ATAOĞLU, 'TELEFONLA ARADILAR' KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ: "BU İŞ OCAK AYINDAN BAŞLADI..."
Ataoğlu, 'telefonla aradılar' konusuna açıklık getirdi: "Bu iş Ocak ayından başladı..."

24 Temmuz 2020 Cuma 08:19
Ataoğlu, yeni koalisyon görüşmelerine ilişkin sorulara açıklık getirdi.
Fikri Ataoğlu “Pazartesi günü Lord Palace’da Lionsların devir teslim töreni vardı. O devir teslim töreninde idim. Benim telefonum çaldı. Telefonum çaldığında baktım gördüm ki Kudret Özersay. Kudret beye cevap verdim. Kudret beyin bana sorduğu soru; hükümet bozulur ise bir seçim hükümeti oluşabilir miyiz? Bu konu ile ilgili soruya benim yanıtım konuşuruz dedim. Akabinde sorduğu ikinci bir soru önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili kafanızda herhangi bir şey netleşti mi? Dedim yani bizim de sizin olduğu gibi bizim de parti MYK’mız ve Parti Meclisi’miz var. Bunların içerisinde bu konuyu tartıştıktan sonra biz ne yapacağımıza parti meclisinin alacağı kararı açıklayacağı ve o doğrultuda hareket edeceğiz. Henüz daha bunları konuşmuş değiliz dedim. Bu cevabı ben Kudret beye o akşam verdim” dedi.
“O AKŞAM TELEFON GELDİĞİNDE UBP GENEL BAŞKANI DA AYNI MASADA İDİ”
Ataoğlu, bir etkinlik sırasında Kudret Özersay’dan gelen telefon görüşmesinden yanında bulunan UBP Genel Başkanı ve Başbakanın da haberdar olduğunu açıkladı.
Soru: “Kudret Bey’den önce UBP ile görüştünüz mü?”
“UBP Genel Başkanı da zaten o akşam aynı masada idi. O da davetliydi o etkinliğe. O etkinlikte o gelişmeyi konuştuk. UBP Genel Başkanı, Sağlık Bakanı ve ben o akşam o etkinlikte davetli idim. Gelen telefon geldiğinde zaten benim telefonum ortada idi ve orda zaten görünüyordu kimin aradığı zaten görünüyordu. Ben konuştuktan sonra zaten bana sordular ve ben söyledim zaten Kudret bey idi beni arayan. Orada söyledim.”
“SAYIN BAŞBAKAN ŞAŞKIN BİR ŞEKİLDE İDİ”
Soru: “Masada o anda nasıl bir tepki oluştu?”
“Sayın Başbakan şaşkın bir şekilde idi. Esasında bakacak olursanız iki hükümetin ortak bir nikahı var orta yerde. O nikah bozulmadan birisinin farklı bir arayış içerisine girmiş gibi olduğu gözlemlendi”.
“ARACILAR OCAK-ŞUBAT AYINDAN ARAMAYA SORMAYA BAŞLADI”
“Devamlı aracılar arıyor herkes bir şeyler sormaya çalışıyor. Benim söylediğim ben parti yetkililerinden herhangi bir karar üretmiş değilim.
Zaten benim karar almamdan önce sizin bu nikahı bozmanız lazım. Kapımızı çalmanız lazım. Kapımızı çaldıktan sonra yetkili kurullarınan görüşüp, yetki alıp o doğrultuda dengeli bir şekilde görüşme heyetimizi ya da görüşmeci olarak kimler ise aynı dengede olacak şekilde ekiplerin oluşup bu görüşmeleri gerçekleştirmesi lazım.
Ama bu arada UBP içerisinde bizleri arayan oldu mu? Olmadı mı? Elbet oldu söylüyorum zaten. Bir kişi de değil zaten arayan. Belki de pandemi öncesinden beridir bu dedikodular ortada dönüyor.
Bu iş zaten Ocak-Şubat ayından başladı. Ocak-Şubat ayından arayanlar, soranlar oldu. Fakat bu son birkaç hafta içerisinde o arayan soranların sayısı daha da arttı. Resmi birşey yok. Bakın ne dedim; Nikahı bozarsınız, nikahı bozduktan sonra kapı çalınır, yekililerimiz karar verir girip girmeyeceğimize ve ondan sonra karşılıklı ekipler görüşür ve yeni bir nikah tazelemek üzere yola çıkarsınız”
Soru: “Şu an yeni bir nikâh tazeleme havası var mı?”
“Vallahi ben bu nikâhın zaten bozulduğunu düşünürüm. Küçük ortak, büyük ortak zaten aylardır bu nikâhı bozmak için bahaneler üretiyorlar. Aynı zamanda ikisi de arayış içerisindedirler zaten. Birisi 3’lü nasıl kurulur, 4’lü nasıl kurulur. Efendim 5’li nasıl kurulur diye bir arayış zaten şu anda var… Her zaman olduğu gibi DP yine kilit parti...”
“Sayın Kudret Özersay bu konuşmayı bana yapmışsa ve onun dışında bir konuşma yapmamışsa. Sayın Özersay konuşmanın gizli kalması ile ilgili bir ibare kullanmamışsa gizli kalmasına gerek yok.”
Erhürman: Cumhurbaşkanlığı standart, liyakat, denetim alanlarında üzerine düşeni yapma çabasından geri durmayacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, seçim mevzuatında değişiklik öngören yasayı Meclis’e iade etmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.17 Eylül 2026 Perşembe 21:36KIBRIS
YDP'den UBP'li başkan adayalarına destek yokTDP Parti Meclisi'nden dikkat çeken kararlar çıktı.17 Eylül 2026 Perşembe 21:33KIBRIS
Sermet Nereli: “Halkla birlikte yöneteceğiz, herkes kazanacak, İskele kazanacak”“CTP’nin markalaşmış ‘Herkes için hizmet’ anlayışını İskele’yle buluşturacağız”17 Eylül 2026 Perşembe 17:43İSKELE
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecekCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 23 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile görüşeceğini açıkladı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:20KIBRIS
170 üreticiye bin modern arı kovanı“KKTC Arıcılığın Geliştirilmesi Kırsal Kalkınma Projesi -Kovan Dağıtım Töreni”, bugün Lefkoşa Millet Bahçesi’nde yapıldı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:18KIBRIS
Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’ne iade ettiği Seçim ve Halkoylaması Yasası ile ilgili 4 noktaya dikkat çekerek, düzenlemelerin Meclis tarafından yeniden değerlendirilmesini istedi.17 Eylül 2026 Perşembe 17:12KIBRIS
Meteoroloji Dairesi'nden sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, yarın gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurarak, yetkililer ile vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.17 Eylül 2026 Perşembe 14:01HAVA DURUMU
BM’den Erhürman-Hristodulidis görüşmesi sonrası açıklamaKıbrıs Türk lideri Tufan Erhürman ile Kıbrıs Rum lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesi tamamlandı.17 Eylül 2026 Perşembe 13:27KIBRIS
Kişi: Değişim yakın...Önlerinde 2,5 ay bulunduğunu belirten Kişi, son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek, “Biz hazırız. Karşımıza nasıl bir tablo çıkacağını biliyoruz. Az sabır… Değişim yakın!” dedi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:19KIBRIS
Şahali’den DAÜ’deki görev değişikliği önerisine tepki: “DAÜ’ye dokunma artık!”CTP Milletvekili Erkut Şahali, seçime sayılı günler kala Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinde değişiklik yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:13KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.