ARTER: “BELEDİYEDE PARTİZANLIĞA İZİN VERMEDİK”
Arter, bir yıllık icraatlarını, “Değişen, Gelişen Gazimağusa Yolunda İlk Bir Yıl” isimli yemekli basın toplantısıyla değerlendirdi.

28 Temmuz 2015 Salı 17:26
Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkanı İsmail Arter, bir yıllık icraatlarını “Değişen, Gelişen Gazimağusa Yolunda İlk Bir Yıl” isimli yemekli basın toplantısıyla değerlendirdi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Arkın Palm Beach Hotel’de düzenlediği basın toplantısında icraatlarını mali, idari, siyasi ve teknik yönden değerlendirirken, projelerini anlattı, soruları yanıtladı.
Arter, “geçen bir yıllık sürede yaptıkları doğru çalışmalar ve belediye yönetiminde hakim olan demokratik ve dürüst belediyecilik anlayışının bazı çevreleri rahatsız ettiğini, belirli kişiler tarafından ve belirli basın yayın organlarında belediyeyle ilgili maksatlı ve yanlı iftiraların gündeme getirildiğini” kaydetti.
Yapıcı, samimi ve doğru uyarıları almaya her zaman hazır olduklarını vurgulayan Arter, maksatlı ve yanlı yapılan açıklamaların ve davranışların kimseye yarar sağlamadığını belirtti.
Geçen bir yıllık sürede iftiraların çalışmalarını engellemediğini kaydeden Arter, “Bizler sadece iş yapmak için bu göreve talip olduk, iş yapmanın dışında harcayacak zamanımız yoktur” dedi.
MALİ DURUM
2010 ile 2015 yılları arasındaki sürede belediyenin borç ve alacak tablosunu değerlendiren Arter, göreve gelmezden önce 13 milyon 666 bin TL olan borcun Haziran 2015 itibarıyla 9 milyon 810 bin TL’ye düşürüldüğünü, belediyenin alacaklarının ise aynı dönemde 25 milyon 341 bin TL’den 26 milyon 254 bin TL’ye yükseldiğini kaydetti.
Arter, göreve geldiklerinde Sayıştay’ın belediyeyi denetlemesi talebinde bulunduklarını anlatarak, geçmiş yıllardaki bazı hatalı uygulamaları düzeltme yoluna gittiklerini söyledi.
PERSONEL YAPISI
Basın toplantısında, kamuoyunda sıklıkla konu edilen istihdamlara da değinen Arter, 2014 yılında 341 olan personel sayısının 2015’te 53 geçici işçi ve 3 sözleşmeli de dahil olmak üzere 389 olduğunu kaydetti.
341 rakamı içerisinde geçici işçi ve sözleşmeli bulunmadığının altını çizen Arter, geçici istihdamların şube amirliklerinin talebi doğrultunda gerçekleştirildiğini, bunların da 3 aylık süreyi kapsadığını anlattı.
İdari yapıya da değinen Arter, göreve geldiğinden bugüne hiçbir şube amirinin görevden alınmadığını, önceki yıllardaki şube amirlerinin görevlerini sürdürdüklerini ifade etti.
“BELEDİYEDE PARTİZANLIĞA İZİN VERMEDİK”
Belediyelerin siyaset yapılacak yerler olmadığını vurgulayan Arter, Gazimağusa Belediyesi’nde partizanlığa izin vermediklerini söyledi.
Arter, “Belediye binaları siyasi örgütlenme yerleri değildi. Biz bu hassasiyetimiz her zaman vurgulamaktayız” dedi.
21 PROJE
Basın toplantısında tamamlanan 21 projesi hakkında bilgi veren Arter, Suriçi Canlandırma Projesi kapsamındaki faaliyetleri anlattı.
Hendek Düzenleme Projesi’ne de değinen Arter, projenin ilk etabının tamamlanmasının ardından düzenleme içeren diğer etapların uygulanmasına başlandığını kaydetti.
Arter, Perşembe Pazarı’nın üzerinin kapatılması projesinin hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlanacağını belirtti.
Bir yıl içerisinde toplam bin metre kaldırım yaptıklarını anlatan Arter, 515 metre civarında yağmur suyu drenaj hattı yaparak sorunlu bölgelerin birçoğunun yağmur suyundan kaynaklanan problemlerinin çözüldüğünü anlattı.
Belediye Başkanı Arter, yağmur sularının drenajı için 9 pompa istasyonun yenilendiğini aynı dönemde 3,5 kilometre su hattı yenilemesi yapıldığını kaydetti.
HAYVAN BARINAĞI
Ülkenin en büyüğü olacağını belirttiği hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi inşasının tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Arter, 500 civarında hayvanın barınacağı bir yapıyı çok kısa zamanda şehre kazandıracaklarını ifade etti.
“EN BÜYÜK DERT: KANALİZASYON”
Arter, Gazimağusa’nın en büyük derdi olarak nitelediği Atık Su Kanalizasyon Projesi’yle ilgili AB ve yüklenici firma arasındaki uyuşmazlığın sürdüğünü kaydetti.
İsmail Arter, 2010 yılında yapımına başlanan projenin istenildiği gibi sonuçlanmadığını, idari, teknik ve hukuki açında sıkıntıların bulunduğunu belirtti.
Arter, 2012 yılında bitmesi gereken projenin 2014 yılına kadar geciktiğini, hukuki anlamda çözüm bulunmadığı için şehirde kötü kokuların ve kanalizasyonun taşmasının sıkıntı yarattığını kaydetti.
Uluslararası mahkemenin süreçte AB projesini yüzde 65 hatalı, yüklenici firmayı da yüzde 35 hatalı bulduğunu kaydeden Arter, yapılan denetimlerde bazı bölgelerde arıtma tesisine ulaşacak yeterli eğimin bulunmadığının, bazı yerlerde ise ters eğimin saptandığını kaydetti.
Konunun uzlaşıya kavuşmamasının belediye olarak icraatlarını da etkilediğini kaydeden Arter, kanalizasyon sorunu olmayan bölgelere yöneldiklerini anlattı.
Arter, geçen yıl ağustos ayında Şehir Planlama Dairesi’ne imar planı hazırlanması için başvuru yaptıklarını, konuyla ilgili sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve değişik kesimlerden görüşler alınmaya başlandığını belirtti.
GALANOS OLAYI
Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Arter, bir süre önce düzenlenen iki toplumlu etkinlikte sözde Maraş Belediye Başkanı Alexis Galanos ile ilgili farklı algı yaratıldığını söyledi.
İki toplumlu etkinliğin Slovakya Büyükelçisi’nin girişimleriyle gerçekleştiğini, Galanos’un gelişine ise “Siyasi açıklama yapmazsa mahsur görmem” diyerek Slovakya Büyükelçisi’ne yanıt verdiğini kaydeden Arter, konukları beraber karşılama gibi bir durumun olmadığını, öncesinde ve sonrasında da bu kişiyle hiçbir temasının olmadığını söyledi.
AVM İNŞAATI
Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünde alışveriş merkezi inşaatıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Arter, arazinin 2012 yılında sözleşmeyle kiralandığını kaydetti.
Kendisinin Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanlığı görevine 2014 yılı başında geldiğini belirten Arter, göreve gelir gelmez sözleşmenin iptali için hukuki araştırma yapıldığını ancak üniversiteye tazminat gibi külfet getireceği kanaatine varılarak iptalden vazgeçildiğini belirtti.
Arter, yatırımcı firmanın inşaat izni için başvurduğunda kendisinin de Jeoloji Dairesi’nden görüş istediğini, Daire’nin de olumlu yanıt vermesi üzerine inşaat izni verildiğini belirtti.
Arter, 3 bölümden oluşan projenin bir etabı için ÇED raporu gerekmediğini de kaydetti.
Arter, “Kişisel görüşüm; 2012’de Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı olsaydım, bu arazinin bu amaçla kullanılmasına hayır derdim” ifadelerini kullandı.
Tacan Reynar: Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruzToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişikliğin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirterek, mahkeme kararlarının sonuçlarını idarenin takdirine bırakacak düzenlem03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:46KIBRIS
Katle teşebbüs! İşte detaylar...Metropol Süpermarket'te bıçaklama olayı... Polisten açıklama!03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:29KIBRIS
Akıncılar'da Yangın: 4 Dönümlük Alan Zarar GördüAkıncılar köyünde çıkan yangında yaklaşık 4 dönümlük alandaki kuru otlar, molozlar ve bazı ağaçlar zarar gördü.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:09KIBRIS
Karşıyaka'da 14 Yaşındaki Çocuk Havuzda Boğulma Tehlikesi GeçirdiKarşıyaka'da bir evin bahçesindeki havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede tedavi altına alındı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Korkuteli'nde Araç Tamiri Tartışması Kavgaya Dönüştü: 2 Kişi TutuklandıKorkuteli'nde araç tamiri nedeniyle çıkan tartışma kavgayla sonuçlandı. Olayda iki kişi tutuklanırken, taraflardan birinin alkollü olduğu belirlendi.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Gazimağusa'da Süpermarketten Hırsızlık: 44 Yaşındaki Zanlı TutuklandıGazimağusa'da faaliyet gösteren bir süpermarkette meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili 44 yaşındaki bir kişi tutuklandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:05GAZİMAĞUSA
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.