19 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele25°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C

ZULULULARDAN BEKARET KUTLAMASI

Zulululardan Bekaret Kutlaması

03 Eylül 2013 Salı 12:44

bekaretlerini-kutladilar-fi971645[1]Güney Afrika’daki en büyük etnik grup Zulular, gelenekleri yüzyıllardır yaşatıyor...

Bunlardan biri de genç kadınların evlenene kadar bekaretlerini korumasının kutlanması. Zulular, evlilik öncesi kadınların cinsel ilişkiye girmesine karşı.Bu nedenle, bekaretin önemi vurgulayan özel bir kutlama günleri var.

Köyün genç kızları birlikte dans ederek bakire olmalarını kutluyor. Ayrıca, Güney Afrika'da stadyumlarda toplanan binlerce kıza, yaşlı kadınlar tarafından bakirelik testi yapılıyor. Bakireliğini kanıtlayan kızlara da diploma veriliyor.
bekaretlerini-kutladilar-fi971638[1]İlkokulda öğretmenlik yapan 24 yaşındaki Philisiwe Hlatshwayo, diplomasını gerdek gecesi kocasına armağan edeceğini belirterek ‘‘Eşime vereceğim en büyük hediye’’ diyor. Sadece kadınların izlediği törenlerle binlerce çocuk ve kıza bakirelik testi yapılıyor. Afrika'nın en ünlü kabilelerinden Zulular'a ait bu gelenekle, günümüzde AIDS gibi ölümcül hastalıklar ile babasız çocuk doğumlarının önleyeceğine inanılıyor. Bakirelik testini başarıyla geçenlere tören sonunda şenliklerle diplomaları veriliyor. Ayrıca bakire çıkan kızların alnına kilden bir işaret konuluyor. Testi geçemeyen kızlar ise yöneticiler tarafından bir kenara çekilip küçük yaşta seksin zararları ile kapabilecekleri hastalıklar anlatılıyor.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA