BAŞKAN’IN HESABINDAN DOLANDIRICILIK!
Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın Facebook’u hacklandı, arkadaşlarından para istendi, polis alarma geçti.

30 Aralık 2014 Salı 09:00
BELEDİYE BAŞKANI ADINA PARA İSTENDİ: Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın Facebook hesabı çalındı. Belediye Başkanı Erdoğan’ın hesabını ele geçiren hacker, başkanın ortak arkadaşları ile yazışarak, onlardan para talep etti. Konu üzerine polis alarma geçti.
POLİS HALKI UYARDI: Yaşanan gelişmeler üzerine Polis Basın Subaylığı, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan dolandırıcılık konusunda halkı uyardı. Hatırlanacağı gibi, Detay Gazetesi, 5 Aralık tarihli “Devlet ‘Suç İşleyin’ diyor” başlıklı manşet haberinde, Siber suçlarla mücadele edebilmek için hazırlanan ve Meclis’ten geçmesi beklenen ‘Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’nın halen komitede bekletildiği ve bunun siber suçların cezasız kalmasına neden olduğunu gündeme getirmişti.
Rana SARRO

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın Facebook hesabı çalındı. Belediye Başkanı’nın hesabını ele geçiren hacker, başkanın ortak arkadaşları ile yazışarak, para istedi. Dolandırılmak istenen bahse konu kişinin şüphesi üzerine, Belediye Başkanı Erdoğan’ı arayarak, Facebook üzerinden para talep edenin kendisi olup olmadığını sordu. Olayın polise yansıması üzerine ise, Polis Basın Subaylığı, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan dolandırıcılık konusunda halkı uyardı.
ÇALINAN HESAP ÜZERİNDEN PARA TALEBİ
Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde, başkalarına ait Facebook hesabını ele geçiren meçhul şahıs veya şahısların bu hesap üzerinden yazıştıkları şahıslara acil paraya ihtiyaç duyduklarını belirterek, banka hesap numarası verip para talep ettikleri kaydedildi.
Polis açıklamasında, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için yazıştıkları kişinin Facebook hesabının sahibi olup olmadığını teyit etmeden bu tür taleplere itibar etmemeleri, internet ortamında banka hesap numarası veya kredi kartı bilgilerini paylaşmamaları ayrıca bu tür olayla karşılaşmaları halinde polise bilgi vermeleri istendi.
TASARI KOMİTEDE BEKLETİLİYOR
Hatırlanacağı gibi, Detay Gazetesi, 5 Aralık tarihinde “Devlet ‘Suç İşleyin’ diyor” başlıklı manşet haberinde, Siber suçlarla mücadele edebilmek için hazırlanan ve Meclis’ten geçmesi beklenen ‘Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’nın halen komitede bekletildiği ve bunun siber suçların cezasız kalmasına neden olduğunu gündeme getirmişti.
POLİS İŞLEM YAPAMIYOR
Yasa eksikliğinin bilişim suçları ile ilgili polisin yetkisiz kalması sonucuna yol açarken, halkı da maddi ve manevi kayıplara uğrattığı, vatandaşın hukuki yola başvuramadığı ve Bilişim Suçları Yasası’nın geçmemesinin, siber suçların cezasız kalmasına neden olduğunu vurgulanmıştık.
Hukuk Devleti olmanın gereği olarak, suç teşkil edecek eylemlerin yasa ile belirlenmesi ve buna bağlı olarak da polisin yetkilendirilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.