“1. UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI” DÜZENLİYOR

03 Nisan 2015 Cuma 15:22
18 Kasım 2015 tarihinden bu yana çalışmalarını aralıksız yürüten Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, 7-8 Nisan 2015 tarihleri arasında “KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” düzenliyor.
“Bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirmek; toplumun her kesiminden görüş ve önerileri de alıp bundan sonra izlenecek olan strateji ve eylem planı belirlemek amacıyla” düzenlenecek olan Çalıştay Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
7 Nisan Salı günü saat 09.00’da başlayacak Çalıştay’da açılış seromonisi gerçekleştirilecek. Seromonide kısa film gösterisinin ardından, sanatçı; yazar, şair ve medya mensupları Uyuşturucu ile Mücadeleye Destek Mesajlarını iletecekler. Seromoninin son bölümünde ise Dance Of Cyprus tarafından Karanlığın Gölgesi isimli Dans Tiyatrosu’ndan 12 dakikalık bir bölüm sahnelenecek.
Saat 09.30’dan itibaren protokol konuşmalarına geçilecek. Verilecek olan aranın ardında, ilgili devlet kurumları temsilcileri ile Türkiye’den gelecek olan heyet temsilcilerinin konuşmaları yer alacak.
Verilecek öğle arasının ardından ise Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin konuşmaları gerçekleştirilecek.
6 KOMİTE OLUŞTURULACAK
Çalıştayın ilk günü Arz İle Mücadele Komitesi; Taleple Mücadele Komitesi;
Uyuşturucu İle Mücadelede Tedavi ve Rehabilitasyon Komitesi; Yasa Çalışmaları Komitesi; Uyuşturucu ile Mücadelede Basın – Medya İletişim Komitesi ve Uyuşturucu ile Mücadelede STÖ’lerin Rolü Komitesi’nde görev alacakların belirlenmesi ile son bulacak.
8 Nisan Çarşamba günü ise saat 09.00’dan 16.00’ya kadar komite çalışmaları gerçekleştirilecek. Çalıştay saat 17.00’de Kapanış Oturumu ile tamamlanacak.
TÜRKİYE’DEN ÇALIŞTAYA KATILACAK OLAN HEYET
TC İçişleri Bakanlığı Kaçakçılıkve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Orhan Özdemir; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cengiz Erişir; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Başkomiseri İsmail Acar.
TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik; TC Sağlık Bak.Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat; TC Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Danışmanı Hakan Oğuz Arı.
TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal İçerme Daire Başkan Vekili Zeynep Han Akın; Aile ve Sosyal Politika Uzman Yardımcısı Handan Sazlı.
T.C Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanı"Esat Işık.
TC Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman; Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz; Yeşilay Dış İlişkiler Birim Yöneticisi Ahmet Zeki Olaş.
Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen üyeler dışında; Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği; Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, YÖDAK, Medya Etik Kurulu, Yayın Yüksek Kurulu, Basın Konseyi, Gazeteciler Birliği ve Gazeteciler Cemiyeti,Sosyal Riskleri Önleme Vakfı ve gönüllü katılımcı üyelerin desteği ile çalışmalarını sürdüren Komisyonumuza destek vermek isteyen kişi ve kuruluş sayısının her geçen gün artması bizlere çok ciddi motivasyon sağlamaktadır.
Çalıştay’dan çıkacak görüş ve öneriler çerçevesinde belirleyeceğimiz strateji ve eylem planı ile tüm paydaşlarımızla işbirliği halinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uyuşturucu ile mücadelemizi çok daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.
Bu vesile ile 18 Kasım’dan bu yana Komisyon çalışmalarıza katkı koyan tüm örgüt ve bireylere sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, Çalıştayımıza tüm halkımızın davetli olduğunu da vurgulamak isteriz.
Metehan 2. Etap Kanalizasyon Yapım Projesi için sözleşme imzalandıLefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) Metehan 2. Etap Kanalizasyon Yapım Projesi için ihale süreci tamamlandı ve sözleşme imzalandı.09 Ağustos 2026 Pazar 14:26LEFKOŞA
Derinya Geçiş Kapısı’nda geçişler normale döndüRum eylemcilerin toplanması nedeniyle emniyet tedbiri olarak geçişlerin durdurulduğu Derinya Geçiş Kapısı’nda ulaşım yeniden normale döndü. Polis, geçişlerin saat 12.30 itibarıyla normale döndüğünü açıkladı.09 Ağustos 2026 Pazar 13:19GAZİMAĞUSA
EYT yeniden gündemde: Barçın’dan “kazanılmış hak” vurgusuCTP Milletvekili Devrim Barçın, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda geçmişte yapılan yasal düzenlemeleri eleştirerek, çalışanların kazanılmış haklarının yeniden tesis edilmesi gerektiğini söyledi.09 Ağustos 2026 Pazar 12:42KIBRIS
İsaak ve Solomou’nun ölümleri için 13 ulusal ve 5 uluslararası tutuklama emriİsaak ve Solomou’nun ölümlerinin 30’uncu yılı dolayısıyla Paralimni-Derinya Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Hristodulidis, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bugüne kadar olaylarla bağlantılı 13 ulusal ve 5 uluslararası tutuklama emri çıkar09 Ağustos 2026 Pazar 12:41GÜNEY KIBRIS
Derinya'dan geçişler geçici olarak durdurulduPolis, Derinya barikatında geçişlerin durdurulduğunu açıkladı.09 Ağustos 2026 Pazar 12:39KIBRIS
Güney Kıbrıs’ı sarsan seri cinayetler belgesel olduGüney Kıbrıs’ta 2016-2018 yılları arasında 7 kadın ile 1 kız çocuğunu öldüren Rum Milli Muhafız Ordusu Teğmeni Nikos Metaxas’ın işlediği seri cinayetler belgesel oldu.08 Ağustos 2026 Cumartesi 18:09GÜNEY KIBRIS
Fileleftheros: Erhürman metodoloji konusunda BM’yi ikna ettiFileleftheros’ta yayımlanan analizde, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın Kıbrıs sorununda izlenecek metodoloji konusunda kendi çizgisini Birleşmiş Milletler’e kabul ettirmeyi başardığı ileri sürüldü.08 Ağustos 2026 Cumartesi 18:08KIBRIS SORUNU
Arıklı, Dr. Bibi’nin YDP’ye katıldığını duyurduArıklı, yaklaşık 30 yıldır ailesiyle birlikte KKTC’de yaşayan Pakistan asıllı Dr. Nargis Zakaria Bibi’nin YDP’yi tercih ettiğini açıkladı.08 Ağustos 2026 Cumartesi 18:06KIBRIS
Seçime doğru... Meclis 17 Ağustos haftasında olağanüstü toplantıya çağrılacak!Seçime doğru... Edinilen bilgilere göre Cumhuriyet Meclisi 17 Ağustos haftasında olağanüstü toplantıya çağrılacak ve erken Milletvekilliği Genel Seçimi ile ilgili yasalar görüşülecek.08 Ağustos 2026 Cumartesi 17:52KIBRIS
TDP’de eski vekiller devreye girdi: 6 ilçede ve Gönyeli’de aday çıkarılması gündemdeİki seçimin aynı anda yapılma ihtimali ve CTP ile özellikle Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) özelinde yaşanan sıkıntılar, TDP’de adaylık stratejisinin yeniden masaya yatırılmasına neden oldu.08 Ağustos 2026 Cumartesi 13:38KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.