“1 EYLÜL BARIŞ İÇİN EYLEM VE MÜCADELE GÜNÜ”
Kıbrıs’ın kuzey ve güneyinden sendikalar ve dernekler, “1 Eylül Barış İçin Eylem ve Mücadele Günü” dolayısıyla ara bölgede ortak etkinlik düzenleyecek.

25 Ağustos 2016 Perşembe 14:44
Kıbrıs’ın kuzey ve güneyinden sendikalar ve dernekler, “1 Eylül Barış İçin Eylem ve Mücadele Günü” dolayısıyla ara bölgede ortak etkinlik düzenleyecek.
PEO, DEV-İŞ, KTÖS, KTOEÖS, BES, KOOP-SEN, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği, GÜÇ-SEN ve ÇAĞ-SEN’in 1 Eylül akşamı saat 19.00’da Lefkoşa ara bölgedeki Dayanışma Evi önünde düzenleyeceği etkinliğe, müzik ve ses sanatçıları da destek verecek.
Organizasyon dolayısıyla bugün ara bölgedeki Dayanışma Evinde basın toplantısı düzenlendi.
KIBRIS’IN YENİDEN BİRLEŞTİRİLMESİNE DESTEK ÇAĞRISI
PEO Genel Sekreteri Pambis Kritsis ve KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından okunan ortak açıklamada, barışa, Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesine vurgu yapılarak tüm sendikal, siyasal ve sosyal örgütler desteğe çağrıldı.
Açıklamada, emperyalizmin bölgedeki çıkarlarını ileriye götürmek için dinci kesimleri kullanarak başlattığı kanlı kıyıma karşı Suriye, Irak, Afganistan, Türkiye ve dünyada direnen tüm halklarla dayanışma ifade edildi.
15 Temmuz 1974 ve 15 Temmuz 2016 darbe ve girişimleri de kınanan açıklamada, çözümün demokraside, hukukta, barışta, kardeşlikte, inanç ve düşünce özgürlüğünde olduğuna işaret edildi.
Sermaye ve ona hizmet eden uluslararası kuruluşların, emekçilerin yıllar boyu çetin mücadelelerle elde ettikleri hakları ve kazanımları ortadan kaldırmayı hedefleyerek işçi sınıfına karşı saldırılarını yoğunlaştırdığı ifade edilen açıklamada, bu politikalar sonucunda, dünya nüfusunun büyük bir bölümünün ekonomik eşitsizlik, sömürü ve yoksullukla mücadele ettiği, dayatılan kemer sıkma politikalarının çalışanları başka devirlere götürmeyi hedeflediği kaydedildi.
Kıbrıslı Türk ve Rumların da katı neo-liberal politikaların sonuçlarını yaşadıkları belirtilen açıklamada, küresel ekonomik kriz ve sonuçlarının Kıbrıslı Türk ve Rumlara aralarındaki dayanışmayla ortak mücadeleyi yoğunlaştırmaları gerektiğini gösterdiği belirtildi.
Açıklamada Kıbrıs’taki müzakere sürecinin ilkesel olarak desteklendiği belirtilerek, bölgedeki yabancılara değil; Kıbrıslıların çıkarına hizmet edecek ilkeli bir çözüm için mücadele edildiği, özgür, askersizleştirilmiş bir Kıbrıs istendiği ve NATO ya da askeri ittifaklara dâhil olma yönünde her fikrin reddedildiği vurgulandı.
LİDERLERE ÇAĞRI
Kıbrıs’taki liderlerin üzerinde anlaşmaya varılanlar maddeler temelinde daha büyük bağlılık ve kararlılıkla çalışmaya çağrıldığı açıklamada, iki toplumun ilerici güçlerinin ortak eylem ve dayanışmasının kin ve düşmanlığa karşı bir güç yaratarak, şovenizmin, ırkçılığın, milliyetçiliğin ve neofaşizmin geliştirilmesini önleyeceği belirtildi.
1 Eylül’de saat 19.00’da ara bölgedeki Dayanışma Evi önünde gerçekleşecek etkinliğe Kıbrıs Havaları Derneği (KIB-HAD) sanatçıları Selçuk Garanti, Andrulla Şanti, Gönül Gökberk ve Necla Egemen de destek verecek.
CTP'nin Güzelyurt Kitle toplantısı Mitinge döndü..."Bu kirli yönetim gidecek, dürüst bir yönetimi hep birlikte kuracağız"23 Eylül 2026 Çarşamba 19:09GÜZELYURT
Meteoroloji Dairesi: Yarın gök gürültülü sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın havanın az bulutlu, zaman zaman parçalı bulutlu ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını duyurdu.23 Eylül 2026 Çarşamba 19:08HAVA DURUMU
Polis Genel Müdürlüğü’nden 180 erkek 20 kadın polis memuru için münhal ilanıPolis Genel Müdürlüğü, 180 erkek, 20 kadın polis memuru münhali için adaylardan başvuru kabul edileceğini duyurdu.23 Eylül 2026 Çarşamba 18:59KIBRIS
DAÜ-SEN: Bir Bakan Kaç Kere Yanılabilir ve Yanıltabilir"Sayın Nazım Çavuşoğlu 7 ay önce tüm DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) üyelerini görevden almak için büyük bir çaba göstermiş ve mali sorunları bu değişiklikle çözeceğini iddia etmişti."23 Eylül 2026 Çarşamba 15:21KIBRIS
Arıklı'dan Üstel'e HavaYolu salvosu! Sebep; “KTHY yi UBP batırdı, YDP yeniden kurdu” denilmesinYDP genel Başkanı Erhan Arıklı Ünal Üsteli topa tuttu...23 Eylül 2026 Çarşamba 15:09KIBRIS
Erhürman, temaslarda bulunmak üzere bugün New York’a gidiyorCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, BM Genel Kurulu Açılış Haftası kapsamında New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüşecek23 Eylül 2026 Çarşamba 08:58KIBRIS
Bugün ve perşembe yağmur bekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün ve perşembe günü yer yer kısa süreli hafif sağanak ve fırtınamsı rüzgar beklendiğini açıkladı.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:57HAVA DURUMU
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı? 23 Eylül 2026 Çarşamba23 Eylül 2026 Çarşamba 08:52KIBRIS
Vicdani retçi Hasan Rahvancıoğlu cezaevi yolunda!Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi “Kanatlı – Türkiye (2024)” kararında, Kıbrıs’ın kuzeyinde vicdani ret hakkının tanınmamasını hak ihlali olarak değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi ve Askeri Yargıtay kararlarında da vicdani ret hakkı açıkça tanındı.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:42KIBRIS
Futbolun Sağlığı Yeni Sezonda da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Güvencesinde!Sponsorluk kapsamında geçen sezon 2 bin 260 hasta başvurusu karşılandı; 1.700’ün üzerinde görüntüleme işlemi ve 52 ameliyat gerçekleştirildi.23 Eylül 2026 Çarşamba 08:32YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.