ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI ANASTASİADİS VE KASULİDİS’LE GÖRÜŞTÜ

19 Kasım 2015 Perşembe 12:26
Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Kıbrıs’taki temasları çerçevesinde önceki gün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’le görüştü.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Almanua Dışişleri Bakanı Steinmeier’ın dün ilk olarak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüştüğünü, ardından da Dışişleri Bakanı Kasulidis’le yemekte bir araya geldiğini belirtti. Gazeteler, Steinmeier’ın daha sonra da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüştüğünü yazdı.
Gazete, Steinmeier’ın Anastasiadis ve Kasulidis’le gerçekleştirdiği görüşmelerde Kıbrıs sorunu, Türkiye’nin AB müzakere başlıklarının açılması, enerji ve diğer birçok konunun ele alındığını belirtti.
Rum yetkililerin özellikle Türkiye’nin AB müzakere başlıklarının açılması konusunda Türkiye’nin Güney Kıbrıs karşısındaki sözde yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekliliğini ortaya koyduklarını belirten gazete, Steinmeier’in Rum tarafının tutumunu “anlayışla karşıladığını” iddia etti.
Steinmeier-Anastasiadis görüşmesinden sonra açıklamada bulunan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin müzakere başlıklarının açılması konusundaki tezlerinin net olduğunu ve müzakere başlıklarının açılmasının Türkiye’nin tutumuna bağlı bulunduğunu öne sürdü.
Gazete, Almanya Dışişleri Bakanı’nın Rum mevkidaşıyla gerçekleştirdiği görüşmede ise Almanya’nın Kıbrıs sorununun çözüm sürecine katkı sağlaması konusunu gündeme getirdiğini belirtti.
Habere göre, Steinmeier, görüşme sonrasında açıklamada bulundu ve “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda, kaçırılması durumunda belki de asla yeniden gelmeyecek tarihi bir fırsat bulunduğunu” ifade etti.
Steinmeier, ülkesinin “yeniden birleşme konusundaki bilgi ve deneyimlerini aktarmaya ve çözüm sürecine müdahil olanlara gerek AB, gerekse ikili düzeyde yardımcı olmaya hazır olduğunu” da vurguladı.
Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis ise görüşme sonrasındaki açıklamasında, Steinmeier’la olası yeni işbirliği alanlarını ele aldıklarını, ayrıca Steinmeier’a Güney Kıbrıs’ın tek taraflı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) bulunan doğal gaz yatakları, Mısır ve İsrail’le enerji işbirliği ve ekonomi konularında bilgi verdiğini belirtti.
Görüşmede, Türkiye, Suriye ve Paris’teki saldırıların da ele alındığını yazan gazete, Almanya’nın Suriye’ye hava saldırısı düzenleyen ülkeler arasına katılması konusunda yöneltilen bir soruya karşılık ise Steinmeier’ın hava operasyonu düzenleyen ülke sayısının 16 olduğunu, bunlara bir yenisinin eklenmesinin bir anlamı olmayacağını söylediği kaydedildi.
Gazete ayrıca, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Steinmeier’la gerçekleştirdiği görüşmeyi “Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Sorunundaki Hassasiyetlerini Ortaya Koydu – Almanya Dışişleri Bakanı’na AB Dışında Kalmalarını Şikayet Etti” başlıkları altında yansıttı.
Politis gazetesi ise konuya ilişkin haberinde, Akıncı’nın dün akşam Steinmeier tarafından ara bölgede verilen resepsiyona katılmadığını belirterek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nın açıklamasına yer verdi.
İki yasa tasarısı oy birliğiyle onaylandıCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Mahkemeler (Değişiklik No:2) Yasa Tasarısı ile Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nı oy birliğiyle onayladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:19KIBRIS
Yarın öğleye kadar yer yer sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak beklendiğini bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:08HAVA DURUMU
Eczanelerin yaz dönemi çalışma ve nöbet saatleri açıklandıKıbrıs Türk Eczacılar Birliği, bugünden başlayarak 27 Eylül'e kadar geçerli olacak eczane yaz dönemi çalışma ve nöbet saatlerini açıkladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:55KIBRIS
13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyorDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenecek 13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:43DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İnsan Hayatını Tehlikeye Atan Sürüşe 12 Bin TL CezaLefkoşa-Girne Anayolu üzerinde seyir halinde bulunan bir araç sürücüsünün, insan hayatını ve trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atacak şekilde araç kullandığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine polis ekipleri harekete geçti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:32KIBRIS
Hamitköy’de sağlıksız koşullarda, kaçak kesilen etler imha edildiHamitköy’de, sağlıksız koşullarda ve kaçak kesilen bin 395 kilo büyükbaş ve 70 kilo küçükbaş ete el konularak imha edildi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:24KIBRIS
Geçitkale’de sağlık çalışanına şiddet!Hemşireler ve Ebeler Birliği ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Geçitkale Sağlık Ocağı’nda bir sağlık çalışanının uğradığı saldırıyı kınadı. Örgütler, olayın ardından zanlının tutuklanmasını olumlu bulduklarını belirtti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:21KIBRIS
İki Ayrı Kazada Alkollü Sürücüler TutuklandıGazimağusa ve Girne’de meydana gelen iki ayrı trafik kazasında, alkollü içki tesiri altında araç kullanan sürücüler kazalara karıştı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:16KIBRIS
Girne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine GirdiGirne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine Girdi04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:09KIBRIS
Acı haber... Ecel evinde yakaladıAcı haber... Ecel evinde yakaladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.