ANASTASİADİS AB-ARAP ÜLKELERİ BİRLİĞİ TOPLANTISINDA TÜRKİYE’Yİ ŞİKAYET ETTİ
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, AB-Arap Ülkeleri toplantısında Türkiye’nin Güney Kıbrıs aleyhindeki faaliyetlerini şikayet ettiği bildirildi.

26 Şubat 2019 Salı 14:15
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, AB-Arap Ülkeleri toplantısında Türkiye’nin Güney Kıbrıs aleyhindeki faaliyetlerini şikayet ettiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, toplantının Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde gerçekleştiğini ve Anastasiadis’in, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki “yasadışı” eylemlerinden bahsettiğini yazdı.
Gazete, Anastasiadis’in konuşmasında, Doğu Akdeniz’de istikrarsızlık koşulları bulunduğunu ve bölgedeki tahriklerle toplu ve etkin biçimde mücadele edilmesi gerektiğini söylediğini belirtti.
Habere göre Anastasiadis, bölgede ihtilafların ve karmaşanın hakim olduğuna işaret ederken, “Türk işgalinden, bölünmeden ve egemenlik hakları ihlalinden hala muzdarip olan bir ülkeden gelen” kendisinin, bu ihtilaf ve karmaşaların sonuçlarının neler olabileceğinin bilincinde olduğunu söyledi.
Anastasiadis, bu “yasadışı, çağdışı ve istikrarı bozucu” eylemlerle mücadele için sıkı çalıştıklarını dile getirerek, “Türk işgalinin” sona ermesini ve Kıbrıs sorununun çözülmesini arzuladıklarını belirtti.
Anastasiadis’in Mısır’ın bazı basın-yayın organlarına yaptığı açıklamada ise, AB-Arap ülkeleri toplantısının, AB ile Arap ülkeleri arasındaki “en tarihi anlardan” olduğunu söylediğini yazan gazete, kendisinin, bu toplantının gerçekleştirilmesinde önemli rol oynadığından bahsettiğini kaydetti.
Açıklamasında, Mısır ile Güney Kıbrıs arasındaki dostane ilişkilere de vurgu yapan Anastasiadis, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır işbirliği mekanizmasının, bölgedeki işbirliğinin, barışın ve istikrarın gelişmesine yapacağı katkıya işaret etti.
HARİRİ İLE GÖRÜŞTÜ
Gazete, bir diğer haberinde de, Anastasiadis’in toplantı çerçevesinde Lübnan Başbakanı Saad Al Hariri ile bir araya geldiğini yazdı.
Habere göre Anastasiadis ile Hariri, Güney Kıbrıs-Lübnan ilişkileri, bölgesel konular ve Kıbrıs sorununu ele aldı.
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
Yeni haftada hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında bölge, alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:03HAVA DURUMU
Bir sonraki randevu ayın sonuna!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Rum Lider Nikos Hristodulidis baş başa görüşecek02 Şubat 2026 Pazartesi 10:02KIBRIS
İskele-Geçitkale yolunda ölümlü kazaİskele-Geçitkale yolunda ölümlü kaza meydana geldi.02 Şubat 2026 Pazartesi 09:54KIBRIS
İspanya'da kaybolan kedi, dört ayda 250 kilometre yürüyüp Fransa'daki sahibine ulaştıİspanya seyahati sırasında sahiplerini kaybeden ‘Filou’ adlı bir kedi, onlara yeniden ulaşmak için yaklaşık 250 kilometre yol kat etti.01 Şubat 2026 Pazar 22:09YAŞAM
James Webb kanıtladı: Kara delikler yıldızsız doğabiliyorEvrenin ilk dev kara deliklerinin ölmekte olan yıldızlardan değil, devasa gaz bulutlarının doğrudan çökmesiyle oluştuğu kanıtlandı. Bu keşif gökbilimde bir devrim niteliği taşıyor.01 Şubat 2026 Pazar 21:39TEKNOLOJİ
İlk Ay uzay istasyonu kurulacakNASA’nın Artemis programı, Ay'ı daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine incelemek amacıyla ilk Ay uzay istasyonunu kurmayı hedefliyor. Bu girişim aynı zamanda Mars keşifleri için bir basamak görevi görecek.01 Şubat 2026 Pazar 19:54TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.