ATAOĞLU: “İNGİLTERE PAZARI, KUZEY KIBRIS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İngiltere’de düzenlenecek olan World Travel Market 2018 Turizm Fuarı’na katılmak üzere geldiği Londra’da bir dizi temaslarda bulundu.

04 Kasım 2018 Pazar 14:35
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İngiltere’de düzenlenecek olan World Travel Market 2018 Turizm Fuarı’na katılmak üzere geldiği Londra’da bir dizi temaslarda bulundu.
Bakan Ataoğlu dün ilk olarak KKTC Londra Temsilciliği’ni ziyaret ederek temsilci Oya Tunçalı ile bir araya geldi. İki ay önce Londra temsilciliği görevini tekrar üstlenen Oya Tunçalı’ya yeni görevinde başarılar dileyen Ataoğlu, daha sonra Londra’da faaliyet gösteren Türk basını ile toplantı gerçekleştirdi.
KKTC’ye uygulanan ambargo, direkt uçuş engeli ve Güney Kıbrıs yönetiminin engellemelerine rağmen turizmi artıracak her türlü uluslararası etkinliğe katıldıklarını anlatan Ataoğlu, Londra’da düzenlenecek Dünya Turizm Fuarı’nda da KKTC standı her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi şekilde temsil edileceğini söyledi.
Bakanlık olarak tanıtım etkinliklerinin yanı sıra, THY ve diğer paydaşlarla farklı destinasyonlar oluşturmak için girişimlerin artırıldığını hatırlatan Ataoğlu, “Bu girişimleri de önümüzdeki süreçte artırarak devam ettireceğiz. Amacımız Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen sektörlerinden biri olan turizmin en iyi seviyelere ulaşmasına imkanlar sağlamaktır.” diye konuştu
İNGİLTERE PAZARI ÇOK ÖNEMLİ
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu basın toplantısında İngiltere pazarını çok önemsediklerini ve bu pazardan daha fazla turistin Kuzey Kıbrıs’a gelmesi için tanıtım bütçesini artıracaklarını açıkladı.
Bakan Ataoğlu, İngiltere’deki tur operatörleri ile birlikte yeni bir reklam ve tanıtım kampanyası başlatıldığını, İngiltere’den daha fazla turistin gelmesi için tur operatörlerinin de elini taşın altına koyduğunu anlattı.
Ataoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
“İngiltere pazarı bizim için önemli. Önümüzdeki yıl içerisinde bütün reklam ve tanıtımlarla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün yaptığımızın kat kat daha fazlası ile görünür durumda olmayı planlıyoruz. Bu yıl Tur operatörlerine reklam için katkıda bulunduk ve tanıtım faaliyetlerini birlikte yürütüyoruz. Tanıtım kampanyalarına tur operatörlerinin de büyük harcamalar yaptığını biliyoruz. İngiltere pazarında eğer varsa eksiklerimiz onları da telafi etmek için buradayız. Önümüzdeki yıl çok daha rahat olacağız. Önümüzdeki yıl, ihale yasası değiştiğinde tanıtım bütçemizi daha da artıracağız ve daha büyük kampanyalar yapabileceğiz.”
KIŞ TURİZMİNİ CANLANDIRDIK
Üç yıl önce kış turizmini canlandırmak için başlatılan projelerin olumlu sonuçlanması sayesinde Kuzey Kıbrıs’a kış aylarında da ziyaretlerin arttığını bildiren Ataoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Acentelerimizin yaptığı girişimlere destek vermek için birçok ülkeye günübirlik seyahatler yaptık. Üç yıl önce başlatmış olduğumuz kış turizmi operasyonu sayesinde kış aylarında önemli bir turist gelmesini sağladık.
Ülkemizin farklı bölgelerinde turlar düzenleyerek, turistlerin kültürel değerlerimizi ve ülkemizin güzellikleri görmelerini sağladık.
Turistlere hellimin yapılışını gösteriyoruz, zeytin topluyor, portakal topluyor, patates toplayıp, yumurta patates kavuruyorlar.
Hem otellerimizin yılın 12 ayında çalışmasını sağlamak, hem de turizm sektöründe çalışan sayısını artırmak, hem de esnafımıza katkı sağlamak için bu çalışmaları sürdürüyoruz.”
GÜNEY KIBRIS’IN ENGELLERİNE KARŞI GİRİŞİM
Ataoğlu, ülkeye daha fazla yabancı turistin gelebilmesini sağlamak için Bakanlık tanıtımlarının yanı sıra, Cumhurbaşkanı Sn. Mustafa Akıncı’nın başlattığı yeni görüşme sürecinde Güney Kıbrıs yönetiminin, Kuzey Kıbrıs’a geçmek için Güney havayolları firmalarını kullanan üçüncü ülke vatandaşlarına sıkıntı yaşatmamaları için bir girişimde bulunduklarını ifade etti.
Ataoğlu, “Umarım bu talep karlığımız göz ardı edilmez ve bu talep karlığımız karşısında Güney Kıbrıs Yönetimi iyi niyetini gösterir” diye konuştu.
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacakBaşbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacak05 Aralık 2025 Cuma 13:10KIBRIS
Basketbol U16 liglerinde heyecan sürüyorKKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen U16 liglerine oynanan iki karşılaşma ile devam edildi.05 Aralık 2025 Cuma 13:03BASKETBOL
KTMMOB, 65. yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlediKıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) 65 yaşında… KTMMOB’nin kuruluşunun 65. yılı nedeniyle Lefkoşa’da resepsiyon düzenlendi.05 Aralık 2025 Cuma 12:33KIBRIS
Tıp-İş tüm kamu sağlık birimlerinde “imza atmama eylemi” başlatıyorHekimler Sendikası, kamu sağlık sistemindeki “liyakatsiz atama” ve “keyfi görevlendirme” iddialarına tepki olarak hafta başından itibaren tüm sağlık birimlerinde imza atmama eylemi başlatacağını duyurdu05 Aralık 2025 Cuma 12:31KIBRIS
Erhürman Holguin'ı kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ı kabul etti.05 Aralık 2025 Cuma 12:30KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.