ABD'DE MİLYONLARCA KİŞİ TRUMP KARŞITI "KRALLARA HAYIR" PROTESTOLAR İÇİN TOPLANDI
ABD genelinde milyonlarca kişi, "Krallara Hayır" (No Kings) protestolarında bir araya gelerek Başkan Donald Trump'ın politikalarına yönelik tepkilerini ortaya koydu.

19 Ekim 2025 Pazar 12:25
A-AA+
İlki haziran ayında düzenlenen ve Trump'ın ülkeyi daha "militer ve otokratik" bir yöne götürdüğünü savunan "Krallara Hayır" protestolarının ikincisi ABD genelinde yapıldı.
Başkent Washington'dan Los Angeles'a, New York'tan Chicago'ya kadar başta büyük şehirler olmak üzere 2 bin 500'den fazla yerde düzenlenen eylemlere katılan milyonlarca kişi, Trump'ın özellikle Demokrat eyaletlere "güvenlik" gerekçesiyle Ulusal Muhafız göndermesine tepki gösterdi.
"No Kings" protestolarının organizatörleri arasında yer alan Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve kürtaj, eğitim, silah kontrolü, sağlık hizmetleri ve sosyal güvenlik gibi konularda savunuculuk yapan sivil toplum örgütleri, Trump'ın sivil haklar alanındaki bazı politikalarına karşı çıkıyor.
Göstericiler, Trump yönetiminin düzensiz göçmenlere yönelik baskıları, Chicago ve Los Angeles gibi kentlere ABD ordu mensuplarının konuşlandırılması, ekonomide federal harcama kesintileri gibi başlıklarda hükümetin kararlarını protesto ediyor.
Washington Anıtı yakınında düzenlenen gösteriye katılan Bağımsız Senatör Bernie Sanders, "Milyonlarca Amerikalı bugün Amerika'dan nefret ettikleri için sokağa çıkmıyor, biz Amerika'yı sevdiğimiz için buradayız." dedi.
Sanders, Trump'ın yönetim tarzının Amerikan değerlerine uymadığını savunarak, "Bugün, Amerikan tarihinin bu tehlikeli döneminde mesajımız tamamen aynı. Hayır Başkan Trump, sizin ya da başka bir kralın bizi yönetmesini istemiyoruz." diye konuştu.
Gösteriye katılan Demokrat Senatör Chris Murphy de Trump'ı "otoriter" bir lider olarak tanımlayarak, Trump yönetiminin ülkeye zarar verdiğini savundu.
Göstericilerden 101 yaşındaki Bob McCann, AA muhabirinin soruları üzerine, "Bugün burada, kral olduğunu iddia eden ve kral olmak için elinden gelen her şeyi yapan bir başkanı protesto ediyoruz." ifadesini kullandı.
Soyadının açıklanmasını istemeyen Terry isimli insan hakları savunucusu da "60'lı yıllarda Berkeley'de kadın hakları ve sivil haklar için mücadele ettik, şimdi de demokrasi için mücadele ediyoruz. Otoriterliğe karşı protestolar düzenliyoruz." diye konuştu.
Washington'a Ulusal Muhafızların yerleştirilmesinden rahatsız olduğunu dile getiren göstericilerden Jill Landsberg, "Askerlerin sokaklarda olmasının nedeni, bizi şiddetten korumak değil, ifade özgürlüğünü bastırmak." dedi.
ABD genelinde milyonlarca kişi, Başkan Donald Trump'ın 79. doğum günü olan 15 Haziran'da düzenledikleri ilk "Krallara hayır" gününde yine Trump'ın politikalarına yönelik tepkilerini ortaya koymuştu.
Daha önce kendisini bir kral olarak resmeden bir görseli kendi hesabından paylaşan Trump, son açıklamasında, "Ben bir kral değilim." ifadesini kullanmıştı.
TDP Maraş'tan sonra Geçitkale'de örgüt binası açtıÇeler: Geçitkale’de bugün bir kapı daha açtık.O kapıdan içeri umut girecek.Dayanışma girecek.Gençler girecek.Üreten, çalışan, bu memleketin geleceğine inanan insanlar girecek.30 Eylül 2026 Çarşamba 20:48GAZİMAĞUSA
Erhürman, Holguin’in sözlerini hatırlattı: “Müzakereler düşmanca bir ortamdan doğmaz”Erhürman, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın, Kıbrıs Türk tarafının uluslararası temaslarının engellenmesi ve güveni zedeleyen gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini kamuoyunun dikkatine sundu.30 Eylül 2026 Çarşamba 19:40KIBRIS SORUNU
YKP: Ankara’nın “mühür” siyaseti seçim takvimine göre hızlanıyor; Kıbrıslı Türklerin iradesi altyapı vaatleriyle satın alınamazYeni Kıbrıs Partisi Sekreteryası, Cevdet Yılmaz’ın seçimlere müdahale olarak algılanan ziyaretini değerlendirdi.30 Eylül 2026 Çarşamba 19:38KIBRIS
LAÜ, THE Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de ilk 650’de Yer AldıLAÜ, dünya genelinde sıralamaya dahil edilen 2.297 üniversite arasında 601-650 bandında kendisine yer buldu.30 Eylül 2026 Çarşamba 19:37LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
DAÜ VYK üyesi Turan Büyükyılmaz: Eğitim Bakanı çoktan istifa etmeliydiYeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz, Deniz Gürgöze ve Okan Veli Şafaklı’nın sunduğu “Haftanın Analizi” programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.30 Eylül 2026 Çarşamba 19:32KIBRIS
Devrim Barçın: Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu çözülmeliCTP Milletvekili Devrim Barçın, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) meselesine açıklık getirdi.30 Eylül 2026 Çarşamba 17:04KIBRIS
Çeler: "Milletvekili dokunulmazlığı kalkmalı"Çeler, herkesin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetine eşit ve nitelikli biçimde ulaşabileceği bir sistem kurulmasının önemine işaret etti.30 Eylül 2026 Çarşamba 17:03KIBRIS
Hava bugün yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacakMeteoroloji Dairesi havanın yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını açıkladı.30 Eylül 2026 Çarşamba 08:31HAVA DURUMU
Ciklos’ta feci motosiklet kazasıCiklos’ta feci motosiklet kazası: Zülfikar Suphi Elmas yaşamını yitirdi!30 Eylül 2026 Çarşamba 08:24GİRNE
Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandıKıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB), eczacıların yeni çalışma saatleri ve nöbet uygulamalarını açıkladı.29 Eylül 2026 Salı 20:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.