19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

ZEKİ ÇELER'DEN AÇIKLAMA GELDİ

"Hükümet Girne'de hem geleceği, hem de geçmişi satıyor"

Zeki Çeler'den açıklama geldi

07 Ekim 2016 Cuma 13:43

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçe Başkanı, milletvekili Zeki Çeler, Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti (UBP-DP) koalisyon hükümetinin, ülkede sürdürülebilir olmayan, adalet ve eşitlikten yoksun, çıkara dayalı düzenin devamından yana olduğunu, toplumun malı olması gereken araziler ile kıyı şeritlerinin yağmalanmasının da bunun göstergelerinden biri olduğunu vurguladı. Zeki Çeler, hükümetin, hem geleceği, hem de geçmişi sattığına dikkat çekti.  

         Girne'de 20 dönümlük sit alanının Bakanlar Kurulu kararı ile Girne Üniversitesi'nin kullanımına verilmesinin bunun son örneği olduğuna dikkat çeken Çeler, bir yandan halkın anayasal hakkı olan, kıyı şeridinin kullanımının önüne emirnameler ile engeller çıkarmaya devam eden Hükümetin, diğer yanda da güzel adamızın tarihsel değerlerini  görmezden gelerek, adeta geçmişin izlerini de silmeye çalıştığına vurgu yaptı.  

         Çeler, sadece Akdeniz’in değil, tüm Orta Doğu'nun tarihsel, kültürel ve dünya mirasının izlerine ev sahipliği yapan adamızda, bu gibi tarihsel değerleri görmezden gelmenin, sadece adamızın tarihini değil, dünya tarihini de hiçe saymak anlamına geldiğini kaydetti.  Bir taraftan adanın kuzeyinde kitle turizminin toplumsal ekonomiye bir katkı sağlayamadığını kabullenerek, turizmde çeşitliliğin önemine vurgu yapan merkezi hükümetin, diğer yandan bu uygulamaları ile kültür ve tarih turizminin de önünü tıkadığını belirten Zeki Çeler, "Sit alanları gibi dünya miraslarının varlığının, tüm dünyada bir değer sayıldığı günümüzde, kültür turizmini hiçe sayan hükümet, aslında turizm planlamasında da ne kadar vizyonsuz olduğunu gözler önüne sermektedir" ifadelerine yer verdi.  

         TDP Girne İlçe Başkanı, milletvekili Zeki Çeler, uzun yıllar yerel halkın dahi ziyaret etmesi yasaklanan bölgeyi, bir gecede devredecek kadar, dünya tarihini görmezden gelecek kadar gözünü karartan hükümeti, bir an önce bu yanlıştan dönmeye, verdikleri zararların boyutlarını tekrar gözden geçirmeye davet etti.

         Yaşadığımız topraklara ve dünya mirasına karşı herkesin, özellikle de yetkili makamların sorumluluğu olduğu hatırlatılan Çeler şunları kaydetti: 'Gelip geçici hükümetlerin bu denli kalıcı hasarlar bırakarak, devasa bir utanca imza attıklarını bilmelerini isteriz. Bu ada, sadece şu anda üzerinde yaşayanların değil, gelecek nesillerin de varlığıdır. Sivil toplum örgütlerinin toplumsal bilincimize verdiği desteğin önemini bir kez daha bizlere hatırlatan Dayanışma örgütüne teşekkür eder, her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı sivil toplum ile birlikte hareket etmeye devam edeceğimizi yineleriz. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA