ATAOĞLU: "TATAR YÖNETEMİYOR, ÖZERSAY İSE FIRSATÇI YÖNETEMEYEN BİR BAŞBAKAN YARDIMCISI"
Ataoğlu: "Tatar yönetemiyor, Özersay ise fırsatçı yönetemeyen bir başbakan yardımcısı"

12 Haziran 2020 Cuma 08:38
DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, hükümet yetkililerine eleştiride bulunarak açıklamada bulundu.
Ataoğlu, “Pandemi dönemi hala akıllarda. Hükümetin sağa, sola savrulmaları, her gün karar değişiklikleri. Kıbrıs Türk Halkı’nın bilinçli oluşu, KKTC’yi salgından korudu, yani aslında halk kendi kendisini korudu. 45 günde bitecek denen Pandemi Hastanesi, söylenen tarihin üzerinden 3 defa daha 45 gün geçmesine rağmen bitmedi” ifadelerine yer verdi.
Ataoğlu, “Buna rağmen bugünlerde yine Pandemi Hastanesi diyorlar, yine 45 gün süre veriyorlar. Yaşanılan ekonomik krizin boyutu ise şimdilerde görünenden çok daha büyük.
Temmuz ayında şiddeti daha da hissedilebilir hale gelecek olan ekonomik kriz sebebi ile çok yakında küçük ve orta ölçekli işletmelerde iflaslara, çek yasağına giren iş insanlarımıza tanık olacağız. Buna rağmen, hükümet her şeyi başarmışçasına neredeyse çare üretmek yerine reklam yapma derdinde...” şeklinde konuştu.
Ataoğlu, “Kim sesini yükseltiyorsa istediğini aldığı bir dönemde, hükümetin yaptığına popülizm bile demek yetersiz kalmaktadır. Açıkçası UBP-HP Hükümeti, yap-boz oyunu oynar gibi halkın aklı ile oynuyor, bu arada Başbakan Tatar ise selde sürüklenen bir ağaç dalı gibi suyun götürdüğü yere gidiyor” dedi.
TATAR, HÜKÜMETİN KOORDİNATÖRÜ OLMAKLA YÜKÜMLÜ
Ataoğlu, “Yani hükümetin her türlü sevk ve idaresini kamu yararı gözeterek koordine etmek zorunda… Oysa ki Başbakan bırakın koordine etmeyi, Başbakan yardımcısı ile gizli bir çekişme içinde ve rüzgar nereye eserse oraya savrulacak durumda. Maalesef ki, bu hükümet ülkeyi yönetmekten aciz, Başbakan ise hükümeti yönetmekten aciz. Kısacası, Sayın Başbakan yönetemiyor. Yönetilemeyen bir ülke ve yönetemeyen bir Başbakan ile ne acı ki karşı karşıya kalmış durumdayız.” Sözlerine yer verdi.
FIRSAT PEŞİNDE KOŞAN BİR BAŞBAKAN YARDIMCISI...
“Hükümetin acizliği ve yaşanan ekonomik krizin derinliğine rağmen, Başbakan yönetmekte aciz kalırken, Başbakan Yardımcısı da sürekli rol çalma peşinde.
Siyaset yapmayın diyerek, pandemi döneminde bile açık seçik siyaset yapan Sayın Özersay, belli ki sadece ve sadece Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmıştır.” İfadelerine yer veren Ataoğlu şöyle devam etti:
“UBP’ye bağlı bakanlıkların kararlarına kamuoyu önünde itibar etmeyen, olumlu her kararı kendisi almışcasına kamuoyuna bilgi verip, olumsuz her kararda ise sessizliği tercih ediyor. İşbirliği esasında ve koalisyon mantığında ülkeyi yönetmek yerine, rakip gördüğü Ersin Tatar ’dan rol çalıp hanesine bir puan daha ekleme gayreti içinde. Böyle bir ortamda, değil turizmci, değil girişimcilerimiz, en basit bir sorun bile karşılaşmaktadır. Koordinasyondan uzak koalisyon hükümetinin, kendi içlerinde yaşadıkları anlaşmazlıkları ve rekabetleri ise halkımıza zarar vermektedir.
BU GİDİŞATA SON VERİLMELİ...
DP, dağınık ve halkın derdine derman olmaktan uzak bu hükümetin derhal toparlanması ve halkın sorunlarına ivedilikle çözüm üretmeleri gerektiği hatırlatmayı kendine bir görev bilmektedir.
Hükümetler, böylesine önemli zamanlarda varlığını halkına hissettirebilen ve güven duyulan yapılar olmalıdır.
Aksi halde yaşanması muhtemel krizlerde, halk otoriteye güvensiz kalırsa, toplumsal kaos yaratacak durumlara davetiye çıkarılmış olacaktır.
Bu çerçevede, hükümet eden partilere ve Başkanlarına açık çağrımızdır;
Ya bu işi olması gerektiği gibi yapınız, ya da çekip gidiniz.”
Erhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul ettiErhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul etti20 Mart 2026 Cuma 12:58KIBRIS
Basketbol Federasyon Kupası’nda Kuralar Çekildi: İlk Maçlar 23 Mart’ta Başlıyor2025 Yılı Federasyon kupasını finalde Gönyeli Koop Bank ile oynayan Caesar Larnaka Gençler Birliği SK kazanmıştı.20 Mart 2026 Cuma 12:51BASKETBOL
Türkiye balistik füzelere karşı nasıl korunuyor?İran'dan Türkiye'ye atılan üç füze NATO sistemleri tarafından düşürüldü. Türkiye balistik füzelere karşı kendisini nasıl savunabilir? Malatya'daki Kürecik üssü neden kritik? S-400'ler neden kullanılamıyor?20 Mart 2026 Cuma 12:43TÜRKİYE
Etkili Yağış BekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün, 12.00-17.00 saatleri arasında “etkili yağış” beklendiğini belirterek yetkilileri ve vatandaşları uyardı.20 Mart 2026 Cuma 12:26HAVA DURUMU
YDÜ Kampüsünde yayalara çarptılar!Kaza sonucu yaralanan her iki yaya, kaldırıldıkları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından acil serviste müşahede altına alınmıştır. Soruşturma devam ediyor.20 Mart 2026 Cuma 12:21YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Paşaköy Vadili yolunda trafik kazasıPaşaköy Vadili yolunda trafik kazası20 Mart 2026 Cuma 12:20KIBRIS
Alkollü sürücü kaza yaptıKazada yaralanan olmazken, PA 511 plakalı araç sürücüsü Hasan AKÇAM aleyhinde alkollü araç kullanıp trafik kazasına sebep olmak suçlarından yasal işlem başlatılmıştır. Soruşturma devam ediyor.20 Mart 2026 Cuma 12:19KIBRIS
Tabanca gösterdi şiddet tehtidinde bulunduGazimağusa’da çıkan tartışma kavgaya dönüştü; bir şahıs tabanca göstererek tehdit etti, 3 kişi tutuklandı.20 Mart 2026 Cuma 12:07GAZİMAĞUSA
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü öldüİran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini, ABD ve İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.20 Mart 2026 Cuma 11:46ORTADOĞU
Kıbrıs'taki İngiliz üsleri kapanacak mı?Kıbrıs'ta İngiliz üslerine yönelik tepkiler, Rum lider Nikos Hristodulidis üzerindeki baskıyı artırıyor. Hristodulidis, Ortadoğu krizi sonrası üslerin statüsü ve geleceğini İngiltere ile konuşmak istediğini söyledi.20 Mart 2026 Cuma 11:41KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.