BAŞBAKAN ÜSTEL: TEKNECİK ELEKTRİK SANTRALİ’NDE SABOTAJ İHTİMALİNE KARŞI BİR SORUŞTURMA YAPILACAK
Başbakan Ünal Üstel, elektrik kesintilerinin nedenini araştırmak ve sabotaj ihtimaliyle ilgili şüpheleri dolayısıyla Teknecik Elektrik Santrali’ne giderek kurum yetkililerinden bilgi aldı, toplantı gerçekleştirdi.

15 Ağustos 2024 Perşembe 18:33
Üstel, polis teşkilatını göreve çağırdığını belirterek sabotaj ihtimaline karşı bir soruşturmanın başlatılmasını istediklerini belirtti.
Başbakan Ünal Üstel, bugün Teknecik Elektrik Santrali’ni ziyaret etti, yerinde incelemelerde bulundu.
Başbakan Üstel; KIB-TEK Genel Müdürü Dalman Aydın, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa ve yönetim kurulu üyeleri, Teknecik Elektrik Santrali’nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Naci Kurra, Girne Polis Müdürü Aziz Nizamoğlu ve Girne Cürümleri Önleme (CÖŞ) Şube Amiri Müfettiş Murat Bayram’ın da yer aldığı toplantıya katıldı.
Üstel, i̇ki günden beri devam eden elektrik kesintilerinin nedenini araştırmak ve “sabotaj” ihtimaliyle ilgili şüpheleri olmasından dolayı Teknecik Elektrik Santrali’ne giderek kurum yetkilileriyle bir araya geldiğini söyledi.
“İnsanlarımızın elektriksiz kalmasına gönlümüz razı değil”
Üstel, “İnsanlarımızın elektriksiz kalmasına gönlümüz razı değil. Biz, ülkemizdeki enerji sorununa kökten çözüm getirelim istiyoruz. Ama kökten çözüm getirme çalışmaları yapılırken burada bir sabote endişesi ile karşı karşıya kalmamız, bizi üzer.” ifadelerine yer verdi.
“Tarihinde yoktur, buhar tribünlerinden bu kadar kara dumanın çıkması. Tarihinde yoktur, beş tane mobil jeneratör birden dursun ve arıza yapsın.” diye konuşan Üstel, konuyla ilgili polis teşkilatını göreve çağırdığını ve bir soruşturmanın başlatılmasını istediklerini belirtti.
Üstel, “Halkımız ve bizler bunu hak etmedik. Konuyla ilgili kişiler olması durumunda, polis teşkilatımızın yapacağı soruşturmada ortaya çıkmasını istiyoruz.” dedi.
Halkın elektriksiz kalmaması için canla başla mücadele verildiğini belirten Üstel, ancak sendikanın işlerin yavaşlatılması için burada bulunan çalışanlara baskı yaptığını ifade etti.
- “Çalışmaları yavaşlatacaksınız da elinize ne geçecek?”
“Halk bunu hak etmedi ve sendikanın görevi de bu değil. Bu sıcak günlerde hastalarımız ve yaşlılarımız var. Çalışmaları yavaşlatacaksınız da elinize ne geçecek? Buna kimsenin hakkı da yok yetkisi de yok. Bu süreci kısaltmak için ve sürekli bir şekilde arızalı mobil jeneratörleri hayata geçirmek için dıştan takviye ekip aldık.” şeklinde konuşan Üstel, süratli bir şekilde beş mobil jeneratörün tamir edilip elektriksiz olan bölümlere elektrik verilmeye başlanacağını söyledi.
Üstel, dıştan gelen ekiplerin rahat çalışabilmesi ve rahatsız edilmemeleri için de polis teşkilatından bir ekibin bölgede olacağını ifade etti.
Üstel, hükümeti devraldıkları günden beri Teknecik Elektrik Santrali’nin düzenli çalışması ve her sene elektrik açığının karşılanması için de yatırımlar yaptıklarını kaydetti.
“Dört tane daha mobil jeneratör alınacak”
“KIB-TEK’e yatırım yapılmadığı” eleştirilerini de yanıtlayan Üstel, “En son kim yatırım yaptı. Elektrik kurumu için, iki senede neler yaptığımızı belgelerle konuşalım.” dedi.
Üstel, önümüzdeki günlerde dört tane daha mobil jeneratör alınması için karar alındığını ve uluslararası ihaleye çıkılacağını kaydetti.
“Bundan sonraki süreçte her çıkacağımız ihale uluslararası olacak. Ve uluslararası çıkılan ihalede şartlarımızı koyacağız. Ona göre hazırlığımızı yapıp ihaleyi tamamlayacağız. Biz iki sene içerisinde, kuruma ‘2013'ten sonra bugüne kadar yapılan yatırım kadar’ yatırım yaptık.” ifadelerine yer veren Üstel, bundan sonraki süreçte de ellerinin kurumun üstünde olacağını ifade etti.
Caesar’s Fight Club, AJP Türkiye Ulusal Şampiyonası’nda Büyük Başarı Elde EttiAJP Turkey National Championship kapsamında İstanbul, Brazilian Jiu-Jitsu alanında dikkat çekici bir başarıya sahne oldu. Caesar’s Fight Club, turnuvada sergilediği üstün performansla önemli bir zafere imza attı.01 Nisan 2026 Çarşamba 23:17DİĞER SPORLAR
Merit Lefkoşa’ya Uluslararası ÖdülMerit Lefkoşa Hotel & Casino, 2025 yılında Wingie Enuygun tarafından misafir memnuniyeti, hizmet kalitesi ve operasyonel başarı kriterleri doğrultusunda “Signature Choice” ödülüne layık görüldü.01 Nisan 2026 Çarşamba 12:23KIBRIS
Mahkeme’den Rum İçişleri’ne Kıbrıslı Türklerin vatandaşlık başvurularını bekletme eleştirisiRum İdare Mahkemesi, Kıbrıslı Türk çocuğun vatandaşlık başvurusuna yıllarca yanıt verilmemesini “görev ihmali” sayarak, Rum İçişleri Bakanlığı’nın sunduğu gerekçeyi geçersiz buldu.01 Nisan 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
Erhürman: Üstel! Kötü bir Nisan 1 şakası gibi!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in “ciddiyet” ve “hukukun üstünlüğü” çağrısına sosyal medya üzerinden yanıt vererek, açıklamayı “kötü bir 1 Nisan şakası” olarak nitelendirdi.01 Nisan 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Sendikalardan ortak basın açıklaması"Yasa, hukuk, etik tanımaz ve toplumsal meşruluğunu yitirmiş UBP-DP-YDP hükümeti Meclis genel kurulunu açtığı ilk gün genel grev ve eylemler kaldığı yerden devam edecektir."01 Nisan 2026 Çarşamba 10:50KIBRIS
KKTC'deki "Tüp Bebek" merkezleri dünya basınındaKıbrıs'taki kliniklerde yanlış sperm ve yumurtalardan çocuğu olanlar anlatıyor: 'Danimarka'dan geldi sandık'01 Nisan 2026 Çarşamba 09:17KIBRIS
Trafikte 1 haftada 3 ölümlü kaza!3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı01 Nisan 2026 Çarşamba 09:15KIBRIS
LAÜ Dijital Oyun Tasarımı öğrencileri, VAULT JAM yarışmasında birincilik elde ettiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı programı öğrencileri, VAULT JAM oyun yarışmasında birinci oldu.01 Nisan 2026 Çarşamba 09:13LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Meclis açıldığı gün grevler devam edecekMeclis açıldığı gün genel grev ve eylem devam edecek01 Nisan 2026 Çarşamba 09:08KIBRIS
Hava nasıl olacak?Yarına kadar hava yağmurlu01 Nisan 2026 Çarşamba 09:03KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.