“2015 YILI TRAFİKTE FARKINDALIK PROJESİ”'NDE İMZALAR ATILDI

16 Mart 2015 Pazartesi 23:32
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Vodafon Telsim ile “2015 yılı Trafikte Farkındalık Projesi” için işbirliği protokolü imzaladı.
Engelliden bisikletliye, bisikletliden çocuğa, çocuktan yaşlıya tüm paydaşlarla yıl içerisinde yapılacak trafik çalışmalarında işbirliğini kapsayacak protokolun imza töreni bugün saat 14:00’te bakanlıkta gerçekleşti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Vodafon Telsim Genel Müdürü Rasim Kara’nın imza koyduğu protokol töreninde, Bakanlık Müsteşarı Suat Yeldener, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Mustafa Toycan ve Vodafon Telsin Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da hazır bulundu.
TAÇOY: “2015 TRAFİKTE FARKINDALIK YILI OLACAK”
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy burada yaptığı konuşmada, 2015 yılının kendileri için farkındalık yılı olacağını ifade ederek, trafik farkındalığını halka devlet-sivil toplum örgütü ve özel sektör işbirliğinde daha etkin ulaştırılacağına inandıklarını kaydetti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın gelecekte trafiğin nasıl olması gerektiğini planlarken Vodafon Telsim’in de bir yıllık süreçte farkındalığı “Bilinçli toplum, güvenli toplum” sloganıyla ön plana çıkaracağını belirten Taçoy, sözkonusu işbirliğinin sivil toplum örgütleri ve medyanın da katkılarıyla trafikte sürdürülebilir çözümler üretileceğine inanç belirtti.
Bir yıllık süreçte proaktif bir trafik politikası gündeme geleceğini belirten Taçoy, böylelikle KKTC’de yaşanan ve dünya oranlarının çok üzerinde bulunan ölümü trafik kazalarının aşağılara çekileceğine vurgu yaptı.
“İLETİŞİMDE SÜRAT… ANCAK TRAFİKTE OLMAZ”
“2015’te trafikte bilinçli toplum, güvenlik, güvenli sürücü yaratırken öte yandan 4 G hızında iletişimi de beraber getirmek istiyoruz” diyen Taçoy, iletişimde sürat olabileceğini ancak trafikte olmaması gerektiğini belirtti.
Yarın saat 09:00’da Golden Tulip Otel’de Trafik Komisyonu koordinatörlüğünde “2015 KKTC Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı” gerçekleştireceklerini de ifade eden Taçoy, “Bilinçli Sürücü, Güvenli Toplum” sloganı altında yapılacak çalıştayın 2 gün süreceğini kaydetti.
Taçoy, Çalıştay’da trafik sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretmenin hedeflendiğini de söyledi.
KARA: “TRAFİK KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Vodafon Telsim Genel Müdürü Rasim Kara da, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan trafik konusunda bakanlık ile işbirliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Acı kayıpların yaşandığı trafik konusunda Vodafon Telsim olarak elden geleni yapmak istediklerini ifade eden Kara, kazaların seyir halinde telefonla konuşmadan da kaynaklandığı düşünüldüğünde bu olayda yer almalarının isabetli olduğunu kaydetti.
Kara, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte güzel projelere imza atacaklarına inandığını ekledi.
Erhürman: Cumhurbaşkanlığı standart, liyakat, denetim alanlarında üzerine düşeni yapma çabasından geri durmayacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, seçim mevzuatında değişiklik öngören yasayı Meclis’e iade etmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.17 Eylül 2026 Perşembe 21:36KIBRIS
YDP'den UBP'li başkan adayalarına destek yokTDP Parti Meclisi'nden dikkat çeken kararlar çıktı.17 Eylül 2026 Perşembe 21:33KIBRIS
Sermet Nereli: “Halkla birlikte yöneteceğiz, herkes kazanacak, İskele kazanacak”“CTP’nin markalaşmış ‘Herkes için hizmet’ anlayışını İskele’yle buluşturacağız”17 Eylül 2026 Perşembe 17:43İSKELE
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecekCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 23 Eylül’de New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin ile görüşeceğini açıkladı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:20KIBRIS
170 üreticiye bin modern arı kovanı“KKTC Arıcılığın Geliştirilmesi Kırsal Kalkınma Projesi -Kovan Dağıtım Töreni”, bugün Lefkoşa Millet Bahçesi’nde yapıldı.17 Eylül 2026 Perşembe 17:18KIBRIS
Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’ne iade ettiği Seçim ve Halkoylaması Yasası ile ilgili 4 noktaya dikkat çekerek, düzenlemelerin Meclis tarafından yeniden değerlendirilmesini istedi.17 Eylül 2026 Perşembe 17:12KIBRIS
Meteoroloji Dairesi'nden sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, yarın gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurarak, yetkililer ile vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.17 Eylül 2026 Perşembe 14:01HAVA DURUMU
BM’den Erhürman-Hristodulidis görüşmesi sonrası açıklamaKıbrıs Türk lideri Tufan Erhürman ile Kıbrıs Rum lideri Nikos Hristodulidis’in görüşmesi tamamlandı.17 Eylül 2026 Perşembe 13:27KIBRIS
Kişi: Değişim yakın...Önlerinde 2,5 ay bulunduğunu belirten Kişi, son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek, “Biz hazırız. Karşımıza nasıl bir tablo çıkacağını biliyoruz. Az sabır… Değişim yakın!” dedi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:19KIBRIS
Şahali’den DAÜ’deki görev değişikliği önerisine tepki: “DAÜ’ye dokunma artık!”CTP Milletvekili Erkut Şahali, seçime sayılı günler kala Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı ve üyelerinde değişiklik yapılmasının gündeme gelmesine tepki gösterdi.17 Eylül 2026 Perşembe 13:13KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.