29 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

YÜZMEDE ÇİFTE REKOR KIRDI

Girne Amerikan Koleji öğrencisi Dila Ay Kocabıyık'tan büyük başarı

Yüzmede çifte rekor kırdı

22 Şubat 2016 Pazartesi 22:46

Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu'na bağlı Amerikan Kolej 10. Sınıf öğrencisi Dila Ay Kocabıyık, daha önce kırdığı rekorları yenileyerek, bu alanda rakipsiz olduğunu gösterdi.

19 Şubat Cuma günü yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Okullararası Gençler Yüzme Şampiyonası'na katılan Amerikan Kolej 10. Sınıf öğrencisi Dila Ay Kocabıyık, Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu'ndaki yarışmada 28.91'lik rekoru ile fark yarattı.

100 metrede yeni rekor 1:03.29

100 metre serbest ve 50 metre serbest yüzmede daha önce kendisine ait olan rekorları daha da ileri bir noktaya taşıyan Dila Ay Kocabıyık kendi rekorunu kırarak bu alanda ne kadar başarılı olduğunu ortaya koydu.

50 metreyi 28.91 saniyede yüzdü

KKTC Gençler Yüzme yarışlarında 50 metre serbest stil yüzmede kulaç atan Amerikan Kolej 10. Sınıf öğrencisi Dila Ay Kocabıyık, Liselerarası KKTC ve Okullararası yarışmada elde ettiği 28.91 derecesiyle rekor yeniledi. Bu klasmanda Kıbrıs'ta yapılan en iyi dereceyi elde eden Dila Ay Kocabıyık, ayrıca 100 metre serbest stil yüzmede de KKTC ve okullararası rekorunu elde ettiği 1:03.29'lik derecesiyle yeniledi.

Üstün başarıya kutlama

Amerikan Kolej’den yapılan açıklamada "İki gündür yapılan yarışlarda üstün başarı sağlayan öğrencimizi disiplinli ve özverili çalışmasından dolayı tebrik ediyoruz. Bugün kendi rekorunu yenileyen öğrencimizin başarılarının devamını dileriz" denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA