BESİM: “YENİ GİRNE HASTANESİ İÇİN MÜJDEYİ BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE VEREBİLİRİZ”
Sağlık Bakanı Filiz Besim, Girne’ye yapılması düşünülen yeni devlet hastanesinin müjdesinin birkaç ay içerisinde verilebileceğini söyledi.

23 Kasım 2018 Cuma 15:05
Sağlık Bakanı Filiz Besim, Girne’ye yapılması düşünülen yeni devlet hastanesinin müjdesinin birkaç ay içerisinde verilebileceğini söyledi.
Çeşitli kurum ve kuruluşlarla bazı vatandaşların Girne Akçiçek Hastanesi’ne yaptığı bağışlar dolayısıyla bugün hastanede tören düzenlendi.
Törene Sağlık Bakanı Filiz Besim’in yanı sıra, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Milletvekilleri İzlem Gürçağ, Jale Refik Rogers, Fazilet Özdenefe, Koral Çağman ve Ünal Üstel, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve bağış yapan kişi ve kurumlarla temsilcileri katıldı.
BİRİNCİ: “YENİ HASTANE OLMAZSA OLMAZ”
Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Ceyhun Birinci törende yaptığı konuşmada, 1974’ten 90’lı yılların sonuna kadar eski Akçiçek Hastanesi’nin kötü şartlarda ve az bir personelle hizmet verdiğini, gelişen ve büyüyen Girne ve nüfustaki artışa bağlı olarak bugün yeni bir hastanenin artık Girne’nin olmazsa olmazı haline geldiğini kaydetti.
Şu anki hastanenin yeni bölümlere de ihtiyaç duyduğunu anlatan Birinci, 23 yıldır görev yaptığı Girne Hastanesi’nde bugüne kadar birçok kurum, kuruluş ve kişiden bağış geldiğini, her yapılan yardım ve bağışın hastalar için önemli olduğunu vurguladı.
Birinci, bağış yapan kişi ve kurumlara teşekkür ederek, maddi rakamlardan çok yapılan yardımın önemli olduğuna işaret etti.
GÜNEŞ
Girne Kaymakamı Sinan Güneş, sağlık ve eğitime yapılan katkıların “kutsal” nitelik taşıdığını söyleyerek dernek yöneticilerine ve iş insanlarına kazançlarının bir kısmını bağış için ayırmalarından dolayı teşekkür etti ve Kaymakamlık olarak takdir ettiklerini belirtti.
BESİM
Sağlık Bakanı Filiz Besim ise insana ve sağlığa yardımın en önemli tutkulardan birisi olduğunu ifade ederek, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nin en büyük yardımı elde eden hastane olduğunu, kurulduğu zamanlarda dahi büyük yardımlarla faaliyete geçtiğini belirtti.
“150 BİNDEN FAZLA NÜFUSA HİZMET VERİLİYOR”
Yapılan bağışlara teşekkür eden Besim, Girne Hastanesi’nin Lapta, Esentepe ve Tatlısu’daki sağlık merkezleriyle birlikte 150 binden fazla nüfusa hizmet verildiğini ve Girne’ye yeni bir hastane kurulması adına birkaç ay içerisinde bir müjde verebileceklerini belirtti.
ESKİ HASTANE BAKIMEVİNE ÇEVRİLECEK
Yeni bir hastane için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Besim, eski Girne Dr. Akçiçek Hastanesi binasının da kamu-özel ortaklığında yaşlı bakımevine çevrilmesi amacıyla 27 Kasım’da ihaleye çıkılacağını ve önümüzdeki 1 yıl içinde hizmete girmesinin hedeflendiğini açıkladı.
Besim sözlerini “El ele, iş birliğiyle, emin adımlarla yürümek dileğiyle” diyerek tamamladı.
PLAKETLER
Bakan Besim’in konuşmasının ardından plaketlerin takdimine geçildi.
Hastaneye 13 yatak bağışında bulunan Cancer Charity Trust adına plaketi CCT Başkanı Wendy Anderson’a Bakan Filiz Besim takdim etti.
Hastaneye 3 hasta yatağı bağışı yapan Oscar Group adına Dr. Şölen Nasıfoğlu’na da Sağlık Bakanı Filiz Besim tarafından plaket takdim edildi.
Çocuk Servisi’nin dizaynını üstlenen Yeşim Sakallılar’a plaketi Girne Kaymakamı Sinan Güneş tarafından verilirken, Dr. Akçiçek Hastanesi’ni Kalkındırma Derneği adına Başkan Şefik Küçük plaketini Hastane Başhekimi Ceyhun Birinci’den aldı.
Tören, hastaneye yapılan bağışların yerinde görülmesi ve ardından kokteylle son buldu.
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
Yeni haftada hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında bölge, alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:03HAVA DURUMU
Bir sonraki randevu ayın sonuna!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Lider Nikos Hristodulidis baş başa görüşecek02 Şubat 2026 Pazartesi 10:02KIBRIS
İskele-Geçitkale yolunda ölümlü kazaİskele-Geçitkale yolunda ölümlü kaza meydana geldi.02 Şubat 2026 Pazartesi 09:54KIBRIS
İspanya'da kaybolan kedi, dört ayda 250 kilometre yürüyüp Fransa'daki sahibine ulaştıİspanya seyahati sırasında sahiplerini kaybeden ‘Filou’ adlı bir kedi, onlara yeniden ulaşmak için yaklaşık 250 kilometre yol kat etti.01 Şubat 2026 Pazar 22:09YAŞAM
James Webb kanıtladı: Kara delikler yıldızsız doğabiliyorEvrenin ilk dev kara deliklerinin ölmekte olan yıldızlardan değil, devasa gaz bulutlarının doğrudan çökmesiyle oluştuğu kanıtlandı. Bu keşif gökbilimde bir devrim niteliği taşıyor.01 Şubat 2026 Pazar 21:39TEKNOLOJİ
İlk Ay uzay istasyonu kurulacakNASA’nın Artemis programı, Ay'ı daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine incelemek amacıyla ilk Ay uzay istasyonunu kurmayı hedefliyor. Bu girişim aynı zamanda Mars keşifleri için bir basamak görevi görecek.01 Şubat 2026 Pazar 19:54TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.