ZEHİRLENDİĞİ İDDİA EDİLEN RUS MUHALİF LİDER TEDAVİ İÇİN ALMANYA'DA
Zehirlendiği iddia edilen 44 yaşındaki Rus muhalif lider Aleksey Navalni, tedavi amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'e götürüldü.

22 Ağustos 2020 Cumartesi 16:20
Zehirlendiği iddia edilen 44 yaşındaki Rus muhalif lider Aleksey Navalni, tedavi amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'e götürüldü.
Aleksey Navalni ve eşini Sibirya bölgesinin Omsk kentinden Berlin'e taşıyan uçak Cumartesi sabahı Tegel Havaalanı'na indi.
Navalni daha sonra Berlin'in dünyaca ünlü Charite Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Muhalif liderin uçak masrafını "Cinema for Peace" (Barış için Sinema) adlı Almanya merkezli bir vakıf karşıladı.
Barış için Sinema Vakfı, aktivist ve film yapımcısı Jaka Bizili tarafından kuruldu. Vakıf, 2018'de zehirlenme belirtileri gösteren muhalif Rus punk grubu Pussy Riot'ın sözcüsü Pyotr Verzilov'un tedavi masraflarını üstlenmişti.
Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmysh Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Herkese destekleri için çok teşekkürler. Aleksey'in yaşamı ve sağlığı için verdiğimiz mücadele yeni başladı" yazdı.
Yarmysh, Rus doktorların uçuşa geç onay vermelerini eleştirdi, gerekli tüm evrakların Cuma sabahı hazır olduğunu söyledi.
“ÇAYINA KONAN MADDEYLE ZEHİRLENDİ'
Alman doktorlar öncelikle Navalni'nin zehirlenip zehirlenmediğini inceleyecek.
Navalni Perşembe günü Rusya içinde yaptığı bir uçak seyahati sırasında bayılmış ve başkent Moskova'ya giden uçak Omsk'a acil iniş yapmıştı.
Hastanede komaya giren Navalni'nin destekçileri, muhalif liderin çayına konan bir madde ile zehirlendiğini öne sürüyor.
Sosyal medyada Navalni'nin havalimanında sedyeyle ambulansa taşınırken çekilmiş fotoğrafları paylaşıldı. Bir başka fotoğrafta ise Navalni'nin Tomsk havalimanındaki kafede elindeki kupayla bir şeyler içtiği görülüyor.
Uçaktaki yolculardan Pavel Lebedev de Navalni'nin uçuşun başında tuvalete gittiğini ve uzun bir süre geri gelmediğini söyleyerek, "Kendini gerçekten hasta hissetmeye başladı. Onu geri getirmek için mücadele ettiler ve acı içinde çığlık atıyordu" dedi.
Navalni'nin bir tür metabolizma hastalığından muzdarip olduğunu belirten Rus doktorlar ise başta muhalif liderin durumunun başka bir yere nakledilmeye müsait olmadığını belirtmiş sonra fikir değiştirmişti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov ise Navalni'ye "acil şifa" dilemiş, Kremlin'in gerektiğinde yurt dışına çıkarılması için yardımcı olacağını söylemiş, onun zehirlendiğinin henüz kanıtlanmadığını vurgulamıştı.
Navalni, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en önemli muhaliflerinden. Navalni, Putin'in Birleşik Rusya Partisi için "sahtekârlar ve hırsızlar çetesi" demişti.
Muhalif lider, Haziran'da Putin'in iki dönem daha görevde kalmasını sağlayacak olan anayasa değişikliğini de "darbe" diye tanımlamıştı.
Aleksey Navalni daha önce birkaç kez kısa sürelerle hapis yatmıştı.
Son kez izinsiz gösteri düzenlediği gerekçesiyle Temmuz 2019'da 30 gün hapis cezasına çarptırılan Navalni hapiste dermatit geçirmiş ve doktoru muhalif liderin zehirlenmiş olabileceğini söylemişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yavaş’tan AB-Orta Asya Zirvesi’ne Tepki: “KKTC’nin Statüsü Zedeleniyor”Yavaş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kararlı ve etkin bir diplomatik duruş sergilemeye davet ederken, kardeş devletlerin de bu “yanlıştan dönmesi” gerektiğini kaydetti.15 Nisan 2025 Salı 22:43TÜRKİYE
CTP Genel Sekreteri Erkut Şahali olduCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, yeni genel sekreterini belirledi.15 Nisan 2025 Salı 21:52KIBRIS
CTP Genel Sekreterlik yarışında ilk tur sonuçları netleştiCumhuriyetçi Türk Partisi’nin Genel Sekreterlik yarışında ilk tur sonuçları netleşti. İlk turun galibi 30 oyla Erkut Şahali oldu. Şahali’nin ardından 25 oy alan Sıla Usar İncirli ikinci sırada yer aldı.15 Nisan 2025 Salı 21:19KIBRIS
Özata: “Turizm Kalpten Gelen Bir Dildir”15–22 Nisan Dünya Turizm Haftası dolayısıyla, Grand Sapphire Resort & Casino Genel Müdürü Ogün Özata, sektöre ve çalışanlara yönelik anlamlı bir mesaj yayınladı.15 Nisan 2025 Salı 18:08TURİZM
Değirmenlik’in üyeliğinin askıya alınma kararı iptal edildiKıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu aldığı kararları açıkladı.15 Nisan 2025 Salı 16:56FUTBOL
Koop-Sen'den Merkez Bankasına çağrı KOOP-BANK için gereğini yapın!Kooperatif Merkez Bankası’nda yasa ve tüzüklere aykırı hareket edildiğini savunan Koop-Sen Genel Sekreteri Rifat Tuğsal, "Kooperatif Merkez Bankası'nda gereğini yapın" dedi.15 Nisan 2025 Salı 15:14KIBRIS
Alkollü mama skandalı: Türkiye Adli Tıp Kurumu’ndan rapor geldi!Acil Durum Hastanesi Yeni Doğan Servisi'nde geçen sene meydana gelen alkollü mama skandalına ilişkin Türkiye Adli Tıp Kurumu’ndan rapor geldi.15 Nisan 2025 Salı 14:54KIBRIS
23 Nisan Ruhu, Sanatla Renklenecek!Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin “Güzel Sanatlar Mart Sergisi”, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından, 17 Nisan Perşembe günü saat 16.30’da, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonu’nda açılacak.15 Nisan 2025 Salı 14:45YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Hristodulidis, Tatar ile 5 Mayıs’ta görüşeceklerini açıkladıNikos Hristodulidis, Ersin Tatar ile 5 Mayıs Pazartesi günü yeniden görüşeceklerini açıkladı.15 Nisan 2025 Salı 14:43KIBRIS SORUNU
Harmancı: Lefkoşa AKM’nin büyükelçiliğe verileceği duyumu aldıkLefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa’daki Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nin TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne verileceği duyumu aldıklarını açıkladı.15 Nisan 2025 Salı 09:50KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs