29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI... LEFKOŞA’DA ATATÜRK ANITI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı zaferinin ardından Türk milleti için yeni bir devir başlatarak, 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, 101’inci yaşını kutluyor.

29 Ekim 2024 Salı 12:34
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı zaferinin ardından Türk milleti için yeni bir devir başlatarak, 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, 101’inci yaşını kutluyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de tören ve etkinliklerle kutlanıyor.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Lefkoşa'da, Atatürk Anıtı önünde törenle düzenlendi.
Tören, saat 09.30’da protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıt Özel Defteri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim tarafından imzalandı.
Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlker Görgülü, ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, kurum kuruluş dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
-Serim: "Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin geleceğini inşa etmekten asla vazgeçmeyeceğiz"
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Serim, anıt özel defterine şunları yazdı:
“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıldönümünde, ülkemizinKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nezdindeki Büyükelçisi olarak manevi huzurunuzda bulunmaktan şeref duyuyorum.
Türkiye Cumhuriyeti, dünyamızın zorlu sınamalarla karşı karşıya kaldığı günümüzde, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinden bir an olsun sapmadan, yüklendiği büyük sorumluluğun bilinciyle ilerlemeyi sürdürmektedir. Bu yolculukta, ülkemize ve Cumhuriyetimize yönelik her türlü tehdit ve karalamaya karşı güçlü ve azimli duruşumuzu sürdürüyor, bölgemizin barış ve istikrarı ile adaletin uluslararası alanda da sağlanması için çaba gösteriyoruz.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'yi hedefleriyle buluşturmak, Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı haline getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin geleceğini inşa etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.
Bu mutlu ve anlamlı günde, Kıbrıs Türk kardeşlerimizle güç ve gönül birliği içinde aziz hatıranız önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, vatan uğruna verdikleri mücadelede canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.”
-Tatar: "Milliyetçilik ateşi TC'nin ilanından sonra alevlenmeye başladı"
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da anıt özel defterine şunları yazdı:
“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,
Yüce Türk milletinin bir parçası Kıbrıs Türk halkı olarak büyük bir heyecanla Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yıl dönümünü coşuyla kutluyoruz.Bağımsızlık savaşı, tüm olumsuzluklara rağmen özveri ile nice kahramanlıklarla kazanılmıştır. Kıbrıs Türkü’nün milliyetçilik ateşi ve umutları da Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından hemen sonra alevlenmeye başlamıştır.
Kıbrıs Türk halkı, her daim Atatürk ilke ve devrimlerinin yolundan gitmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, minnet ve şükranla anıyorum.
Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”
Merit Lefkoşa’ya Uluslararası ÖdülMerit Lefkoşa Hotel & Casino, 2025 yılında Wingie Enuygun tarafından misafir memnuniyeti, hizmet kalitesi ve operasyonel başarı kriterleri doğrultusunda “Signature Choice” ödülüne layık görüldü.01 Nisan 2026 Çarşamba 12:23KIBRIS
Mahkeme’den Rum İçişleri’ne Kıbrıslı Türklerin vatandaşlık başvurularını bekletme eleştirisiRum İdare Mahkemesi, Kıbrıslı Türk çocuğun vatandaşlık başvurusuna yıllarca yanıt verilmemesini “görev ihmali” sayarak, Rum İçişleri Bakanlığı’nın sunduğu gerekçeyi geçersiz buldu.01 Nisan 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
Erhürman: Üstel! Kötü bir Nisan 1 şakası gibi!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in “ciddiyet” ve “hukukun üstünlüğü” çağrısına sosyal medya üzerinden yanıt vererek, açıklamayı “kötü bir 1 Nisan şakası” olarak nitelendirdi.01 Nisan 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Sendikalardan ortak basın açıklaması"Yasa, hukuk, etik tanımaz ve toplumsal meşruluğunu yitirmiş UBP-DP-YDP hükümeti Meclis genel kurulunu açtığı ilk gün genel grev ve eylemler kaldığı yerden devam edecektir."01 Nisan 2026 Çarşamba 10:50KIBRIS
KKTC'deki "Tüp Bebek" merkezleri dünya basınındaKıbrıs'taki kliniklerde yanlış sperm ve yumurtalardan çocuğu olanlar anlatıyor: 'Danimarka'dan geldi sandık'01 Nisan 2026 Çarşamba 09:17KIBRIS
Trafikte 1 haftada 3 ölümlü kaza!3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı01 Nisan 2026 Çarşamba 09:15KIBRIS
LAÜ Dijital Oyun Tasarımı öğrencileri, VAULT JAM yarışmasında birincilik elde ettiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı programı öğrencileri, VAULT JAM oyun yarışmasında birinci oldu.01 Nisan 2026 Çarşamba 09:13LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Meclis açıldığı gün grevler devam edecekMeclis açıldığı gün genel grev ve eylem devam edecek01 Nisan 2026 Çarşamba 09:08KIBRIS
Hava nasıl olacak?Yarına kadar hava yağmurlu01 Nisan 2026 Çarşamba 09:03KIBRIS
Döviz güne nasıl başladı?Kurlarda son durum ne?01 Nisan 2026 Çarşamba 09:02KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.