BAYBARS: “ADLİ YARDIMLAŞMA, TERÖR SUÇLARI, ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ KONULARINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Türkiye ile Adli yardımlaşma, terör suçlarında, organize suçlarla mücadele konusunda işbirliği konularında önemli adımlar atıldığını söyledi.

11 Eylül 2018 Salı 19:47
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Türkiye ile Adli yardımlaşma, terör suçlarında, organize suçlarla mücadele konusunda işbirliği konularında önemli adımlar atıldığını söyledi.
Bakan Baybars Yeni cezaevi yapımı konusunda da çalışmaların ilerlediğini kaydetti.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Ankara temaslarını BRT’ye değerlendirdi.
Baybars, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile çok verimi görüşmeler yaptıklarını kaydetti.
Bakan Soylu ile öncelikle olarak Adli yardımlaşma, terör suçlarında, organize suçlarla mücadele konusunda işbirliği konularını ele aldıklarını anlatan Baybars, yapılabilecek alanlarda ülkeye giriş çıkışlarda on line sorgu sisteminin oluşturularak suç ve suçluların önlenmesi ile ilgili çalışmaların hızlandırılması konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
Ayşegül Baybars bu hususlarda teknik heyetlerin birlikte yeniden çalışarak sürecin daha sağlıklı yürümesi için yapılabilecekler konusunda teknik seviyede görüşmelerde bulunmak konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
Muhaceret ve Göç İdaresi ile üçüncü ülke vatandaşlarının ülkede barınmaları konusunu da ele aldıklarını anlatan İçişleri Bakanı Baybars, kentsel Güvenlik Yönetim Yasasını da konuştuklarını söyledi.
Baybars ” Biliyorsunuz geçtiğimiz dönemden gelen kentsel güvenlik yönetim sistemi hususu da anlaşmayla protokole bağlanmıştı Sayın Evren ile Sayın Soylu arasında. Bu protokolle ilgili gelişmelerin de neler olduğu ve bundan sonra yapılabileceklerle ilgili fikirlerimizi Sayın Soylu’ya söyledik. Malum şu anda Meclis’teki alt komiteden geçti. Kentsel Güvenlik Yönetim Yasası ve Anlaşma. Meclis açılır açılmaz Genel Kurul’a sunulacak. Sonrasında bu sistemin ülkemizde kurulumuyla ilgili gerekli işlemler tamamlanacak. ”
Ayşegül Baybars Türkiye Adalet bakanı Abdülhamit Gül ile görüşmelerinde ise, Adli işbirliği alanında yapılabilecekler konusunun tekrar gündeme geldiğini belirtti.
Bakan Baybars, Gül ile ülkedeki yeni cezaevinin yapımı ve taşınması konusunda teknik ve ekipman desteğinin nasıl olacağı, teçhizat, ekipman,eğitim hizmetleriyle ilgili bir takım çalışmalar yapma konusunda uzlaştıklarını söyledi.
Bakan Baybars siber suçlarla mücadele kapsamında bazı birimlerin olduğunu, ancak daha ileri tetkik yapabilecek laboratuarın Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunmadığını söyledi.
İçişleri Bakanı Baybars, ” Mini laboratuar oluşturulması konusunda yerinde inceleme yapılması için ülkemize kendilerini davet etik. Ve yine aynı şekilde Adli Tıp Kurumu’nun kurulması için neler yapılabileceği ülkemizdeki eksikliklerle ilgili ne şekilde teknik destek sağlanabileceği konuları görüşüldü. Adli Yardımlaşma Adli İşbirliği Anlaşmasında iki ülke arasındaki taleplerin daha hızlı sonuçlandırılabilmesi için gerekenler, güvenlik konusunda yapılabilecekler ve karşılıklı taleplerimizi içeren bazı hususları konuştuk.” ifadelerini kullandı.
Baybars Yeni Cezaevi ile ilgili çalışmaların yıl sonuna doğru bitirilmesi hedefini de açıkladı.
Baybars, “Yeni cezaevinin 2019 başlarında tamamlanması gerektiği düşünüldüğünde, önümüzdeki aylar itibariyle teknik heyetlerin çalışmalarını hazırlayıp yıl sonu itibariyle tamamlayabilecekleri gibi görünüyor. Hız gerektiren Adli Yardımlaşma on line sorgu sistemi konusunda ekiplerin ülkemize gelerek yerinde inceleme yapması gerekiyor”dedi.
Zeki Çeler: Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayın; sandığı kurun, yargının yolunu açınTDP Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı kurumlarının son birkaç yıl içinde iki milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e yazı gönderdiğini, ancak her iki talebin de geri çevrildiğini belirtti02 Şubat 2026 Pazartesi 12:47KIBRIS
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
Yeni haftada hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında bölge, alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:03HAVA DURUMU
Bir sonraki randevu ayın sonuna!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Lider Nikos Hristodulidis baş başa görüşecek02 Şubat 2026 Pazartesi 10:02KIBRIS
İskele-Geçitkale yolunda ölümlü kazaİskele-Geçitkale yolunda ölümlü kaza meydana geldi.02 Şubat 2026 Pazartesi 09:54KIBRIS
İspanya'da kaybolan kedi, dört ayda 250 kilometre yürüyüp Fransa'daki sahibine ulaştıİspanya seyahati sırasında sahiplerini kaybeden ‘Filou’ adlı bir kedi, onlara yeniden ulaşmak için yaklaşık 250 kilometre yol kat etti.01 Şubat 2026 Pazar 22:09YAŞAM
James Webb kanıtladı: Kara delikler yıldızsız doğabiliyorEvrenin ilk dev kara deliklerinin ölmekte olan yıldızlardan değil, devasa gaz bulutlarının doğrudan çökmesiyle oluştuğu kanıtlandı. Bu keşif gökbilimde bir devrim niteliği taşıyor.01 Şubat 2026 Pazar 21:39TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.