ANASTASİADİS BUGÜN PARİS’TE MACRON’LA GÖRÜŞECEK
Anastasiadis Bugün Paris’te Macron’la Görüşecek

23 Temmuz 2020 Perşembe 11:17
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la bugün Paris’te görüşeceği, öte yandan Anastasiadis ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le dün telefonda görüştükleri haber verildi.
Haravgi gazetesi konuyla ilgili haberinde, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün telefonda görüştüğünü ve görüşmede, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın egemenlik haklarını ihlal ettiği ileri sürülen yeni Navtex’i ışığında, güncel gelişmelerin ele alındığını yazdı.
Gazeteye göre Rum Hükümeti Sözcü Yardımcısı Panayotis Sedonas, dün konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, telefon görüşmesinin amacının, iki hükümetin, ortak faaliyetlerde bulunulması için koordine olması olduğunu belirtti.
Sedonas açıklamasında, Rum kesiminin Atina ve AB’nin diğer ortaklarıyla istişare içerisinde olduğunu da ifade etti.
Anastasiadis’in bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la yapacağı görüşmenin de telefon görüşmesinin gündeminde bulunduğunu kaydeden gazete, Anastasiadis’in beraberinde Rum Dışişleri ve Savunma Bakanları, Hükümet Sözcüsü ve enerji konularıyla ilgili danışmanı Yorgos Lakkotripis’le birlikte bugün Paris’te olacağını ve Macron’la görüşeceğini aktardı.
Görüşmenin gündeminde savunma, enerji, ikili ilişkiler, ileri sürülen “Türkiye’nin kural dışı tutumu”, aynı zamanda Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin bulunacağını ifade eden Sedonas, görüşmede Türkiye’nin, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın egemenlik haklarını ihlal ettiği ileri sürülen yeni Navtex’inin de gündeme geleceğini belirtti.
Sedonas, “hükümetinin, Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunanistan’ın egemenlik haklarını ihlal eden yeni bir Navtex yayımlamasına ilişkin yeni kural dışı ve kışkırtıcı hareketiyle ilgili olarak, konuyu özenle ve sürekli bir şekilde takip ettiğini” öne sürerek, Yunanistan’la istişare içerisinde oldukalrını, aynı zamanda Avrupalı ortaklarıyla da temaslarda bulunulduğunu belirtti.
Sedonas açıklamasında, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in kısa süre önce Avrupa Konseyi toplantısında yaptığı müdahalede, Türkiye karşısındaki önlemlerin artırılmasını istediğini de anımsattı.
Sedonas, AB-Türkiye stratejik ilişkisi konusunda sonbaharda Avrupa Konseyinde özel bir toplantı yapılmasına karar verildiğini ve Avrupa Konseyi sonuçlarına, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu üç ülkenin finansmanı konusunda bir madde dahil edilmesini önemli bir şey olarak değerlendirdiklerini ifade etti.
Sedonas, bu maddede “finansmanın, bahse konu üç ülkenin BM tüzüğü ve uluslararası hukuka saygı duyması koşuluna bağlı olduğunun” belirtildiğini öne sürdü.
Fileleftheros gazetesi de “Yeni Provokasyonların Gölgesinde Görüşme” başlıklı haberinde, Anastasiadis ile Macron arasında bugün Paris’te yapılacak olan görüşmenin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki yeni provokasyonlarının gölgesi altında gerçekleşeceğini savundu.
Konuyla ilgili haberler Alithia’da “Yasadışı Türk Navtex’i Ortaya Konuyor - Anastasiadis Bugün Macron’la Paris’te Görüşecek - Komisyon: Türkiye’nin Hamlesi Faydalı Değil ve Yanlış Mesaj Veriyor”, Politis’te ise “Tam Gündemle Takviye İçin Makron’a” başlığıyla yer aldı.
Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol 41. Dönem Raporunu Meclis Başkanı Ziya Öztürkler'e sundu.Varol, 38/1996 sayılı Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası’nın 16. maddesinin 1. fıkrası uyarınca hazırlanan 1 Ocak 2026 – 30 Haziran 2026 (birinci altı aylık) 41. Dönem Raporunu KKTC Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’e sundu.22 Eylül 2026 Salı 22:46KIBRIS
TDP'den Üstel'e: "Uzay üssü kuracağız" göndermesi!TDP Genel Sekreteri Redif Ekinci katıldığı TV programında TDP'nin uzay üssü kuracağını, KTHY açıklaması ile hükümetin insanları aptal yerine koyduğunu belirtti. Bunun olacak iş olmadığını belirtti.22 Eylül 2026 Salı 22:17KIBRIS
Mehmet Kale Kişi: Halkın değişim talebi gerçekleşiyorKişi, “Son üç ankette, Ağustos’ta yaptığımız ankette de sorduk. Burada görüyoruz ki karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine Cumhuriyetçi Türk Partisi’dir” dedi. 22 Eylül 2026 Salı 17:08KIBRIS
Rahvancıoğlu’nun Türkiye’ye giriş yasağı AİHM’e taşınıyorBağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu’nun, N-82 tahdit kodu gerekçe gösterilerek Türkiye’ye girişinin engellenmesine ilişkin başlattığı hukuk sürecinde iç hukuk yolları tamamlandı.22 Eylül 2026 Salı 15:18KIBRIS
Erhan Arıklı: UBP beni eleştirilerin hedefi yaptıYDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Filo Jet faciasının ardından UBP tarafından kamuoyunda eleştirilerin hedefi haline getirildiğini savundu. Arıklı, hayata geçirilemeyen toplu taşıma projesi için ise “O zaman istifa etmeliydim” diyerek özeleştiride bulundu.22 Eylül 2026 Salı 15:17KIBRIS
Hürrem Tulga’dan etten sonra zeytinyağı uyarısı: Kaçakçılık yapılıyorDaha önce “İthal et resmi yoldan gelmesin diye kaçakçılığa göz yumuluyor” diyen KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, bu kez zeytinyağı kaçakçılığı yapıldığını ileri sürerek, üretimde kayıt sistemine geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.22 Eylül 2026 Salı 15:16KIBRIS
Erhürman, ABD Büyükelçisi Breslow’u kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Amerika Birleşik Devletleri’nin Lefkoşa Büyükelçisi John Breslow’u kabul ederek görüştü.22 Eylül 2026 Salı 15:02KIBRIS SORUNU
Redif Ekinci: Oy karşılığı istihdam vaat etmek ahlaksızlıktır“Bu kötü yönetim kaderimiz olamaz. Kıbrıs Türk toplumunun nasıl iyi bir geleceğe hazırlanması gerektiğini konuşacak kişilere ihtiyaç var ve bu da TDP ile olacak.”22 Eylül 2026 Salı 11:52KIBRIS
Alzheimer’da Bilimin Yeni Rotası Yakın Doğu Üniversitesi’nde KonuşulduYakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen Dünya Alzheimer Günü Sempozyumu’nda, Alzheimer hastalığının oluşum süreçlerinden erken tanı ve tedavi yaklaşımlarına uzanan güncel bilimsel çalışmalar değerlendirildi.22 Eylül 2026 Salı 11:44GENEL SAĞLIK
Kansoy gençlerle buluştu: Güzelyurt’un geleceğini gençlerle birlikte kuracağızCTP Güzelyurt Belediye Başkan adayı Reşat Kansoy, gençlerle buluşmasında gençlerin yerel yönetim kararlarında doğrudan söz sahibi olacağı, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda daha aktif rol üstleneceği katılımcı bir belediyecilik anlayışı hedeflediklerin22 Eylül 2026 Salı 11:25GÜZELYURT
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.