YUVALARDA KALAN ÇOCUKLARIN RESİMLERİNDEN OLUŞAN 23 NİSAN TEMALI SERGİ BANDABULİYA’DA AÇILDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve SOS Çocuk Köyü Derneği işbirliğinde düzenlenen, kreş ve çocuk yuvalarında kalan çocukların resimlerinden oluşan 23 Nisan Temalı Resim Sergisi, Bandabuliya’da açıldı.

26 Nisan 2021 Pazartesi 11:16
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve SOS Çocuk Köyü Derneği işbirliğinde düzenlenen, kreş ve çocuk yuvalarında kalan çocukların resimlerinden oluşan 23 Nisan Temalı Resim Sergisi, Bandabuliya’da açıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında, Sosyal Hizmetler Dairesi himayesindeki Çağlayan Çocuk Yuvası, LTB El Ele Çocuk Kreşi ve SOS Çocuk Köyü’nde kalan çocukların 23 Nisan’la ilgili duygularını ifade ettikleri resimler yapmaları istendi ve çocuklara sahip olmak istedikleri birer hediye verildi.
Pandemi kuralları gereği çocukların yer alamadığı sergi açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan ve SOS Çocuk Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Buğra Akter katıldı.
Sergi, 30 Nisan tarihine kadar izlenebilecek.
ÇAĞMAN
Bakan Çağman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, kreş ve yuvalardaki çocuklar için, günün anlamı ile ilgili düşüncelerini yansıtmalarını ve bu sayede hayal ettikleri bir hediyeyi almalarını sağlayacak küçük bir organizasyon yapmak istediklerini söyledi.
“Cıvıl cıvıl, çocuk sesleriyle dolu bir açılış olmasını dilediğini ancak dönem nedeniyle mümkün olmadığını” ifade eden Çağman, LTB ve SOS ile işbirliği içerisinde, çocukların hayal güçlerini motive etmek, 23 Nisan’ın önemini kavratmak ve sanatı kullanarak hedeflerine ulaşabilmeyi ve fikirlerini yansıtabilmeyi amaçladıklarını belirtti ve katkı koyanlara teşekkür etti.
HARMANCI
LTB Başkanı Harmancı, bu işbirliği sayesinde çocukların hayal dünyasını izleme şansı elde ettiklerini belirterek, “her koşulda hem kurumlar arasında işbirliğinde bulunmak hem de çocukların kendi bayramlarını doyasıya yaşayabilmelerine dair bir ışık verebilmek önemlidir” dedi.
Gelecek dönemlerde alanlarda, hep beraber kutlamayı umduğunu söyleyen Harmancı, işbirliği için Bakanlık’a ve SOS Yönetimi’ne teşekkür ederek, çocuklarını bayramını bir kez daha kutladı.
AKTER
SOS Yönetim Kurulu Başkanı Akter, Bakan’ın SOS Çocuk Köyü’ne ziyareti sırasında, çocukların ihtiyaçları için neler yapabileceklerini tartıştıklarını ve o esnada farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir sergi fikrinin de ortaya çıktığını kaydetti ve “Bu işbirliği ilk ve son olmayacaktır. Temennimiz, yalnız SOS çocuklarının değil, tüm çocukların bir gün değil, her gün bakılması ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasıdır” dedi.
AKCAN
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Akcan ise, “Güzel bir etkinliğe imza atıldı. Pandemi döneminde çocuklarımız kapalı kaldılar. Arzu ettikleri bir hediyeyi onlara bu sayede sunabildiysek, ne mutlu bizlere” diye konuştu.
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
Alayköy-Metehan Çevre Yolu’nun bir bölümü yarın bisiklet yarışı nedeniyle trafiğe kapatılacakAlayköy-Metehan çevre yolunda yarın saat 10.00’da, bisiklet yarışı kapsamında, yolun bir kısmı trafik akışına kapatılacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:46KIBRIS
Girne - Tatlısu Anayolunda kaza!Esentepe-Tatlısu ana yolu üzerinde bugün saat 13.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü ağır yaralandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:45KIBRIS
Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı madde ile saldırıldı!Güney Kıbrıs’ta ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle “Sistem Karşıtı Sanat” başlıklı resim sergisini iptal etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rum ressam Yorgos Gavriil’in evine patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi.19 Aralık 2025 Cuma 14:00GÜNEY KIBRIS
LTB, şap hastalığına karşı tedbirleri arttırarak sürdürüyorVerilen bilgiye göre, LTB bu kapsamda araçlı dezenfeksiyon noktalarını üçe çıkardı.19 Aralık 2025 Cuma 13:59LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.