ABD İRAN'LA ÇATIŞMAYA GİRECEK Mİ?
Trump, İsrail-İran geriliminin gölgesinde “İran’ı vurma” seçeneğini masada tutuyor. ABD donanması Doğu Akdeniz ve Umman Denizi’ne yığınak yaparken gözler Beyaz Saray’ın kararında.

18 Haziran 2025 Çarşamba 16:34
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile İran arasında artan gerilimin gölgesinde, İran’a yönelik askeri seçeneklerin masada olduğunu açıkladı. Beyaz Saray’daki kritik güvenlik toplantısının ardından ABD’nin bölgedeki askeri hareketliliği dikkat çekti.
Trump, salı günü yaptığı paylaşımda, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in yerini bildiklerini ancak şu an için doğrudan bir adım atmadıklarını belirterek, “Koşulsuz teslim olun!” ifadelerini kullandı. Trump’ın açıklamaları, İran’a yönelik olası bir ABD müdahalesi tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.
Bölgeye askeri yığınak
ABD, resmi olarak İsrail’in İran’a yönelik hava saldırılarına katılmadığını açıklasa da, Doğu Akdeniz ve Umman Denizi'ndeki askeri yığınak olası bir müdahaleye hazırlık olarak yorumlanıyor.
Üçüncü bir ABD destroyeri Doğu Akdeniz’e konuşlandırıldı.İkinci bir uçak gemisi görev grubu ise Umman Denizi’ne yönlendirildi. Pentagon, bu hareketliliğin savunma amaçlı olduğunu savunurken, askeri kaynaklar bu konumlanmanın ABD’yi olası bir çatışmaya dahil olma konusunda avantajlı bir pozisyona taşıdığı görüşünde.
İsrail-İran hattında can kaybı artıyor
İsrail ile İran arasında süren karşılıklı saldırılarda can kaybı da yükseliyor. İran’daki ölü sayısının 450’nin üzerine çıktığı bildiriliyor. İsrail tarafında ise en az 24 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
Öte yandan Birleşmiş Milletler Atom Ajansı, İsrail’in Natanz’daki İran’ın en büyük yer altı nükleer zenginleştirme tesisini vurduğunu doğruladı. İsrail Hava Kuvvetleri, Tahran’da santrifüj üreten bir tesisi de hedef aldı.
İsrail'in uzun menzilli füzelere karşı kullandığı Arrow savunma sisteminin stoklarının azaldığı belirtilirken, bu durum Tel Aviv’in savunma kapasitesine yönelik kaygıları artırıyor.
Almanya'dan dikkat çeken açıklama
Almanya Başbakanı, İran’ın nükleer altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle İsrail’in “diğer ülkelerin yapmaya cesaret edemediği işleri” üstlendiğini ifade etti.
ABD müdahale edecek mi?
Trump’ın açıklamaları ve bölgedeki askeri hareketlilik, ABD’nin yakın zamanda İran’a doğrudan bir müdahalede bulunup bulunmayacağı sorusunu gündeme getiriyor.
Washington yönetimi henüz kesin bir adım atmamakla birlikte, İran üzerinde baskıyı artırmaya devam ediyor. ABD’nin bölgeye müdahalesi, hem İran’ın olası geri adımları hem de İsrail saldırılarının seyri doğrultusunda netlik kazanacak.
Köpekleri bu kadar çok sevmemizi bilim nasıl açıklıyor?Bazen inanması zor ama bütün köpeklerin, hatta şivavaların bile ataları kurtlar.04 Aralık 2025 Perşembe 20:04YAŞAM
Erhürman: TMK'yı daha da güçlendirme çalışmalarımız aralıksız biçimde devam edecekCumhurbaşkanı Erhürman: TMK'yı daha da güçlendirme çalışmalarımız aralıksız biçimde devam edecek04 Aralık 2025 Perşembe 19:54KIBRIS
Uluçay, Salamis Yolu park alanı çalışmasını yerinde incelediGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Salamis Yolu 500 araçlık yeni park alanı çalışmasını yerinde inceleyerek, projenin gidişatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.04 Aralık 2025 Perşembe 19:24KIBRIS
YDÜ Akademisyenlerine Londra’dan Küresel Savunuculuk Ödülü!YDÜ Londra’da düzenlenen Küresel Savunuculuk Forumu 2025’te ‘Cinsiyet, Yaş ve Engellilik Kesişimsel Konular’ kategorisinde ödüle layık görüldü.04 Aralık 2025 Perşembe 19:12YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Özçınar, “Yerel Yönetimler ve Sınır Ötesi İşbirliği” konulu çalıştaya katıldıÖzçınar, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) İşbirliği ile Türk Devletleri Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Sınır Ötesi İşbirliği” konulu çalıştaya katıldı.04 Aralık 2025 Perşembe 19:08GÜZELYURT
KTOEÖS’ten “Eğitimde Çöküş” Protestosu: Hükümete İstifa ÇağrısıKıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), "öğrencilerin konteyner ve inşaatlar içerisinde eğitim görmesi ve okulların güçlendirilmemesini" protesto etmek amacıyla Başbakanlık ışıklarında eylem yaptı.04 Aralık 2025 Perşembe 18:56KIBRIS
Girne'de pazar günü ‘Yılbaşı Şenliği’ düzenleniyorGirne Belediyesi’nin katkılarıyla Bellapais Inner Wheel Kulübü tarafından pazar günü ‘Yılbaşı Şenliği’ düzenleniyor.04 Aralık 2025 Perşembe 18:55GİRNE
Yaban Hayatın Korunması İçin İş Birliğine Gidildiİskele Belediyesi ile Kktc Avcılık Federasyonu İş Birliği Protokolü İmzaladı04 Aralık 2025 Perşembe 18:46İSKELE
Erhürman,Holguín’i Kabul EdecekCumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Holguín’i Yarın Kabul Edecek04 Aralık 2025 Perşembe 18:42KIBRIS
Yasemin Çobanoğlu: Bataklığın içindeyiz; erken seçim kaçınılmaz“Bu hükümetle olmaz; erken seçim şart”04 Aralık 2025 Perşembe 18:38KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.