ZERRİN AKINCI'NIN 2016 KOLEKSİYONU
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kızı olarak dikkat çeken ancak yaptığı kıyafet tasarımları ile kendisinden oldukça ciddi şekilde bahsettirmeye başlayan Zerrin Akıncı’nın 2016 Sonbahar ve kış koleksiyonu göz dolduruyor.

07 Aralık 2015 Pazartesi 13:33
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kızı olarak dikkat çeken ancak yaptığı kıyafet tasarımları ile kendisinden oldukça ciddi şekilde bahsettirmeye başlayan Zerrin Akıncı’nın 2016 Sonbahar ve kış koleksiyonu göz dolduruyor.

Zerrin Akıncı kendini uluslar arası bir tasarımcı olarak tanımlıyor. Akıncı, tasarımlarını her insan gibi kendine özgü, kendi derisi gibi üzerine oturan ve sahip olunan kişisel değerler gibi eşsiz olarak ifade ediyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın kızı Zerrin Akıncı’nın 2016 Sonbahar ve kış koleksiyonu siyah ve pastel renklerin yanı sıra cıvıl cıvıl mavi tonları, turuncu ve bordolar ile de kendinden söz ettiriyor. madebyZA markası ile Türkiye’de bir çok ünlüyü giydirmeyi başaran Zerrin Akıncı, özellikle dizilerin aranan kostümlerinde de boy gösteriyor.

KENDİ MARKASI “madebyZA”
madebyZA, Nicole Manufacturing Ltd’in alt markası olup birinci sınıf terzilikle yenilikçi tasarımları bir araya getirerek gerçek kadınlara çabasız şıklık sunuyor.

İngiltere'nin üst segment high street markalarına üretim yapan Nicole Manufacturing Ltd, kaliteli ve hızlı üretim yeteneğini kendi markası ile birleştirerek concept mağazalarda yerini alıyor. ‘Hayatın ta kendisinden’ ilham alarak hazırlanan zamansız koleksiyonlar sezonluk değil ömürlük olarak stil sahibi kadınların bedenlerinde hayat buluyor.

ZERRİN AKINCI KİMDİR?
2004 yılında KKTC Girne Amerikan Üniversitesi’nde Lisans eğitimini Halkla İlişkiler üzerine tamamladıktan sonra aynı yıl İngiltere'de University of Greenwich’de pazarlama iletişimi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayan Zerrin Akıncı, KKTCELL’de almış olduğu eğitimler doğrultusunda Pazarlama İletişimi biriminde görev alır.

Yürütmekte olduğu görevinden 2008 yılında çocukluk hayali olan “moda” ve moda tasarımı eğitimini gerçekleştirmek üzere ayrılarak, Amerika Birleşik Devletleri'ne “University of Nevada – Las Vegas (UNLV) ”da bu hayalini gerçekleştirmek üzere ilk adımını atar.

Moda tasarım bölümünde eğitimini tamamlamasının ardından 2009 yılında sunduğu farklı tasarımla UNLV Fashion Art ödülünü kazanarak mezun olur. Bu ödül Zerrin'in, 1999 yılında henüz daha bir kolej öğrencisiyken tamamen amatör olarak katıldığı ve New York’da gerçekleştirilen Fashion Icon – Hamil Group Design yarışmasında almış olduğu ödülden sonra uluslararası anlamda almış olduğu ilk ciddi ödülü olmaktadır.

Bunu Nisan 2012’de Los Angeles, Orange County Fashion Showcase’de kazanmış olduğu ‘Outstanding Emerging Designer’ ödülü takip eder. Bu ödül ile 2013 ilkbahar/yaz kolleksiyonunu tanıtmak amacıyla Los Angeles’da defile yapma hakkı kazanır.

2010 yılında Türkiye’deki GHS firması ile anlaşarak ilk hazır giyim koleksiyonunu sunar. Koleksiyon Kıbrıs’ta 23. Miss Kuzey Kıbrıs 2010 güzellik yarışmasında Sonbahar/Kış 2011 için tanıtılır ve medyadan büyük ilgi görür.

Sonrasında markasını Londra Moda Haftası’nda uluslar arası arenada tanıtarak yurtdışı çalışmalarına ilk adımı atar. Genç bir tasarımcı olarak Londra Moda Haftası'nda ilk kez sergilemiş olduğu “An envelope..All I am waiting for” adlı koleksiyonu ile moda sektörünün deneyimli kritiklerinden tam not alır.

Kaliteli üretim olmadan tasarımın tek başına var olamayacağına inanan Akıncı, sektörün ihtiyaçlarından yola çıkarak, üretim alanında deneyimli Orhan Gavani ile güçlerini birleştirir. Ve madebyZA yaratıcı tasarımları ile kaliteli ve hızlı üretebilme yeteneğini bir araya getirir.

Kasım 2012’de ‘Pieces of Life’ koleksiyonu ile Los Angeles’da yaptığı çıkış, LA medyasının ilgisini çeker. Markanın tasarımları, ‘Yeni ve elegant’ olarak tanımlanır.


















Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.