucusu Amerikalı milyarder Bill Gates, servetinin büyük kısmını önümüzdeki 20 yıl içinde Afrika'daki sağlık ve eğitim hizmetlerinin iyileştirilmesi için bağışlayacağını söyledi.

Bill Gates servetinin çoğunu Afrika'ya bağışlamayı taahhüt etti

04 Haziran 2025 Çarşamba 09:43

Microsoft'un kurucusu Amerikalı milyarder Bill Gates, servetinin büyük kısmını önümüzdeki 20 yıl içinde Afrika'daki sağlık ve eğitim hizmetlerinin iyileştirilmesi için bağışlayacağını söyledi.

Şarku’l Avsat’ın BBC'den aktardığına göre 69 yaşındaki Gates, "Sağlık ve eğitim yoluyla insan potansiyelini serbest bırakarak, Afrika'daki her ülke refaha giden yolda olacak" dedi.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da konuşan Gates, genç Afrikalı yenilikçileri, yapay zekânın kıtadaki sağlık hizmetlerini iyileştirmek için nasıl kullanılacağını düşünmeye çağırdı.

Gates geçen ay, vakfının faaliyetlerini sonlandırmayı planladığı tarih olan 2045'e kadar, 200 milyar dolara ulaşması beklenen muazzam servetinin yüzde 99'unu bağışlayacağını duyurdu.

Addis Ababa'daki Afrika Birliği merkezinde yaptığı konuşmada, "Yakın zamanda servetimi önümüzdeki 20 yıl boyunca bağışlamayı taahhüt ettim. Bu fonun çoğu, Afrika'daki zorlukları ele almanıza yardımcı olmak için kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA

Yükleniyor...