AVUKAT MURAT METİN HAKKI SERBEST BIRAKILDI
Avukat Murat Metin Hakkı serbest bırakıldı: 5 Kıbrıslı Rumun davasında KKTC şikayetçi konumunda!

04 Eylül 2025 Perşembe 13:32
Bugün İskele Mahkemesi’ne çıkarılan Avukat Murat Metin Hakkı serbest bırakıldı. Hakkı, tutuksuz yargılanacak.
"BU DAVA TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU'NUN GÜVENİRLİĞİNİ BALTALAMAKTA VE KIBRIS TÜRK TARAFININ ULUSLARARASI ZEMİNDEKİ POZİSYONUNU ZAYIFLATMAKTA"
Mahkeme çıkışında konuşan Hakkı, ‘kişisel verilerin yasa dışı kullanımı’ ithamıyla tutuklanmasının uluslararası hukuk boyutunda da büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Bunun, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun güvenilirliğini baltaladığını ve Kıbrıs Türk tarafının uluslararası zemindeki pozisyonunu zayıflatan bir gelişme olduğunu vurguladı.
"MAHKEMELERİMİZE VE YARGI BAĞIMSIZLIĞIMIZA GÜVENİYORUM"
Mahkemeye ve yargı bağımsızlığına güvendiğini dile getiren Hakkı, mahkemelerin yüz akı olduğunu belirterek, ülkeye tutuklanacağını bilerek dönmesinin en büyük sebebinin yargıya olan güveninden kaynaklandığını ifade etti.
"MAHKEMEYE KELEPÇEYLE GETİRİLMEM, HUKUKÇULARA BİR HAKARETTİR"
Hakkı, Kıbrıslı Rumların müvekkili olduğunu hatırlatarak, elindeki bilgilerin aslında müvekkillerine ait hakların bir parçası olduğunu söyledi. Hukuk camiasının bu konuda birlik içinde olması gerektiğini belirten Hakkı, “Anlımız ak, başımız dik bir şekilde bu mahkemeler yürür. Yargı bağımsızlığına güveniyorum” dedi.
"5 KIBRISLI RUM'UN ARAZİLERİYLE İLGİLİ OLARAK KKTC DEVLETİ ŞİKAYETÇİ KONUMUNDA"
Mahkemeye kelepçeyle getirilmesinin hukukçulara bir hakaret olduğunu da kaydeden Hakkı, bu davaların Taşınmaz Mal Komisyonu’nu zayıflatacağını savundu. Ayrıca, davaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yansıması halinde Kıbrıslı Türklerin zor durumda kalabileceğini ifade ederek, 5 Kıbrıslı Rum’a ait 5 parsel araziyle ilgili olarak KKTC devletinin şikâyetçi konumunda olduğunu söyledi.
Davanın siyasi olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Söylenmesi gerekenler söylendi, bu bağlamda bir görüşüm yok” yanıtını veren Hakkı, bir kez daha yargı bağımsızlığına güvendiğinin altını çizdi.
NE OLMUŞTU?
Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, dün adaya girerken tutuklanan Avukat Murat Metin Hakkı’nın bugün mahkemeye çıkarılarak serbest bırakılmasının beklendiğini açıklamıştı.
İskele Polis Müdürlüğü’nde konuşan Esendağlı, Hakkı’nın ‘kişisel verilerin yasa dışı kullanımı’ ile itham edildiğini söylemişti.
Esendağlı, “Mesele, meslektaşımızın Kıbrıslı Rum müvekkilleriyle ilgili yapmış olduğu mesleki araştırmalar ve incelemelerle alakalıdır. Çıkış noktası da, halen tutuklu olarak yargılanmakta olan 5 Kıbrıslı Rum’un konusuyla aynıdır” demişti.
Polisin Hakkı’dan izahat istediğini belirten Esendağlı, “Mahkemeye çıkarılması ve teminat talebiyle serbest kalması söz konusu. Tahkikat devam edecek” ifadelerini kullanmıştı.
Kuzey Kıbrıs'ta hayat duracak! Grev kaç gün sürecek? Sınavlar yapılabilecek mi? Sağlık hizmetleri duracak!Kuzey Kıbrıs'ta hayat duracak! Grev kaç gün sürecek? Sınavlar yapılabilecek mi? Sağlık hizmetleri duracak!29 Mart 2026 Pazar 21:00KIBRIS
Şap krizi hellimi vurduGüney Kıbrıs’ta şap hastalığı nedeniyle küçükbaş hayvan sayısındaki düşüş, “Menşei İsmi Korumalı Ürün” hellimde zorunlu yüzde 51 süt oranının karşılanmasını riske attı. Üreticiler ise bu oranın yüzde 20’ye çekilerek güncellenmesini önerdi.29 Mart 2026 Pazar 15:10KIBRIS
Meclis Genel Kurulu toplanacakMeclis Başkanı Ziya Öztürkler başkanlığındaki 39’uncu birleşimin saat 10.00’da yapılması bekleniyor.29 Mart 2026 Pazar 14:35KIBRIS
Seçimsiz TDP Kurultayında PM'de görev alacaklar belirlendi, işte tam listeKurultayda TDP’nin yeni Parti Meclisi üyeleri de belirlendi.29 Mart 2026 Pazar 14:19KIBRIS
Washington Post- ABD, İran'da 'haftalarca' sürecek kara operasyonlarına hazırlanıyorWashington Post'a göre, Başkan Donald Trump henüz Savaş Bakanlığı'nın işgal planlarından hiçbirini onaylamadı.29 Mart 2026 Pazar 13:28ORTADOĞU
Çeler yeniden genel başkan seçildiToplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) 9. Olağan Kurultayı bugün The Paradise Park’ta yapıldı29 Mart 2026 Pazar 12:47KIBRIS
Girne-Tatlısu Anayolu’nda Trafik Kazası: 3 Yaralı29 Mart 2026 tarihinde saat 06.30 sıralarında, Girne-Tatlısu Anayolu’nun 15-16’ncı kilometreleri arasında meydana gelen trafik kazasında üç kişi yaralandı.29 Mart 2026 Pazar 12:45KIBRIS
Dikkat saati karıştırmayınYaz saati uygulaması başladı: Saatler 1 saat ileri alındı29 Mart 2026 Pazar 11:52KIBRIS
Komşusunu bacağından vurdu, İşte detaylar...Gönyeli’de meydana gelen “Patlayıcı Madde Tasarrufu, Vahim Zarar ve Meskun Mahalde Ateş Etme” suçlarıyla ilgili tutuklanan T.A., mahkemeye çıkarıldı.29 Mart 2026 Pazar 11:49LEFKOŞA
BY Genel Sekreteri Nazlı’dan hükümete 8 maddelik tasarruf çağrısıBağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Cansu N. Nazlı, kamu bütçesindeki açıkların emekçilerden kesinti yapılarak değil, ayrıcalıklı kesimlere tanınan imtiyazların kaldırılmasıyla giderilebileceğini belirtti.29 Mart 2026 Pazar 11:44KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.