ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI TEDAVİ MERKEZİ’NİN TEMELLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE ATILDI...
Alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezi’nin temelleri düzenlenen törenle atıldı...

26 Haziran 2020 Cuma 11:31
Sağlık Bakanlığı bünyesinde, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu işbirliğinde kurulacak Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nin (AMATEM) temelleri düzenlenen törenle atıldı.
Başbakan Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, bazı milletvekilleri, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve sağlık personelinin katıldığı temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende Sırasıyla Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Başbakan Ersin Tatar birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından temel atıldı.
Ali Pilli, ülkenin ciddi bir ihtiyacı olan, madde bağımlısı olan bireylerin tedavisi için çok önemi bulunan AMATEM binasının temelini, Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde atmaktan gurur duyduğunu söyledi.
Bağımlılık probleminin çözümü için bugüne kadar adım atılmadığını dile getiren Pilli, “göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu merkezi kurmak en büyük hedeflerimiz arasındaydı” dedi.
Bugüne kadar verdiği her sözün arkasında olduğunu vurgulayan Pilli, “Bu ilk adımdan sonra diğer hastanelerin de temelleri atılacaktır” dedi.
Pilli, alkol ve madde bağımlılığının tüm dünyayı etkileyen küresel bir vaka olduğunu, ülkemizde de bağımlılık sorununun çok ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, alkol ve uyuşturucuya başlama yaşının ilkokul seviyelerine kadar indiğini ifade etti.
Madde kullanımının sadece kullanan kişiyi değil aileleri, çevreyi ve tüm toplumu etkilediğini belirten Pilli, göreve geldikleri ilk günden madde bağımlılığıyla ilgili olarak, koruyucu sağlık hizmetlerinde hem tedavi hem de rehabilitasyon sürecinde çeşitli çalışmalar yapmayı hedeflediklerini yineledi.
Pilli, bu alanda yapılan çalışmalarda Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’ndan da destek aldıklarını hatırlatarak, AMATEM projesi için katkı yapan herkese ve özellikle gönüllü katkı koyan mimar Emircan Direk’e teşekkür etti.
Önemli olanın çocukların, gençlerin, madde bağımlısı haline gelmeden tedbir almak olduğunu ifade eden Pilli, toplum ve sağlık camiası olarak birincil görevlerinin insanları bu bağımlılık tuzağından kurtarmak olduğunu kaydetti.
Bağımlılık tuzağına düşmüş bireyleri tedavi ederek yeniden topluma kazandırmanın uzun bir süreç olduğunu vurgulayan Pilli, “İşte bu uzun süreç AMATEM merkezinde hayata geçirilecektir” dedi.
Pilli, hedeflerinin 1 yıl içerisinde, bu binayı tamamlayarak hizmete koymak olduğunu belirterek, tedavisi tamamlanan kişilerin topluma entegre edilmesinin de önemli olduğunun bilinciyle, psikolojik destek ve iş bulma noktalarında nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda da detaylı çalışma yaptıklarını söyledi.
Pilli, devletin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinin de bu kişilerle ilgili aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı.
TATAR
Başbakan Ersin Tatar, geçen yıl araziyi, geliştirilen projeyi, merkezin detaylarını gördüğünde duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini anımsatarak, KKTC’de bağımlıların tedavisi ve yeniden topluma kazandırılmaları noktasında Sağlık Bakanlığı’nın ve kurumlarının gösterdiği duyarlılık ve hassasiyetin kalkınmışlık ve çağdaş bir toplum olma özelliklerinin başlıca göstergesi olduğunu söyledi.
32 yataklı bin 500 metre kare bir bağımlılık merkezinin temelinin atılıyor olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Tatar, 4 aydır pandemi süreci içerisinde sağlık anlamında yapılan çalışmaların KKTC’nin sağlık altyapısıyla birlikte giderek güçlendiğini gösterdiğini belirtti.
Tatar, Sağlık Bakanlığı ve tedavileri sürdürecek çalışanlara teşekkür ederek, bu merkezin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Geçen yıl da Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde 1191 destek merkezini hayata geçirdiklerini anımsatan Tatar, bu akşam da bu çerçevede bir sergi açılışı olduğunu belirtti.
Tatar, Covid 19’dan korunmak için de alınan tedbirlerle, sağlık altyapısını güçlendirerek, dünyadaki gelişmeleri de izleyerek adım attıklarını vurguladı.
Bu arada Başbakan Ersin Tatar, törende binanın mimarına plaket sundu.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.