BES'İN YENİ ERENKÖY BELEDİYESİ'NDE BAŞLATTIĞI SÜRESİZ GREV
Sendikal Platform, Yeni Erenköy Belediyesine tam destek belirterek, “Her zaman çalışanın emekçinin yanındayız. Hükümet bir an önce bu belediyenin sorununu çözmekle yükümlüdür” dedi.

01 Aralık 2015 Salı 13:00
Sendikal Platform, KKTC genelinde belediyelerin mali durumu ve sürdürülebilir yapısının “çöktüğüne” de dikkat çekerek, ilgili Bakanlıkların artık “ellerini taşın altına koyması ve sorumlu oldukları bu kurumlarla ciddi şekilde ilgilenmesi” gerektiğini kaydetti.
Sendikal Platform adına yazılı açıklama yapan Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek, Belediye Emekçileri Sendikasının (BES) örgütlü bulunduğu Yeni Erenköy Belediyesi’ndeki çalışanların 26 Ekim’den beridir sürdürdüğü eylemleri 27 Kasım itibarıyla süresiz grev şekline dönüştürdüğünü kaydetti.
Felek, Yeni Erenköy Belediyesi’nde “önceki yönetimlerin biriktirmiş olduğu borçlar yumağının bugün dağ olduğunu ve mevcut yönetimin hareket kabiliyeti kalmadığını” ifade ederek, şunları kaydetti:
“120 çalışanı olan belediyede sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları yaklaşık 7 yıldır yatırılmamaktadır. Zaten sosyal güvencesiz çalıştırılan personeller son 2 aydır maaşlarını da alamamışlardır. Geçmişte yapılan aşırı borçlanma ve istihdamlar bugün Belediyenin sürdürülebilir yapıdan uzaklaşmasına sebep olmuştur. Sayıştaylık bugün halen Yeni Erenköy Belediyesi ile ilgili denetleme raporunu açıklamamıştır. Kim yada kimlerin yasal yada gayri yasal yollarla borçlanmalarla bu Belediyeyi batırdıkları meçhuldür.
Bugün Belediyeleri batıranlar elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Sosyal Sigorta İhtiyat Sandığı yatırımlarını yapmayan, Belediyeleri maaş ödemeyecek duruma getiren tüm gelmiş geçmiş başkanlardan ve sorumlulardan hesap sorulmalı, Sayıştay raporları sonuçlanıp yargıya havale edilmelidir. Baş sorumlulardan hesap sorulmadıkça çalışanlardan özveri beklemek doğru bir yaklaşım değildir.”
Hasan Felek, İçişleri Bakanlığı Yerel Yönetimler Müdürlüğüne bağlı Belediyelerin büyük çoğunluğunun durumunun da bu anlamda “içler acısı” olduğunu savunarak, 28 belediyenin 18’inin bugün batık durumda olduğunu öne sürdü.
“Maalesef belediyelerde kötü yönetimler, hükümetin bu belediyeleri yeterince denetlememesi bugün bu sorunların ortaya çıkmasına sebep olmuştur” görüşünü dile getiren Felek, dün Lefkoşa Türk Belediyesi, bugün Yeni Erenköy belediyesi, yarın ise hangi Belediyelerin bu duruma düşeceğinin meçhul olduğunu kaydetti.
“Yeni Erenköy Belediyesi çalışanlarının 2 aydır aç olduğunu ve insanların evlerine ekmek götüremediğini” ifade eden Felek, hükümetle bu durumun bir an önce düzeltilmesi ve belediyenin bu kötü durumuna çare üretilmesi için sayısız görüşmeler yapıldığını, bir aydır her türlü eylemin gerek Meclis gerekse belediye önünde yapıldığını ancak hükümetin halen soruna çözüm üretemediğini belirtti.
Felek, önerilen tek çözümün; işten atma ve maaş kesintisi olduğunu öne sürerek, “Bu öneriler kesinlikle kabul edilemez. Belediyeyi çalıp çırpanlar batıranlar ellerini kollarını sallayarak gezerken bugün bu yapılanların bedeli çalışanlara emekçilere ödettirilemez. Yapılması gereken şey buraya geçici değil kalıcı çözüm üretmek ve belediyeyi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaktır” dedi.
Tacan Reynar: Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruzToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişikliğin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirterek, mahkeme kararlarının sonuçlarını idarenin takdirine bırakacak düzenlem03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:46KIBRIS
Katle teşebbüs! İşte detaylar...Metropol Süpermarket'te bıçaklama olayı... Polisten açıklama!03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:29KIBRIS
Akıncılar'da Yangın: 4 Dönümlük Alan Zarar GördüAkıncılar köyünde çıkan yangında yaklaşık 4 dönümlük alandaki kuru otlar, molozlar ve bazı ağaçlar zarar gördü.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:09KIBRIS
Karşıyaka'da 14 Yaşındaki Çocuk Havuzda Boğulma Tehlikesi GeçirdiKarşıyaka'da bir evin bahçesindeki havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede tedavi altına alındı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Korkuteli'nde Araç Tamiri Tartışması Kavgaya Dönüştü: 2 Kişi TutuklandıKorkuteli'nde araç tamiri nedeniyle çıkan tartışma kavgayla sonuçlandı. Olayda iki kişi tutuklanırken, taraflardan birinin alkollü olduğu belirlendi.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Gazimağusa'da Süpermarketten Hırsızlık: 44 Yaşındaki Zanlı TutuklandıGazimağusa'da faaliyet gösteren bir süpermarkette meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili 44 yaşındaki bir kişi tutuklandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:05GAZİMAĞUSA
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.