AKTER: “BRT HER KESİMİN SESİNE EDİTORYAL BAĞIMSIZLIKLA OBJEKTİF TEMELLERDE YER VERİYOR”
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Aysu Basri Akter, BRTK’nın 55 yılı geride bırakırken bugün 2 televizyon , 6 radyo kanalı, internet portal ve sosyal medya yayınlarıyla geleceğe yürüdüğünü kaydetti.

25 Aralık 2018 Salı 14:05
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Aysu Basri Akter, BRTK’nın 55 yılı geride bırakırken bugün 2 televizyon , 6 radyo kanalı, internet portal ve sosyal medya yayınlarıyla geleceğe yürüdüğünü kaydetti.
Akter, bu süreç içerisinde büyük özveriyle bu sese nefes verenlerden aldıkları ilhamla her geçen gün daha iyisini yapmak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, bunu yaparken her kesimin sesine kulak vermenin, bir devlet televizyonu ve kamu yayıncılığı misyonu sorumluluğu altında bunu yapmanın önemli olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti.
Akter, “bugün BRT her kesimin sesine editoryal bağımsızlıkla objektif temellerde yer veriyor” dedi.
Akter BTRK’nın 55. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun çeşitli dönemlerde zaman zaman farklı kesimlere yönelik sansür uyguladığı, ya da sesini kıstığı yönünde birçok eleştiriyle karşı karşıya kaldığını belirtti.
“KURUM BİR HÜKÜMET TELEVİZYONU DEĞİL, DEVLET TELEVİZYONU…”
Akter şöyle devam etti:
“Kurumun bir hükümet televizyonu değil bir devlet televizyonu olduğunu ve bunun önemini içselleştirmiş bir hükümetle çalışmanın, editoryal anlamda aynı hassasiyetleri paylaşıyor olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz.
BRT2 için hazırlanan HD yayın projesi tamamlanma aşamasına geldi. Şubat ayında kanalın BRT Spor olarak yayına geçmesiyle ilgili çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.
BRT Spor, birçok spor dalında yapılan karşılaşmaların canlı yayınları yanında bu alanlarda emek veren gençlerin de motivasyonunu sağlamayı, onlara daha fazla cesaret vermeyi hedefliyor.
Bunun yanında kısa süre önce testleri tamamlanarak faaliyete geçen yenilenebilir enerji sistemimizin ikinci etap projesi için de Ocak ayında yeni ihale sürecini başlatmayı hedefliyoruz.
2020 yılında tamamlanacak 3. etapla birlikte Kurum’un toplam enerji ihtiyacının %65’ini karşılayacak olan sistem, şu anda kamuda bir örnek niteliği taşıyan en büyük güneş enerjisi sistemi.”
527 ÇALIŞANDAN SADECE 118’İ KADROLU…
BRT çalışanlarının yıllardır büyük bir özveriyle çalışırken birçok zorlukla da mücadele etmek zorunda kaldığına işaret eden Akter, “Kurum’un 527 çalışanından sadece 118’i kadrolu ve kurumsal yapı şemasında da ciddi eksiklikler var. Bu dönemde Sayın Başbakan’ın da açıkladığı gibi 20 yıldır beklenen BRT Yasası’nın da 2019’un başında Bakanlar Kurulu tarafından Meclis’e sunulma aşamasına gelmesi bekleniyor. Yeni yasayla Kurum’un hizmet şeması ve yapısal dönüşümü revize edilirken, gelecek için daha sağlam ve sürdürülebilir bir temel yaratılacak” dedi.
Akter, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na bugüne kadar emek veren, kuruluşunda çaba harcayan yürekli insanların emeğini bir kez daha saygıyla selamladığını ifade ederek, daha güzel 55 yıllar diledi.
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
Girne-Tatlısu anayolunda takla atan araç sürücüsü yaralandıGirne-Tatlısu Anayolu’nda dikkatsiz seyreden bir aracın kavşakta başka bir araçla çarpışması sonucu LJ 328 plakalı araç takla attı; sürücü Kemal Numan Mehmet, kaburga kırığıyla hastanede müşahede altına alındı.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:52KIBRIS
Girne’de 1 yaşındaki bebek yaşamını yitirdi!Girne’de mikrosefali hastası olan 1 yaşındaki Nafi Kocaman, ikametgâhlarında yaşamını yitirmiş halde bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 12:52KIBRIS
Zeki Çeler: Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayın; sandığı kurun, yargının yolunu açınTDP Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı kurumlarının son birkaç yıl içinde iki milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e yazı gönderdiğini, ancak her iki talebin de geri çevrildiğini belirtti02 Şubat 2026 Pazartesi 12:47KIBRIS
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
Yeni haftada hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında bölge, alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:03HAVA DURUMU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.