ZOOM UYGULAMASI BAŞTAN AŞAĞI GÜNCELLENDİ
Koronavirüs salgını ile yüz milyonların toplantılar için aktif olarak kullanır hale geldiği video konferans uygulaması Zoom, güncellendi.

17 Kasım 2020 Salı 13:07
Video iletişim platformu Zoom, arayüzünü ve özelliklerini güncelledi. Windows, macOS, Linux, iOS ve Android işletim sistemlerindeki istemcisini güncelleyen tümleşik iletişim platformu Zoom, gelen güncellemeyle başta ‘Katılımcı aktivitesini askıya alma’ olmak üzere, çok sayıda yeni görsel ve işlevsel özellik kazandı.
ABD borsalarında işlem gören hisseleri, koronavirüs salgınındaki yeni dalga ve kısıtlamalarla yükselişe geçen, aşı haberleriyle ise sert düşüşler yaşayan Zoom’a son güncellemeyle gelen yenilikler şöyle oldu:
İŞTE ZOOM'A GELEN YENİLİKLER
Video dışı görüşme arayüzü video kapalı görüşme arayüzüyle aynı görünecek: (Windows, macOS, Linux) Video kapalı olarak ayarlanan görüşmelerde toplantı bilgisi ve özelliklerinin olduğu ekran yerine, artık sadece profil resmi ya da isim gösterilecek.
Webinar özellikleri
- iPad için gelişmiş galeri görünümü (iPad): Galeri görünümü artık 4x4 büyüklüğündeki videoları destekleyecek. 11 inç ve 12,9 inçlik iPad Pro’lar ise 5x5’e kadar video görüntüleyebilecek. Çoklu sabitleme, çoklu öne çıkartma ve özel galeri görüntüleme düzenlemesi de desteklenecek.
- Tek seferde çoklu program paylaşma (Windows, macOS): Tüm masaüstü yerine birden fazla masaüstü programı tek seferde paylaşılabilecek. Diğer programlar ve masaüstündeki program dışı alanlar izleyici tarafından görülemeyecek. Paylaşan, hangi programları paylaştığını programın dışını kaplayan kalın ve yeşil sınır çizgisi ile her zaman görebilecek. Bu özellikten faydalanabilmek için paylaşan istemcinin 5.4.3 sürümünü kullanması yeterli, izleyiciler daha önceki sürüme sahip olsalar da paylaşılan ekranı görüntüleyebilecek.
- Android’de Sanal Arka Plan için artan destek (Android): Android’de Sanal Arka Plan kullanımını artık Adreno 615, 616, 618 ve 620 GPU’lar da destekliyor.
Toplantı özellikleri
- Gelişmiş toplantı içi kötüye kullanım raporlama (Windows ,macOS, Linux, iOS, Android, Web istemcisi): Toplantı sahipleri ve katılımcılarının kötüye kullanımı Zoom’a raporlama sürecini basitleştirecek.
Katılımcı aktivitesini askıya alma (Windows, macOS, Linux, iOS, Android): Güvenlik panelinde yer alan yeni özellik, tüm katılımcı aktivitelerini anında askıya alarak, tüm video ve sesleri kapatacak, ekran paylaşımını durduracak, ara odalarını sonlandıracak ve kaydı beklemeye alacak.
Sohbet özellikleri
- Sohbet mesajlarını tutturma (Windows, macOS, Linux, iOS, Android): Kullanıcılar bir kanaldaki mesajı kanalın en tepesine tutturabilecek. Tutturulan mesajlar kaldırılabilecek, yerine başka mesajlar tutturulabilecek ya da gizlenebilecek. Tutturulan mesajların kaydına, kanal seçenekleri panelinden erişilebilecek.
Phone özellikleri
- Gelişmiş Geçmiş ve Sesli Mesaj sekmeleri (Windows, macOS, Linux, Android, iOS): Geçmiş ve Sesli Mesaj sekmeleri için konum, çağrı bilgisi ve istenmeyen arama olup olmadığını daha iyi belirten arayüz geliştirmeleri kullanılabilecek. Konum içeren ancak çağrı bilgisi olmayan arama geçmişi girdileri ilk satırda telefon numarasını, ikinci satırda konumu içerecek. Güncelleme öncesinde, konum bu arama geçmişi girdilerinde ilk sırada yer alıyordu.
Kanunsuz avlanmaErgazi-Kilitkaya köyleri arasında 14 numaralı av bölgesinde, bölgede avlanmakta olan kimliği meçhul avcı/lar tarafından açılan ateş sonucu ise, 1 kişi yüzünden yaralanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.01 Kasım 2026 Pazar 19:57KIBRIS
Dikkat bu okullarda grev var!KTOEÖS, yarın Lefkoşa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak01 Kasım 2026 Pazar 19:09LEFKOŞA
YSK, TAM Parti’nin LAÇ belediye meclis aday listesini iptal etti: Cinsiyet kotası karşılanmadıYüksek Seçim Kurulu, TAM Parti’nin, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi için sunduğu 14 kişilik listede yalnızca 4 kadın adaya yer vermesi nedeniyle belediye meclis üyesi aday listesini oyçokluğuyla iptal etti.31 Ekim 2026 Cumartesi 22:07KIBRIS
DAÜ-SEN: “Hukuk çiğnenerek akademik personelin sözleşmeleri sonlandırılamaz!”DAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve dönem ortasında öğretim üyelerinin değiştirilmek istenmesine karşı Rektörlük önünde eylem yaptı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:50KIBRIS
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladıTDP, 6 Aralık 2026 seçimlerinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediği İlk 90 Gün Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:34KIBRIS
DAÜ-SEN, Rektörlük Önünde Eylem YapacakDAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve akademik kadro statülerine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle yarın Rektörlük önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.29 Ekim 2026 Perşembe 13:32KIBRIS
İsrail seçim sonuçları: Netanyahu'nun bloğu önde ancak meclis çoğunluğunu sağlayamıyorİsrail'de 27 Ekim Salı günü yapılan parlamento seçimlerinde Türkiye saatiyle 15.30 itibarıyla oyların %85,6'sı sayıldı.29 Ekim 2026 Perşembe 00:19ORTADOĞU
“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının evlilik yoluyla elde edilmesi konusunda kararRum Yüksek Mahkemesi, sonradan “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alan yabancı uyruklu bir kişinin, evlendiği yabancı uyruklu eşine vatandaşlık hakkı kazandırmayacağına hükmetti.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
İçişleri Bakanlığı: Fatma Ünal’a cezaevinde ayrıcalıklı muamele yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyorFatma Ünal’ın özel bir odaya yerleştirildiği ve ayrıcalıklı muamele gördüğü yönündeki iddiaları reddederek, yasa ve tüzüklere aykırı herhangi bir uygulama bulunmadığını açıkladı.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... "Büyüdük... Peki Güçlendik mi?""Kuzey Kıbrıs’ın son kırk yıldaki en büyük başarılarından birinin yükseköğretim olduğunu inkâr etmek haksızlık olur."28 Ekim 2026 Çarşamba 12:11KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.