29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

ZEYTİN FESTİVALİ’NE DOĞRU

Zeytin Festivali’ne doğru

26 Eylül 2014 Cuma 10:45

girne (4)Girne Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Zeytin Festivali kapsamında “Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması”  da yapılacak. 10-14 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 13. Zeytin Festivali kapsamında  “Zeytin ve Kadın” ana temasıyla yapılacak “3. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması” için, Girne Dome Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, aralarında dünyanın farklı ülkelerinden gelen ünlü sanatçıların da bulunduğu 10 jüri üyesi de basına tanıtıldı.

KARİKATÜR YARIŞMASI YENİDEN…

Girne Belediyesi’nin Zeytin Festivali kapsamında 2007 yılında düzenlenmeye başladığı ancak 3 yıldır ara verilen “Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması” yeniden yapılıyor. Basın toplantısında konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye tarafından 13 yıl önce başlatılan Zeytin Festivali’nin, bugüne kadar birçok kültürel sosyal etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirterek, kent ve ülke tanıtımı ve turizm açısından büyük önem taşıyan festivali, genişleterek daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

60 ÜLKEDEN 339 ÇİZER, 553 ESER

Festival kapsamında, 2007 yılında başlatılan ancak son 4 yıldır yapılmayan Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nı bu yıl yeniden hayata geçirdiklerini dile getiren Güngördü, yarışmaya, 60 ülkeden, 339 çizerin, 553 eserle katıldığını vurguladı. Ön elemeden geçen eserlerin, aralarında Dünya Karikatürcüler Örgütleri Federasyonu Başkanı  Fransız Karikatürist  Bernard  Bouton’un da bulunduğu, Portekiz, İran,  Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan ünlü  karikatür sanatçılarından oluşan jüri tarafından değerlendirileceğini söyleyen Güngördü, yarışmanın düzenlenmesine emek veren herkese teşekkür etti.

ÖDÜLLER

Yarışmada, birinci bin Euro ve altın madalya; 2’nci 800 Euro ve gümüş madalya, 3’üncü ise 600 Euro ve bronz madalyayla ödüllendirilecek. Özel ödül almaya hak kazananlara da çeşitli ödüller verilecek. 3. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması ödül töreni 10 Ekim’de başlayacak Zeytin Festivali’nin finalinde yer alacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA