BES'İN YENİ ERENKÖY BELEDİYESİ'NDE BAŞLATTIĞI SÜRESİZ GREV
Sendikal Platform, Yeni Erenköy Belediyesine tam destek belirterek, “Her zaman çalışanın emekçinin yanındayız. Hükümet bir an önce bu belediyenin sorununu çözmekle yükümlüdür” dedi.

01 Aralık 2015 Salı 13:00
Sendikal Platform, KKTC genelinde belediyelerin mali durumu ve sürdürülebilir yapısının “çöktüğüne” de dikkat çekerek, ilgili Bakanlıkların artık “ellerini taşın altına koyması ve sorumlu oldukları bu kurumlarla ciddi şekilde ilgilenmesi” gerektiğini kaydetti.
Sendikal Platform adına yazılı açıklama yapan Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek, Belediye Emekçileri Sendikasının (BES) örgütlü bulunduğu Yeni Erenköy Belediyesi’ndeki çalışanların 26 Ekim’den beridir sürdürdüğü eylemleri 27 Kasım itibarıyla süresiz grev şekline dönüştürdüğünü kaydetti.
Felek, Yeni Erenköy Belediyesi’nde “önceki yönetimlerin biriktirmiş olduğu borçlar yumağının bugün dağ olduğunu ve mevcut yönetimin hareket kabiliyeti kalmadığını” ifade ederek, şunları kaydetti:
“120 çalışanı olan belediyede sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları yaklaşık 7 yıldır yatırılmamaktadır. Zaten sosyal güvencesiz çalıştırılan personeller son 2 aydır maaşlarını da alamamışlardır. Geçmişte yapılan aşırı borçlanma ve istihdamlar bugün Belediyenin sürdürülebilir yapıdan uzaklaşmasına sebep olmuştur. Sayıştaylık bugün halen Yeni Erenköy Belediyesi ile ilgili denetleme raporunu açıklamamıştır. Kim yada kimlerin yasal yada gayri yasal yollarla borçlanmalarla bu Belediyeyi batırdıkları meçhuldür.
Bugün Belediyeleri batıranlar elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Sosyal Sigorta İhtiyat Sandığı yatırımlarını yapmayan, Belediyeleri maaş ödemeyecek duruma getiren tüm gelmiş geçmiş başkanlardan ve sorumlulardan hesap sorulmalı, Sayıştay raporları sonuçlanıp yargıya havale edilmelidir. Baş sorumlulardan hesap sorulmadıkça çalışanlardan özveri beklemek doğru bir yaklaşım değildir.”
Hasan Felek, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürlüğüne bağlı Belediyelerin büyük çoğunluğunun durumunun da bu anlamda “içler acısı” olduğunu savunarak, 28 belediyenin 18’inin bugün batık durumda olduğunu öne sürdü.
“Maalesef belediyelerde kötü yönetimler, hükümetin bu belediyeleri yeterince denetlememesi bugün bu sorunların ortaya çıkmasına sebep olmuştur” görüşünü dile getiren Felek, dün Lefkoşa Türk Belediyesi, bugün Yeni Erenköy belediyesi, yarın ise hangi Belediyelerin bu duruma düşeceğinin meçhul olduğunu kaydetti.
“Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarının 2 aydır aç olduğunu ve insanların evlerine ekmek götüremediğini” ifade eden Felek, hükümetle bu durumun bir an önce düzeltilmesi ve belediyenin bu kötü durumuna çare üretilmesi için sayısız görüşmeler yapıldığını, bir aydır her türlü eylemin gerek Meclis gerekse belediye önünde yapıldığını ancak hükümetin halen soruna çözüm üretemediğini belirtti.
Felek, önerilen tek çözümün; işten atma ve maaş kesintisi olduğunu öne sürerek, “Bu öneriler kesinlikle kabul edilemez. Belediyeyi çalıp çırpanlar batıranlar ellerini kollarını sallayarak gezerken bugün bu yapılanların bedeli çalışanlara emekçilere ödettirilemez. Yapılması gereken şey buraya geçici değil kalıcı çözüm üretmek ve belediyeyi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaktır” dedi.
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
Gazze'nin Refah Sınır Kapısı yeniden açıldıGazze ile Mısır arasındaki önemli sınır kapısı Refah, bugün resmen yeniden açıldı. İnsani yardımların Gazze'ye geçişi planlanıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:51ORTADOĞU
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
Girne-Tatlısu anayolunda takla atan araç sürücüsü yaralandıGirne-Tatlısu Anayolu’nda dikkatsiz seyreden bir aracın kavşakta başka bir araçla çarpışması sonucu LJ 328 plakalı araç takla attı; sürücü Kemal Numan Mehmet, kaburga kırığıyla hastanede müşahede altına alındı.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:52KIBRIS
Girne’de 1 yaşındaki bebek yaşamını yitirdi!Girne’de mikrosefali hastası olan 1 yaşındaki Nafi Kocaman, ikametgâhlarında yaşamını yitirmiş halde bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 12:52KIBRIS
Zeki Çeler: Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayın; sandığı kurun, yargının yolunu açınTDP Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı kurumlarının son birkaç yıl içinde iki milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e yazı gönderdiğini, ancak her iki talebin de geri çevrildiğini belirtti02 Şubat 2026 Pazartesi 12:47KIBRIS
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.