ZARİF: TÜRKİYE HALKININ YANINDAYIZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İranlı mevkidaşı Cevad Zarif'in Ankara'daki görüşmesinden Suriye, terörle mücadele ve enerji alanlarında işbirliği mesajları çıktı.

12 Ağustos 2016 Cuma 18:10
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Ankara'da sıcak mesajlar verdi. Zarif, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Türk halkını darbe girişimine karşı takındığı tavır nedeniyle tebrik ederek, İran halkı ve temsilcilerinin Türkiye halkının yanında olduğunu söyledi.
İki ülke arasında ticaret hacmi konusunda belirlenen hedeflere ulaşmak için daha zaman olduğunu, ancak bugün bu amaç doğrultusunda görüşmeler yaptıklarını belirten Zarif, başta doğalgaz ve elektrik olmak üzere enerji konusunda işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Terörizm ve aşırıcılıkla mücadelede Türkiye ve İran'ın ortak bakış açısına sahip olduğunu belirten Zarif, "Türkiye'nin güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz. Hiçbir zaman Türk halkından uzaklaşmayacağız" diye konuştu.
Çavuşoğlu: Suriye'nin toprak bütünlüğünde hemfikiriz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Suriye konusunun iki ülke arasında daha yakın bir işbirliği içinde değerlendirileceğini belirterek, "Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikiriz. Suriye'de kalıcı bir çözüm için İran'ın yapıcı rolünün önemini başından beri vurguluyoruz. PKK, PEJAK, PYD arasında bir ayrım görmüyoruz. Suriye'de kalıcı barış için işbirliğini güçlendireceğiz" diye konuştu.
İki dışişleri bakanı daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İran Dışişleri Bakanı Zarif, Türkiye ile Rusya arasında başlayan işbirliğinden memnuniyet duyduklarını belirterek, bütün tarafların Suriye'ye güvenlik ve huzur getirilmesi ve çatışmaların sona erdirilmesi konusunda işbirliği yapması gerektiğini söyledi.
"ABD'den olumlu sinyaller geliyor"
Çavuşoğlu da Fethullah Gülen'in iade süreciyle ilgili bir soruya, "Süreç devam ediyor. Darbe girişimiyle ilgili dosyayı Adalet Bakanlığımız hazırlıyor. Tüm gerekli delilleri de içeren dosya hazırlanıyor. Bizim yaptığımız çağrılar sonucu bazı olumlu sinyalleri de almaya başladık" dedi.
23-24 Ağustos tarihlerinde ABD Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye'de görüşmeler yapacağını, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de geleceğini belirten Çavuşoğlu, ardından Adalet Bakanı ile birlikte Washington'a gidip iade için gerekli girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. Çavuşoğlu, "Aramızda iade anlaşması var. Bu darbe girişiminin arkasında kimin olduğunu tüm dünya biliyor. Biz diğer resmi belgeler ve delilleri ulaştıracağız. Beklentimiz ABD'nin terörist başını Türkiye'ye iade etmesi" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Atan: Geçici ve sözleşmeli personeli güvence altına alacak yasa Meclis’ten geçirilmeliAtan: Geçici ve sözleşmeli personeli güvence altına alacak yasa Meclis’ten geçirilmeli06 Mayıs 2025 Salı 12:38KIBRIS
Kaçak elektrik kullanan bir kişi tutuklandıDipkarpaz’da 2025 yılı içerisinde F.Ç.(E-53), kalmakta olduğu ikametgaha ait elektrik sayacına, bağladığı düzenek ile henüz tespit edilmeyen miktardaki elektrik akımını çaldı.06 Mayıs 2025 Salı 12:14KIBRIS
Beylerbeyi ve Gazimağusa’da ani ölümBeylerbeyi ve Gazimağusa’da ani ölüm06 Mayıs 2025 Salı 12:13KIBRIS
Levent ilk maçını kaybetti: 65-62Türkiye U 16 Şampiyonası’nda D Grubu’nda mücadele eden Levent kızları ilk maçında Mersin Gençler Birliği’ne 65-62 mağlup oldu.06 Mayıs 2025 Salı 08:53BASKETBOL
Dikkat 5 saatlik elektrik kesintisiBazı bölgelerde bugün 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak.06 Mayıs 2025 Salı 08:48KIBRIS
Hava sıcaklığı artıyorHava sıcaklığı artarak, 35 dereceye kadar yükselecek.06 Mayıs 2025 Salı 08:47HAVA DURUMU
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı?06 Mayıs 2025 Salı 08:46PARA BORSA
Arıklı: Limanları özelleştirme için ortaklarımızı gaza getirmeye çalıştım; olmadıBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT Canlı Yayını’nda konuştu.06 Mayıs 2025 Salı 08:45KIBRIS
İskele'deki Şüpheli Ölümde Cinayet İhtimali GündemdeAykan Evinde Ölü Bulunmuştu05 Mayıs 2025 Pazartesi 17:59İSKELE
Nazlı: “Ali Kişmir’i yargılayanlar, Ayşemden Akın’ı korumuyor; bugün üçüncü kez 7/24 koruma için başvuracağız”“Bugün üçüncü kez resmî başvuru yapıyoruz. Ayşemden Akın’ın başına bir şey gelirse, sorumlusu polistir.”05 Mayıs 2025 Pazartesi 17:55KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs