AKINCI "BELEDİYELER OLMADAN OLMAZ"
Su konusunda konuştu

14 Ekim 2015 Çarşamba 17:11
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “suyun gelişi büyük önem taşıyor ama kendi kaynaklarımızı da korumalıyız” dedi.
İstanbul’a hareketinden önce Arslan Bıçaklı başkanlığındaki Sendikal Platform heyetini kabul eden Akıncı, su konusunun belediyeler olmadan halledilebilecek bir konu olmadığını da vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, yaşamın her alanında gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Platform yetkililerine teşekkür eden Akıncı, su konusunun hayati önemine dikkat çekti.
BELEDİYELER OLMADAN OLMAZ…
Belediye başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatarak, 1976 yılından 1990’a kadar su işlerinin öteki belediyelerin aksine Lefkoşa Belediyesi’ne bağlı olmadığını, kendisinin görevden ayrılmasını takiben bir yıl içerisinde belediyeye bağlandığını anlatan Akıncı, su konusunun belediyeler olmadan halledilebilecek bir konu olmadığını, bu konuda net tavrı olduğunu söyledi.
Akıncı, “Su konusunun belediyelerle ilişkisini eski bir belediye başkanı olarak çok yakından bildiğim için belediyeler bu işin dışına çıkarılacak dendiğinde bu konuda belediyelerden yana tavrımı her platformda ortaya koydum” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Akıncı, suyun KKTC’ye geleceğinin çok önceden bilindiğini ve gereklerinin yapılmasında maalesef gecikmeler yaşandığının bir gerçek olduğunu da ifade etti.
KIBRIS’I HAYAL EDİN…
Suyun getirilmesinde kullanılan teknolojinin sürdürülebilirliği sağlandığı takdirde bölgede geniş çerçevede yeni ufuklar açılabileceğini söyleyen Akıncı, şunları kaydetti:
“Kıbrıs’ı şöyle bir hayal edin: Bir yandan enerji koridoruyla Kıbrıs ve Türkiye üzerinden Avrupa, bir yandan gelen su hem kuzeye hem güneye, belki gelecekte de Ortadoğu’ya… Kabloyla bir yandan Avrupa’ya, bir yandan Ortadoğu’ya sağlanan bağlantılar… Bu şimdilik bir hayal olarak görülebilir ancak bu hayalimizin olması lazım ve bu hayali gerçeğe dönüştürmek için çaba harcamamız lazım. Barışı böylesi karşılıklı bir bağımlılık ve tüm tarafların kazançlı çıkabileceği bir çerçevede sağlayabiliriz.”
KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE…
Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk kurum ve kuruluşlarının her geçen gün kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve daha iyiye gidebilmesini sağlamak için özen gösterilmesi gerektiğini de söyledi.
“Bu suyun gelişi büyük önem taşıyor, ancak bu su geliyor diye kendi kaynaklarımızı kesinlikle ihmal etmememiz, bu topraklardaki her damla suyu korumamız gerekir” diye konuşan Akıncı, meclisin ve hükümetin bu konuda uzlaşı sağlayıp gereken yasal altyapıyı bir an önce oluşturmaları gerektiğini ekledi.
BIÇAKLI
Aslan Bıçaklı da, Türkiye’den KKTC’ye gelecek olan sudan dolayı rahatsız olmadıklarını ancak suyun yönetiminin KKTC tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Bıçaklı, “Bizim suyu da, elektriği de, telefonu da yönetebilecek insanlarımız vardır” şeklinde konuştu.
Sendikal Platform olarak suyun özelleştirilmesine karşı olduklarını söyleyen Bıçaklı, Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki duruşunun önemli olduğunu kaydetti.
Sterlin 60 TLPiyasada, Sterlin 59.80 Türk lirası, Euro 51.65 Türk lirası, Dolar 43.65 Türk lirasından işlem görüyor.03 Şubat 2026 Salı 10:14PARA BORSA
Kamu Hizmeti Komisyonu, 2025 Faaliyet Raporu'nu Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne sunduKöseoğlu, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni ziyaret ederek, KHK Başkanlığı tarafından hazırlanan 2025 Yılı Faaliyet Raporu’nu sundu. Görüşmede, kamu hizmetine ilişkin tespitler, görüş ve öneriler ile geleceğe yönelik beklentiler ele alındı.03 Şubat 2026 Salı 10:11KIBRIS
Sahte diploma davasında yeni emarelerSahte diploma soruşturması kapsamında yargılanan Fatma Ünal’ın duruşması 5 Şubat’a ertelendi. Mahkemeye yeni emareler sunuldu, davayla ilgili emare sayısı 25’e yükseldi03 Şubat 2026 Salı 10:00KIBRIS
Futbolumuzun efsanelerinden Hüseyin Galliga'yı kaybettikKıbrıs Türk futbolunun efsane isimlerinden Hüseyin Alder'i (Galliga) kaybettik.03 Şubat 2026 Salı 09:59FUTBOL
İskele'de Orman Talanına Dur Denmeli! Kira Sözleşmesi Derhal İptal Edilmelidirİskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnisiyatifi yetkilileri harekete geçmeye çağırdı. İşte açıklama;03 Şubat 2026 Salı 09:53İSKELE
İncirli: Erken seçimle halk, adil ve eşitlikçi bir düzene kavuşacakGüvercinlik köyünü ziyaret eden CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, "Erken seçimle halk, adil ve eşitlikçi bir düzene kavuşacak" dedi.03 Şubat 2026 Salı 09:23KIBRIS
Genel Kurul denetim göreviyle toplanacak.. Gündemde erken seçim var...Genel Kurul denetim göreviyle toplanacak.. Gündemde erken seçim var...03 Şubat 2026 Salı 09:23KIBRIS
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.