AF İZDİHAM YARATTI

22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00
ARAÇ KAYITTA İZDİHAM
Yasa Gücünde Kararname ile alınan karar gereği, kayıttan düşmüş motorlu araçlara uygulanan af, kayıtsız araç piyasasını hareketlendirirken; affın son günleriyle birlikte Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi ile Araç Muayene Şubesi’ndeki yoğunluk izdihama dönüştü.
YARIN SON GÜN
Yasa Gücünde Kararname gereği uygulanan affın, yarın sona ereceği belirtilirken; muayene işlemi için daireye başvuran ve dairede sistemin çalışmadığı günlerde işlemi yapılamayan vatandaşlara tolerans tanınacağı da açıklandı.
Rana SARRO
Bakanlar Kurulu Kararıyla çıkarılan Yasa Gücünde Kararname gereği kayıttan düşmüş motorlu araçlara uygulanan af, piyasada kayıtsız araçlara ciddi bir rağbete neden oldu. Kayıttan düşmüş araçlar, mal sahiplerinin elinden düşük fiyatlara satın alınıp, aftan yararlanılarak, kayıt edildi ve trafiğe sokuldu.
ARAÇ KAYITTA İZDİHAM
Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nde her aybaşı yaşanan yoğunluk, kayıttan düşen araçlar için Yasa Gücünde Kararname ile getirilen affın son günleriyle birlikte izdihama dönüşürken, affın son günlerinde Araç Muayene Şubesi’ne de araç akını oldu.
Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Araç Muayene Şubesi’nde araçlarını muayene yaptıracak araçlar, yol içerisinde uzun kuyruklar oluşturdu. Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde trafik felç oldu. Bölgedeki yolu kullanmaya çalışan vatandaşlar ise trafik nedeniyle uzun saatler kuyrukta beklemek zorunda kaldı.
İLK AY BOŞA GEÇTİ
Araç kayıtlarına af imkânı tanıyan Yasa Gücünde Kararname’de eksiklikler olduğu için, af ile ilgili işlemler ilk ay Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nde uygulanamazken, son iki ayda ise dairede oldukça yoğunluk olduğu belirtildi. Yasa Gücünde Kararname gereği uygulanan affın, yarın sona ereceği belirtilirken, son günlerde yaşanan sistemsel sorunlardan ötürü işlem yapılamayan dairede, dün izdiham yaşandığı öğrenildi.
Affın son günleri olması nedeniyle, hem aftan yararlanmak, hem seyrüsefer ruhsatını yenilemek, hem de araç muayenesi için harç yatırmak isteyen vatandaşlar, Daire’ye akın etti.
YARIN SON GÜN
Bilindiği gibi, Bakanlar Kurulu 23 Temmuz 2014’te kayıttan düşmüş motorlu araçlarda, kayıt harcı ve seyrüsefer ruhsatı ödemelerinin, geçmiş yılları silinerek sadece bir kez alınmasını kararlaştırıldı. Kamu alacaklarının peşin ödenmesi kaydıyla, ceza ve gecikme zamlarının affedilmesine yönelik de bir kararname çıkarıldı. Gazetemize konuşan Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran, Yasa Gücünde Kararname gereği, araç kayıtları ile ilgili uygulanan affın, 23 Ekim’de sona erdiğini hatırlattı.
“İŞLEMİ YAPILMAYANLARA TOLERANS TANINACAK”
Muayene işlemi için daireye başvuran ve dairede sistemin çalışmadığı günlerde işlemi yapılamayan vatandaşlara tolerans tanınacağını da açıklayan Salih Boran, şunları söyledi:
“23 Temmuz’da Yasa Gücünde Kararname çıkarıldı. Yasada bazı eksiklikler vardı. O eksikliğin tamamlanması için Savcılığa yazı yazıldı. İlk bir ay Savcılıktan görüş beklendi. Aftan yararlanmak için daireye gelen vatandaşlara, Savcılık’tan görüş beklendiğini ve affın uygulanamayacağını belirttik. 1 ay öyle geçti. Son iki ayda ise Daire’mizde ciddi anlamda yoğunluk yaşandı. Kayıt yenilemelerinde, geriye dönük seyrüsefer ücretleri alınmazken, kamu alacaklarına göre, seyrüsefer cezaları da alınmadı.”
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacakBaşbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacak05 Aralık 2025 Cuma 13:10KIBRIS
Basketbol U16 liglerinde heyecan sürüyorKKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen U16 liglerine oynanan iki karşılaşma ile devam edildi.05 Aralık 2025 Cuma 13:03BASKETBOL
KTMMOB, 65. yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlediKıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) 65 yaşında… KTMMOB’nin kuruluşunun 65. yılı nedeniyle Lefkoşa’da resepsiyon düzenlendi.05 Aralık 2025 Cuma 12:33KIBRIS
Tıp-İş tüm kamu sağlık birimlerinde “imza atmama eylemi” başlatıyorHekimler Sendikası, kamu sağlık sistemindeki “liyakatsiz atama” ve “keyfi görevlendirme” iddialarına tepki olarak hafta başından itibaren tüm sağlık birimlerinde imza atmama eylemi başlatacağını duyurdu05 Aralık 2025 Cuma 12:31KIBRIS
Erhürman Holguin'ı kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ı kabul etti.05 Aralık 2025 Cuma 12:30KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.