AKINCI, DENETİMLİ SERBESTLİK YASASINI MECLİSE GÖNDERDİ
Akıncı, Meclis Genel Kurulu’nun onayına sunduğu “Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası”nı, önemli ve gerekli gördüğünü vurgulayarak, “daha iyi bir hale getirilmesi” için yeniden görüşülmek üzere Meclise gönderd

04 Nisan 2016 Pazartesi 14:35
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Genel Kurulu’nun onayına sunduğu “Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası”nı, önemli ve gerekli gördüğünü vurgulayarak, “daha iyi bir hale getirilmesi” için yeniden görüşülmek üzere, 6 farklı örgüt, sendika ve siyasi partinin yazılı görüşleriyle birlikte, Cumhuriyet Meclisi’ne gönderdi.
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, onayına sunulan yasa çalışmasının, toplumun beklediği olumlu sonuçları vermesi için “eksiksiz ve işlevsel” olmasının da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı, yürürlükteki yasalarla yeni hazırlanan çalışmanın teknik ve terminolojik uyumsuzluğunun da altını çizerek, yasanın sağlıklı uygulanabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının önemine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı, 6 değerlendirme raporuyla birlikte söz konusu yasa çalışmasının, daha iyi ve işlevsel olması amacıyla, Cumhurbaşkanlığı hukukçularının çalışmanın teknik ve hukuki yönlerine ilişkin 6 sayfalık ayrıntılı raporunu da Cumhuriyet Meclisi’ne gönderdi.
“EN GEÇ 1 AY SÜRE”
Meclis’in, daha iyi hale getirilmek üzere gönderilen yasayı, en geç 1 ay içinde görüşmesi ve yeniden Cumhurbaşkanı’nın onayına sunması gerekiyor.
Meclis İç Tüzüğü’nün 91’inci maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulu’nun herhangi bir nedenle çekilmesi halinde bile, yeni Bakanlar Kurulu güvenoyu alana kadar, Cumhurbaşkanı tarafından yeniden görüşülmek üzere iade edilen yasa çalışmalarının komite ve genel kurulda görüşülmesi ertelenemiyor.
“TOPLUMSAL YARAYA NEŞTER”
Cumhurbaşkanı, uyuşturucunun gittikçe ağırlaşan bir toplumsal sorun olduğunu ve bu kanayan yaraya neşter vurmak amacıyla hazırlanan yasa çalışmasının aciliyetine gösterdiği önemi de ifade etti.
İç Tüzük, yasanın iyileştirilmesi için Meclis’e en fazla 1 ay süre tanıyor.
Toplumu yakından ilgilendiren konularda, mümkün olan en geniş katılımın sağlanarak görüşlerinden yararlanılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Akıncı, “Söz konusu olan yasanın toptan reddi değil, daha iyi hale getirilmesidir” dedi.
“MECLİS ÇALIŞMALARINA KATKI”
Cumhurbaşkanı Akıncı “Önemli ve gerekli gördüğüm ‘Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası’nı, daha iyi bir hale getirilmesine katkı sağlamak amacıyla, yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade ettiğimi bildirir, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
Cumhurbaşkanı, yasanın yeniden değerlendirilmesi aşamasında yararlanılması amacıyla Cumhurbaşkanlığına yazılı olarak ulaştırılan KKTC Hukuk Dairesi, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası ve Halkın Partisi’nin görüşlerini de Meclis’e gönderdi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’in onaylayıp yürürlüğe koyması için gönderdiği yeni yasa çalışması ile halen yürürlükte olan 4/1972 sayılı “Uyuşturucu Maddeler ile İlgili Yasaları Tadil Eden ve Düzenleyen Yasa” arasında kavram ve terminoloji birliğinin sağlanmasının önemine de dikkati çekti.
Börülce, pazı, golyandro, maydanoz ve biberde kalıntı tespit edildi25 yerli üründen 20’si temiz19 Haziran 2026 Cuma 17:07KIBRIS
14 Milyonluk BİMER projesinde neler oldu? TDP Başbakanlık’a sorduToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Av. Tacan Reynar, 12/2006 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında Başbakanlık’a resmi başvuruda bulunarak, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) projesine ilişkin bilgi ve belgeleri19 Haziran 2026 Cuma 16:59KIBRIS
Meteoroloji yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurduMeteoroloji Dairesi, yarın yer yer sağanak beklendiğini duyurdu. Hafta sonu sabah saatleri yer yer sis olacak.19 Haziran 2026 Cuma 16:17KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artışRum Tüketicileri Koruma Derneği, Güney Kıbrıs’ta Mayıs ayında 250 temel gıda ürününün fiyatlarında artış kaydedildiğini açıkladı.19 Haziran 2026 Cuma 12:09GÜNEY KIBRIS
Rum Merkezi Cezaevi’ne insansız hava aracıyla uyuşturucu sokma girişimi engellendiGüney Kıbrıs’ta Rum Merkezi Cezaevindeki mahkumlara dün sabah yine insansız hava aracıyla uyuşturucu madde atılmaya çalışıldı.19 Haziran 2026 Cuma 12:08GÜNEY KIBRIS
Savaşan: İki seçimin birlikte yapılması daha efektif olurUlusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ahmet Savaşan, son dönemde siyasetin en çok tartışılan başlıklarından biri olan genel seçimlerle yerel seçimlerin aynı tarihte yapılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.19 Haziran 2026 Cuma 12:05KIBRIS
Mağusa Spor Derneği Masterleri Kosova YolcusuMağusa Spor Derneği Master futbol takım Kosova’da düzenlenecek olan uluslalararası dostluk kupasına katılıyor.19 Haziran 2026 Cuma 09:59KIBRIS
Basın-Sen: Yoksulluğu yönetmenin değil, ortadan kaldırmanın zamanıdır!Basın-Sen, asgari ücretin yoksulluğu kalıcılaştırdığını belirterek Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun lağvedilmesini talep etti.19 Haziran 2026 Cuma 09:52KIBRIS
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.19 Haziran 2026 Cuma 09:50KIBRIS
Bugün ve yarın sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün ve cumartesi günleri yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.19 Haziran 2026 Cuma 09:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.