AHMET KARAOĞULLARI: MAĞUSA MERKEZ VE ÇEVRE OKULLARINDA ÖĞLEDEN SONRA EYLEM/GREV YAPILACAK
KTOEÖS Başkanı Ahmet Karaoğulları, eğitimde yaşanan "altyapı, öğretmen ve personel eksiklikleri ile güvenlik sorunlarına" dikkat çekerek, “sahte tam gün” olarak nitelendirdiği uygulamaya karşı

05 Ekim 2026 Pazartesi 08:20
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 2026-2027 öğretim yılının eğitim sisteminde yıllardır biriken sorunların ağırlaştığı bir kaos ortamında başladığını söyleyerek, Mağusa merkez ve çevre okullarında eylem ve grev kararı aldığını açıkladı.
KTOEÖS Başkanı Ahmet Karaoğulları tarafından yapılan açıklamada, okullardaki altyapı sorunlarından öğretmen eksikliğine, akran zorbalığından okul güvenliğine kadar birçok başlıkta ciddi sorunlar yaşandığı belirtildi.
Açıklamada, depreme karşı güçlendirme çalışmalarında yaşanan plansızlık ve gecikmeler nedeniyle bazı okullardaki inşaatların hâlâ devam ettiği, öğrenciler ile öğretmenlerin ciddi risklerle karşı karşıya bırakıldığı ifade edildi. Çok sayıda okulun konteynerlere mahkum edildiği belirtilen açıklamada, öğrencilerin oyun ve sosyal alanlarının daraltıldığı ve sağlıklı, nitelikli eğitim ortamlarının oluşturulamadığı kaydedildi.
Okullarda bugün hâlâ 24 farklı branşta 65 öğretmen eksikliği bulunduğu belirtilen açıklamada, eksik kadroların yükünün öğretmenler ve okul idarelerinin üzerine bırakıldığı belirtildi.
Sınıfların birleştirilerek kalabalıklaştırıldığı ve öğretmenlerin iş yükünün artırıldığı ifade edilen açıklamada, yüzlerce öğretmenin sınavları geçtiği ve atama beklediği halde öğretmen açıklarının Türkiye’den getirilecek geçici öğretmenlerle kapatılmaya çalışıldığı dile getirildi.
KTOEÖS, bunun kendi ülkesinin mezunları ve atama bekleyen öğretmenlerin haklarının gasp edilmesi anlamına geldiğini söyledi.
Açıklamada, son yıllarda giderek artan akran zorbalığı, disiplin sorunları ve okul güvenliğine yönelik tehditlere de dikkat çekildi.
Bakanlığın gerekli önlemleri almak, rehberlik ve destek mekanizmalarını güçlendirmek yerine sorunları seyretmekle eleştirildiği açıklamada, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini riske atan tablo karşısında sorumluluk alınmadığı ileri sürüldü.
KTOEÖS, eğitimde yaşanan sorunların yalnızca “tam gün” uygulamasıyla sınırlı olmadığını belirtti.
Altyapı, donanım, öğretmen ve personel eksiklikleri ile kalabalık sınıflar ve eğitimin niteliğine ilişkin sorunların çözülmediği savunulan açıklamada, Bakanlığın “tam gün” olarak nitelendirdiği programın gerçek anlamda tam gün eğitimle ilgisinin olmadığı ileri sürüldü.
Söz konusu uygulamanın öğretmenlere ve okullara dayatıldığı belirtilen açıklamada, uygulamanın öğretmeni, çalışma koşullarını ve sendikayı hedef aldığı iddia edildi.
KTOEÖS, "uygulamanın örgütlü mücadeleyi zayıflatmanın, öğretmeni baskı altına almanın ve çalışma haklarına yönelik saldırıları artırmanın aracı haline getirilmeye çalışıldığını" kaydetti.
KTOEÖS, okul temsilcileri ve müdürlerle gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından Yönetim Kurulu’nun “sahte tam gün” uygulamasına karşı mücadelenin Mağusa merkez ve çevre okullarından başlatılmasına karar verdiğini açıkladı.
Bu doğrultuda bugün Mağusa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra eylem/grev yapılacağı bildirildi.
Açıklamada, “Öğretmeni ve sendikasını yok sayan; tek taraflı ve dayatmacı kararlarla hak ve özgürlüklerimizi baskı altına almaya çalışan bu anlayışa karşı; haklarımız, çalışma koşullarımız, nitelikli–çağdaş–laik–bilimsel eğitim ve demokratik toplum yapımız için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” denildi.
BRTK Müdürü Meryem Özkurt görevinden istifa ettiBayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt, “Gördüğüm lüzum üzerine görevimden ayrılıyorum” diyerek müdürlük görevinden istifa ettiğini açıkladı.05 Ekim 2026 Pazartesi 10:47KIBRIS
Lefkoşa’da dört adaylı yarış! DP’den Deniz Demircioğlu hamlesiHarmancı, Aktunç, Demircioğlu ve Haraç başkent için yarışacak05 Ekim 2026 Pazartesi 10:06LEFKOŞA
Meteoroloji uyardı: KKTC’de gök gürültülü sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, KKTC’nin bugün alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacağını açıkladı.05 Ekim 2026 Pazartesi 09:37HAVA DURUMU
Döviz güne nasıl başladı?KKTC’de serbest döviz piyasasında bugün sterlin 65.15 Türk lirası, euro 55,15 Türk lirası, dolar 49,30 Türk lirasından işlem görüyor.05 Ekim 2026 Pazartesi 09:00KIBRIS
DP’nin belediye başkan adayları ve destekleyeceği isimler belli olduDemokrat Parti (DP) Parti Meclisi, yaklaşan yerel yönetim seçimleri öncesinde kritik kararlar aldı.05 Ekim 2026 Pazartesi 08:30KIBRIS
İskele Gençlik Merkezi'nin kapıları bugün resmen hizmete açılıyorİskele’de gençlerin fikirlerini geliştirebileceği, yeteneklerini keşfedebileceği ve yeni projeler üretebileceği İskele Gençlik Merkezi (İGEM), bugün saat 14.00’te hizmete açılıyor.05 Ekim 2026 Pazartesi 08:27İSKELE
Ercan pistinde bakım çalışması: Uçuş emniyetine dikkat çekildiBayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Ercan Havalimanı’nın 11R/29L pistine ilişkin kamuoyuna yansıyan iddialar ve uçuş emniyetiyle ilgili endişeler üzerine açıklamada bulundu.05 Ekim 2026 Pazartesi 08:26KIBRIS
El-Sen bugün genel grevde olacakEl-Sen, bugün bir günlük genel greve gideceğini duyurdu. Grev süresince santral vardiya, Çağrı Merkezi, SCADA ve bölge standby ekiplerinin görev başında olacağı bildirildi.05 Ekim 2026 Pazartesi 08:22KIBRIS
Ahmet Karaoğulları: Mağusa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra eylem/grev yapılacakKTOEÖS Başkanı Ahmet Karaoğulları, eğitimde yaşanan "altyapı, öğretmen ve personel eksiklikleri ile güvenlik sorunlarına" dikkat çekerek, “sahte tam gün” olarak nitelendirdiği uygulamaya karşı05 Ekim 2026 Pazartesi 08:20KIBRIS
İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?Telefonlarımıza biz bu kadar ilgi gösterirken, o da bize bu ilginin karşılığını veriyor mu? Kısacası telefonlarımız bizi dinliyor mu?04 Ekim 2026 Pazar 21:12TEKNOLOJİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.