06 Aralık 2025
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele21°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara11°C

BARO BAŞKANI HASAN ESENDAĞLI’DAN POLİS UYGULAMASINA TEPKİ

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, mahkemeye çıkarılan zanlılara kelepçe takılarak rencide edilmeleri uygulamasına sert tepki gösterdi.

Baro Başkanı Hasan Esendağlı’dan Polis Uygulamasına Tepki

04 Eylül 2025 Perşembe 12:19

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, mahkemeye çıkarılan zanlılara kelepçe takılarak rencide edilmeleri uygulamasına sert tepki gösterdi.

Esendağlı, geçtiğimiz yıl bu uygulamaya karşı yoğun bir mücadele verdiklerini ve polis örgütünün esneklik tanıyacağını açıkladığını hatırlattı. Ancak bugün tartışmalı bir şekilde tutuklanan ve soruşturulan bir avukatın yeniden kelepçelenerek mahkemeye getirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“Bu durumun yarın Polis Genel Müdürü nezdinde protesto edileceğini” söyleyen Esendağlı, ayrıca polisin ceza usul uygulamalarında keyfi davranışlarının tamamen sona erdirilmesi için hazırlanan yasa önerisini hükümete ileteceklerini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA