ATAN: “HAKKIMIZ OLANI ALMAKTA KARARLIYIZ”
Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, hükümetin açıkladığı hayat pahalılığı rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını belirterek, “Bizi enayi yerine koymasınlar. Hakkımız olanı almakta kararlıyız” dedi.

06 Kasım 2018 Salı 16:05
Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, hükümetin açıkladığı hayat pahalılığı rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını belirterek, “Bizi enayi yerine koymasınlar. Hakkımız olanı almakta kararlıyız” dedi.
Hükümetin açıkladığı hayat pahalılığı oranının yüzde 1.58 olduğunu, bunun komik olduğunu ifade eden Atan, “Patatesin 24 TL olduğu ülkede hayat pahalılığını böyle çıkarmak gerçekten komik. Türkiye bir çok şeyin ucuzlamasına rağmen 2.76 çıkarıyor, DPÖ müsteşarı bizimle dalga geçiyor. Hükümetin öngördüğü yüzde 40’tı. Ben yüzde 40’ı geçeceğini düşünüyorum. Bu ay 1.58 gelecek ay 2 bir sonraki ay da 2 diyecek ve 40’a tamamlayacaklar olayı. Gerçek yansıması bu değil. Bizi enayi yerine koymasınlar. Son 3 ayı, hakkımız olanı almakta kararlıyız” dedi.
Atan yaptığı yazılı açıklamada, sendikaların görüşmeler yaptığını, alınan kararlara son şeklini verip Cuma günü basın açıklaması yapacaklarını belirten Atan “Yasa gücünde kararnamede geri adım atılmaması durumunda eylemler başlayacak. Hükümet yetkililerini bir kez daha sağduyulu düşünmeye davet ediyorum. Hükümet tarafından yapılan icraatlar halkın menfaatleri doğrultusunda yapılmalı. Denetim yapıyoruz diyorlar fiyatlar aynı şekilde duruyor. Yeni moda da indirim kampanyası. 90 liralık ürünü 50 liraya düşmesi gerekirken kampanya adı altında 80 liraya düşürüyorlar. Bu gerçekten ayıp” ifadelerini kullandı.
ALIM GÜCÜ YERLERDE SÜRÜNÜYOR
Kendilerinin yaptığının hak arayışı olduğunu ifade eden Atan, hayat pahalılığından dolayı yerlerde sürünen alım gücünün karşılığında istenenin bir menfaat olduğunu ileri sürdü.
Atan şöyle devam etti: “Meclis’te 2010 sonrası giren arkadaşlarımızın hakları ile ilgili bir tasarımız görüşüldü. Eski çalışanlar ilk 7 yıl sonunda 3+3 yıl olacak şekilde terfi alabiliyordu. 47-2010 olanlar için 5 yıl isteniyordu. Bu eşitsizliktir. 7-79’da olduğu gibi ilk 7 yıl, 3+3 yıl olmak koşuluyla yapıldı. İkinci bir üniversite şartı da getirildi. Bunlarla ilgili yasa tasarımız komiteye gidecek ve bu sorunu aşmış olacağız.”
ÇELER’E FULL DESTEK
Atan şöyle devam etti:
“Şu an bürokratların değişimi söz konusu. Sayın Zeki Çeler’i duruşundan dolayı tebrik ediyorum. TDP sol görüşlü bir partimiz. Her zaman çalışanın yanında olan, popülizm yapmayacağını söyleyen parti.. 9 aylık süreçte iyi çalışan bir bakanlığın içine takoz koyuyorsunuz. Oradaki bürokratları alıyorsunuz. Bu yapılan doğru değil. Bu saygı meselesi. Kendisi topluma hizmet ettiğini, bunun bir takım işi olduğunu söylüyor. Çalışan kişiyi partili değil diye görevden almamalısınız. Parti içerisinden sayınÇeler’e büyük baskı var. Fakat Çeler partisine karşı dik duruyor. Kendisini takdir ediyorum. Sayın Çeler’e bu konuda full destek veriyorum”
DEVLETİN YAPMASI GEREKENİ BİZ YAPIYORUZ
Hak-İş’le birlikte Perşembe ve Cuma günü seminer düzenleyeceklerini, çalışanların kendisini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Metin Atan “Devletin yapması gereken seminerleri biz Kamu-Sen olarak düzenliyoruz. Bu konuda öncü olduğumuzu söyleyebiliriz. Semineri Türkiye’den gelen heyet bizim salonumuzda gerçekleştirecek. Türkiye’nin 8 ilinde yapılmış, 9’uncusu da ülkemizde ve sendikamızda yapılacak. Buradan Hak-İş’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİLİYOR
Atan şöyle devam etti:
“Bize gelen ek mesai kısıtlamaya gidileceği yönündeki söylemler doğrultusunda bakanlığa gidip müsteşarla görüştük. Sağlıkta elzem olduğu için çalışanlara yüzde yüz ek mesai hakkı veriliyor. Bunu bazı kişiler için yüzde 75’e çekeceklerini söylediler. Biz de bunun yanlış olacağını, Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledik. Onlar da bunun tamamen formalite gereği yapacaklarını, sadece rakamsal olarak bu düzenlemeyi yaptıklarını söylediler.”
Atan ilgilileri uyararak, şöyle konuştu:
“Hastanelere gönderilen bilgilerde bazılarının yüzde 75’e kadar bazılarının yüzde 100’e kadar yapacakları söylenmiş ve bu durum hemşirelere önceden tebliğ edilmemiş. Ağustos ayında ful çalıştırılan ve yüzde yüz fazla mesai yapan kişiye şimdi deniyor ki “Yüzde 75 yapacaktın, yüzde 25 kesiyoruz senden.” Kişinin bilgisi olmadan böyle bir şey yapamazlar. Biz sendika olarak bu durumun karşısındayız. Bunu düzenlemek yasaya aykırıdır. Kişiye tebliğ etmeden böyle bir şey yapamazlar. Ek mesaileri bazı üyelerimizin haberi olmadan kesilmiş. Bu konuda yasal yollara başvurup gerekeni yapacağız.”
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacakBaşbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacak05 Aralık 2025 Cuma 13:10KIBRIS
Basketbol U16 liglerinde heyecan sürüyorKKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen U16 liglerine oynanan iki karşılaşma ile devam edildi.05 Aralık 2025 Cuma 13:03BASKETBOL
KTMMOB, 65. yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlediKıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) 65 yaşında… KTMMOB’nin kuruluşunun 65. yılı nedeniyle Lefkoşa’da resepsiyon düzenlendi.05 Aralık 2025 Cuma 12:33KIBRIS
Tıp-İş tüm kamu sağlık birimlerinde “imza atmama eylemi” başlatıyorHekimler Sendikası, kamu sağlık sistemindeki “liyakatsiz atama” ve “keyfi görevlendirme” iddialarına tepki olarak hafta başından itibaren tüm sağlık birimlerinde imza atmama eylemi başlatacağını duyurdu05 Aralık 2025 Cuma 12:31KIBRIS
Erhürman Holguin'ı kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ı kabul etti.05 Aralık 2025 Cuma 12:30KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.